4 uit 1 beoordeling

Bloedsinaasappelsap met limoen

Heb jij wel eens vers geperst sap gemaakt van bloedsinaasappels? De buitenkant van deze vrucht heeft rode tinten Het verschil zie je met name als je de sinaasappel open snijdt. Dan kleurt het vruchtvlees rood. De smaak is friszuur met een klein bittertje.

Zodra je de bloedsinaasappels perst, krijg je een prachtige rood sap. Dit heerlijke sapje kreeg ik tijdens een ontbijt in Texel Bij Jef. Zij combineren het sap met limoen en citroengras, dat dit drankje een extra frisse touch geeft.

Eenmaal thuis ben ik aan het experimenten geslagen. De ingrediënten had ik tijdens het ontbijt al ontfutseld, alleen nu de bereiding nog. Een stengel citroengras geeft nu eenmaal geen sap, dus hoe werd dit verwerkt? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Nadine (de vrouw van Jef en sommelier) naar het recept gevraagd. Om eerlijk te zijn, had ik niet verwacht dat een sterrenrestaurant mij de informatie zou geven.

bloedsinaasappelsap met limoen

Bij Jef doen ze dat anders. Natuurlijk mocht ik het recept hebben: “Wat leuk dat u zo enthousiast bent over het sapje bij het ontbijt” De stengel citroengras en de schil van de limoen worden een nachtje geweekt in het sap. Dit verklaard ook direct de ultieme frisse smaak.

Bloedsinaasappelsap met limoen

Ingrediënten

Aantal personen2 glazen
  • 7-8 bloedsinaasappels
  • 1 limoen
  • 1 stengel citroengras

Voor erbij

  • ijsklontjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Pers de bloedsinaasappels uit. Rol de limoen eerst over het aanrecht zodat er meer sap uit komt en pers ook uit. Bewaar de limoenschillen in het sap. Kneus de citroengras stengel en voeg ook toe aan het sap.
  • Laat alles de hele nacht trekken in de koelkast in een glazen fles. Voor het serveren even zeven. Lekker voor bij zondagochtend ontbijtje.

Linda’s Tips

  • Tip van Jef, voeg eventueel een schepje honing toe aan het sap.
  • Tip: citroengras koop je in de supermarkt. Bij mij is het te verkrijgen onder het merk Eat Me. Vervang het citroengras door wat citroenrasp of sap.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.