• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Quesadillas met kaas en tonijn

Quesadillas met kaas en tonijn

december 30, 2016 door Linda Reageer

Wraps serveren bij een feestje is al jaren hot. Hoe vaak heb jij nu al niet een wrap rolletje met zalm gegeten? Prima niks mis mee hoor, maar vandaag wil ik eens iets anders. Juist bij een borrel vind ik een warm hapje ook heel fijn. En dat is precies wat je krijgt met deze quesadillas met kaas en en tonijn.

Dit hapje at ik laatst bij vrienden van ons. Niemand kan eraf blijven en binnen no-time was de schaal leeg. Via de WhatsApp kreeg ik door dat cheddar, oude geraspte kaas en een Zwiterse of geit het lekkerst bij de tonijn smaakte. Nu heb ik altijd een smeerbare geitenkaasje in huis en van de hapjes met vlees nog een stuk cheddar over. De keuze was dan ook al snel gemaakt.

Het fijne is dat je de wraps in zijn voorbereid in de koeling kunt bewaren en alleen ter plekke even bakt in de koekenpan. Persoonlijk is dit mijn favoriete hapje dat ik deze week in Linda’s Borrel Week online zet. En eigenlijk ook best nog wel “verantwoord”, vinden jullie ook niet?

Quesadillas met kaas en tonijn

Quesadillas met kaas en tonijn

voor 24 stuks/punten

  • 8 medium size wraps
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje zout en peper
  • 125 gram zachte smeerbare geitenkaas
  • 100 gram geraspte oude kaas (Old Amsterdam)
  • 100 gram geraspte cheddar (rasp zelf van een blok cheddar)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • optioneel: vers gehakte koriander (of platte peterselie)

Chili dipsaus

  • 180 ml zoete chilisaus
  • 2 kleine tomaatjes
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander (platte peterselie)

Hoe maak je de quesadillas met kaas en tonijn:

  1. Laat de blikjes tonijn uit lekken. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  2. Smeer vier wraps in met de zachte smeerbare geitenkaas. Verdeel de tonijn en oude kaas en cheddar erover en dek af met de andere 4 wraps. Bak om en om bruin in een droge koekenpan. Snijd in 6 punten.
  3. Snijd de avocado in blokjes en de tomaat in stukjes.
  4. Maak ondertussen de chili dipsaus. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Meng de chilisaus, stukjes tomaat en vers gehakte kruiden door elkaar.
  5. Leg de quesadillas met drie kazen op een grote plank. Strooi de avocado, tomaat en optioneel verse kruiden erover. Serveer met de chili dipsaus.

Quesadillas met kaas en tonijn

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Snack Tags: borrelen, borrelhapjes, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes maken, hapjes recepten, hartige hapjes, hartige hapjes recepten, kaas, kaas recepten, quesadillas, quesadillas recepten, tonijn, tonijn in blik, wraps, wraps recepten

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl