Verse boerenkool in een smoothie. Voor de één normale kost, voor de ander een grote nachtmerrie. Trek geen vies gezicht, want dit recept is echt zalig. Ik maakte deze vitamine bom voor mezelf, maar uiteindelijk hebben mijn kids dit drankje opgedronken.
Boerenkool is in Amerika hartstikke hip en trendy, terwijl wij er hier onze neus voor ophalen. Het heeft de status van superfood vanwege alle goede vitamines en mineralen. Wist je dat rauwe boerenkool meer calcium (180 mg/100 g) bevat dan halfvolle melk (123 mg/100 g)? Ideaal voor als je geen melk (meer) drinkt of een lactose intolerantie hebt.
Om eerlijk te zijn, was ik de eerste keer ook een beetje huiverig om de boerenkool te drinken. Ik associeer deze groente nu eenmaal ook met stamppot en een worst. Inmiddels weet ik wel beter en maak ik er zelfs chips van (TE lekker) of stop het dus in mijn smoothie.
Ik kies er bewust voor om een kleine hoeveelheid boerenkool te gebruiken. De smaak is niet te overheersend. Groene smoothies moet je ook rustig opbouwen. Als je niet gewend bent om veel groente te eten, schrikken jouw darmen zich rot van al die vezels. Met alle gevolgen van dien… De appel & banaan maakt de smoothie zoet en de gember zorgt voor pit. Voor een extra bite voeg ik zonnebloempitten toe.
Wat heb je nodig voor 1 flink glas:
- 25 gram boerenkool (1 hand)
- 200 gram haverdrank (of andere plantaardige melk zonder suiker)
- 1 appel
- 1/2 banaan
- 1 theelepel geraspte gember
- optioneel: zonnebloempitten
Hoe maak je het klaar:
- Snijd de appel en banaan in stukjes en doe samen met de boerenkool en haverdrank in de staafmixer of blender.
- Pureer tot een dikke romige smoothie en voeg naar smaak vers geraspte gember toe. Voeg eventueel meer haverdrank toe als de smoothie te dik voor je is.
- Strooi er optioneel nog 1 eetlepel zonnebloempitten erdoor.
Tip: doe er eventueel nog 2 ijsklontjes bij, dat maakt de smoothie lekker fris.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest
Ok, mijn eerste reactie op de boerenkool was ook dat gezicht te trekken, maar met die banaan maak je het vast lekker… Ik denk dat ik het gewoon maar eens moet proberen! Ben benieuwd!
ja ik vind boerenkool lekker , ik maak die ook altijd met boerenkool , een kleine komkommer , een handvol peterselie , diepgevroren druiven of mango , een banaan of peer , soms een handvol spinazie en ik leng aan met een beetje water . Een lekker dikke smoothie , heerlijk en een prima maagvuller zo vlak voor een maaltijd .
Hai allemaal,
Ben ik de enige die zich af zit te vragen of we het hier ook over ingevroren boerenkool hebben aangezien deze groente NIET vers te verkrijgen is in de zomer.
Hi dit recept is geplaatst in de winter. Natuurlijk kun je nu ook diepvries boerenkool gebruiken. Succes ermee.