Nog geen beoordelingen

Snelle amandelmelk

Ik beken! Ik gebruikte voor mijn detox regelmatig kant en klare plantaardige melk. En dan ook nog melk waar suiker of andere onnodige toevoegingen in zaten. Nu met mijn detox eet ik graag mijn geliefde havermout maar zonder de kant en klare melk. In plaats daarvan gebruik ik water met kokosolie of dit snelle amandelmelk recept dat binnen 5 minuten klaar is.

Het originele recept voor amandelmelk is met amandelen die 8 uur geweekt hebben in water. Nu vergeet ik dit klaar te zetten en daarbij heb je een vaak zo’n 250 gram noten nodig op 1 liter water. Persoonlijk vind ik dat een vrije dure hobby worden. Ik ben dan ook op zoek naar makkelijke en goedkopere alternatieven. Een snelle manier om amandelmelk te maken is met amandelschaafsel. Dit is direct klaar voor gebruik en hoef je niet te weken. Een ideale methode als je het mij vraagt en daarom ook geschikt om ‘s ochtends even snel te maken.

snelle amandelmelk

Daarbij verwijder ik het pulp uit de melk niet. Zo krijg ik direct een goede portie vetten binnen en sla ik 2 vliegen in 1 klap. Dit snelle amandelmelk recept smaakt absoluut heel anders dan je gewend bent (uit pak). Ben je op zoek naar een romige smaak, voeg dan meer schaafsel toe. En houdt je van zoet dan kan je een beetje honing toevoegen of vanille poeder. Ik doe dit bewust niet, want ik wil zo weinig mogelijk “zoete toevoegingen” gebruiken.

Vervolgens is de amandel melk klaar voor gebruik voor een heerlijk ontbijt. Wat dacht je van appeltaart havermout uit de oven, havermoutwafels of een standaard havermout ontbijtje met aardbeien?

snelle amandelmelk

Snelle amandelmelk

Ingrediënten

1 portie
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Extra nodig

  • blender en schone pantysokje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voeg het water en het amandelschaafsel toe aan de blender. Mix in een minuut of 3 tot een melk.
  • Span een schoon pantysokje over een hoge beker (van de staafmixer). Giet voorzichtig de inhoud van de blender door het sokje. Knijp het laatste beetje vocht eruit. Of gebruik de amandelmelk met het pulp erin.
  • Laat je net als ik het pulp erin zitten, dan de amandelmelk goed schudden voor gebruik.

Linda’s Tips

Tip: de goedkoopste plantaardige melk maak je met havermout. Lees hier hoe je zelf haverdrank kunt maken.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.