• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bloedsinaasappelsap met limoen

Bloedsinaasappelsap met limoen

april 22, 2015 door Linda Reageer

Heb jij wel eens vers geperst sap gemaakt van bloedsinaasappels? De buitenkant van deze vrucht heeft rode tinten Het verschil zie je met name als je de sinaasappel open snijdt. Dan kleurt het vruchtvlees rood. De smaak is friszuur met een klein bittertje.

Zodra je de bloedsinaasappels perst, krijg je een prachtige rood sap. Dit heerlijke sapje kreeg ik tijdens een ontbijt in Texel Bij Jef. Zij combineren het sap met limoen en citroengras, dat dit drankje een extra frisse touch geeft.

Eenmaal thuis ben ik aan het experimenten geslagen. De ingrediënten had ik tijdens het ontbijt al ontfutseld, alleen nu de bereiding nog. Een stengel citroengras geeft nu eenmaal geen sap, dus hoe werd dit verwerkt? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Nadine (de vrouw van Jef en sommelier) naar het recept gevraagd. Om eerlijk te zijn, had ik niet verwacht dat een sterrenrestaurant mij de informatie zou geven.

bloedsinaasappelsap met limoen

Bij Jef doen ze dat anders. Natuurlijk mocht ik het recept hebben: “Wat leuk dat u zo enthousiast bent over het sapje bij het ontbijt” De stengel citroengras en de schil van de limoen worden een nachtje geweekt in het sap. Dit verklaard ook direct de ultieme frisse smaak.

Wat heb je nodig voor 1/2 liter sap:

  • 7-8 bloedsinaasappels
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras
  • voor erbij: ijsklontjes

Hoe maak je het klaar:

  1. Pers de bloedsinaasappels uit. Rol de limoen eerst over het aanrecht zodat er meer sap uit komt en pers ook uit. Bewaar de limoenschillen in het sap. Kneus de citroengras stengel en voeg ook toe aan het sap.
  2. Laat alles de hele nacht trekken in de koelkast in een glazen fles. Voor het serveren even zeven. Lekker voor bij zondagochtend ontbijtje.

Tip van Jef, voeg eventueel een schepje honing toe aan het sap.

Tip: citroengras koop je in de supermarkt. Bij mij is het te verkrijgen onder het merk Eat Me. Vervang het citroengras door wat citroenrasp of sap.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, DRANKJES EN SMOOTHIES, ONTBIJT, PASEN Tags: bloedsinaasappels, bloedsinaasappelsap, citroengras, limoen, sap recepten, vers geperst sap

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.