5 x Smoothie recepten en tips

5 smoothie recepten en tips – Meer groente en fruit eten zal je lijf fitter en energieker maken. Smoothies drinken helpt je erbij en zijn zo kinderlijk eenvoudig om te maken. Voor 3 tientjes heb je een blender in huis. Start desnoods met fruit smoothies, alle kleine beetjes helpen. Of nog beter voor je lijf; groene smoothies.

Lees mijn blog met mijn 10 tips om te starten met groene smoothies nog eens door, om te zien hoe je groene smoothies maakt. Voor mij was het schoonmaken van het apparaat een reden om het niet te gebruiken. Dit is inmiddels ook geen excuus meer. Na gebruik vul je de kan met warm water en afwasmiddel. Zet het apparaat even aan en de kan reinigt zichzelf. In dit filmpje kan je goed zien hoe het werkt.

Nog een ideale tip, vries je groene smoothie in! Maak een grote kan voor 5 porties en vries de rest in. De dag ervoor in de koelkast zetten, zodat je de volgende dag aan een verse smoothie kan beginnen. Gebruik hiervoor bakjes of vul siliconen muffin houders.

Kortom, wat houd je eigenlijk nog tegen? Inspiratie voor recepten misschien? Gooi je vriezer vol met diepvries fruit, zo heb je altijd een aantal basis ingrediënten bij de hand. Maak het jezelf niet te moeilijk door te denken, “ik moet elke dag een smoothie drinken” Kijk wat je uitkomt en past binnen je levensstijl. Bouw rustig op met fruit en maak je daarna op voor het echte werk: de groene smoothies. Een overzicht van 5 smoothie recepten.

5 smoothie recepten

1. Framboos mango smoothie

Fruitsmoothies, wie lust die nu niet? In de diepvries van de supermarkt kan je goede kwaliteit fruit vinden, waardoor je altijd alle ingrediënten in huis hebt voor een flinke fruit bommetje.

framboos mango smoothie

2. Mangosmoothie met gember

mango smoothie

3. Amandel speculaas smoothie

Amandel speculaas smoothie

4. Groene smoothie: het vitaminemonster

groene smoothie vitamine monster

5. Boerenkool smoothie

boerenkool smoothie

Maak jij smoothies? Wat is je favoriete combinatie? Laat je tips gerust achter onder de blog, ter inspiratie voor anderen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.