• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Op bezoek bij La Vialla

La vialla

januari 31, 2015 door Linda 14 Reacties

Een bezoek aan Fattoria La Vialla in Toscane (Italië) stond 3 jaar op mijn bucketlist. Na ontvangst van de eerste brochure en bestelling zijn manlief en ik op slag verliefd geworden op dit authentieke concept met de smaak van vroeger. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover: een bezoek aan de boerderij met een rondleiding en aansluitend een lunch.

La Vialla is een biologisch familiebedrijf dat alles zelf verbouwt en produceert. Ook al worden machines ingezet, veel werk op het landgoed wordt nog met de hand gedaan. Na de oogst worden de ingrediënten binnen een paar uur verwerkt tot wijn, saus, jam, pecorino, olijfolie of pasta. De producten worden met liefde gemaakt en dat proef je.

La vialla

De producten zijn in geen enkele winkel te verkrijgen. Bestellen kan via het internet, post of fax. De producten worden thuis afgeleverd. De producten zijn authentiek, geweldig van smaak alsof ze door “mama” net zijn bereid en op tafel wordt gezet.

La Vialla arbeider

Tijd om met eigen ogen te zien, hoe het er in de werkelijkheid aan toe gaat. Na een rit van 1,5 uur zijn wij eindelijk bij La Vialla aangekomen. De route naar La Vialla is al een belevenis. Na de snelweg verlaten te hebben, rijd je een half uur door kleine authentieke dorpjes met kleine Toscaanse huisjes, overal wijngaarden en olijfbomen om je heen. Het is mistig (!) als wij er rijden en toch zien wij direct de schoonheid van het gebied. Manlief en ik kijken elkaar aan, wat is het mooi hier. Wij komen hier zeker een keer terug. En dan opeens volgt het bordje met La Vialla in de bekende uitstraling zoals op de folder. Wij rijden de laan met cipresse op en ja het klopt: de brochure komt tot leven.

La Vialla

Het landgoed ziet er precies zou uit als in alle communicatie. Ik ben dan ook onwijs enthousiast als ik op het centrale plein sta. Wij worden opgevangen door een Italiaanse mama met een groot wit schort voor. Zo had ik mij La Vialla precies voorgesteld.

Rondleidingen
Op het landgoed kan je (gratis) deelnemen aan een rondleiding. Een aantal keren per dag kan je aansluiten en duurt ongeveer 1,5 uur. Helaas regent het op onze dag, dus mijn foto’s zijn niet allemaal even stralend.

Wij starten in de “fabriek” bij de graanmolen. Elke dag wordt hier 250 kilo meel gemaald. Naast de molen staan de houtovens die 3,5 uur opgestookt worden voordat de koekjes erin geschoven worden. In de  volgende ruimte worden de sauzen en jammen gemaakt. Het is verboden om binnen te fotograveren, vanwege de hygiëne. Op dat moment wordt de Pomodori Pelati geproduceerd. Op de loopband staan bakken vol met geurige rijpe tomaten, precies zoals het hoort. Aan de overkant van de “productieruimte” worden alle potten, flessen en zakken verpakt voor verzending.

La Vialla Fabriek

Het hele gevolg verplaatst zich naar de wijnkelder. Persoonlijk vind ik dat er niet zoveel te zien is. Natuurlijk vaten en tanks vol met wijn maar dat zegt mij niet zoveel. Ik ben meer van de praktijk, lekker wijn proeven! Op naar de olijfolie schatkamer. De oogst en de persing vindt pas in oktober plaats. De bomen worden met de hand geplukt en elke boom is goed voor 1 – 2 flessen olie. Ook de witte wijnkelder wordt bezocht. Inmiddels schijnt de zon en alle kinderen vluchten naar buiten. Naar wijn kijken en proeven is “saai”.

La Vialla wijn

Het is fantastisch om rond te lopen op een kleine gedeelte van de boerderij. Overal zie je beelden terug die verwerkt worden in de prachtige brochures. De kippen lopen rond en bij terugkomst op het centrale plein, zit een dame met de hand de eieren te stempelen. Doet ze dit voor de toeristen of hoort dit zo? Het zal mij een zorg zijn, ik vind het allemaal even geweldig. Voor ons is het tijd om te gaan lunchen, het bezoeken van de huiswinkel doen wij daarna. In mijn tweede deel van de La Vialla reeks lees je meer over deze authentieke ervaring.

La vialla

Producten bestellen?
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten? Kijk hier voor als je een brochure wilt bestellen of bezoek de website voor meer informatie. De prijzen vallen alleszins mee, zeker nu ik meer weet over de productie en de werkwijze. Voor gemiddeld € 6,- per fles drink je een fantastische wijn. De pakken pasta koop je voor € 2,10 per stuk en een goede saus voor € 4,-.

La Vialla bezoeken?
La Vialla is in het weekeinde gesloten voor bezoek, door de week is de Fattoria en de huiswinkel van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend. Een paar maal per dag wordt er een rondleiding over de Fattoria gegeven, daarvoor hoef je niet te reserveren. Het is ook mogelijk om te lunchen (maart tot en met oktober), hiervoor dien je ruim van te voren voor te reserveren. Dit kan telefonisch of per e-mail. 0039-0575-47697, of per email naar fattoria@lavialla.it. Adres: Via di Meliciano 26, 52029 Castiglion Fibocchi, Toscana – Italia (14 km vanaf Arezzo)

La Vialla

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+  

Categorie: INSPIRATIE, OP BEZOEK BIJ Tags: fattoria La Vialla

Lees Interacties

Reacties

  1. Reny zegt

    januari 31, 2015 om 10:05 am

    Oh heerlijk, dank je wel dat je me even mee terug genomen hebt… Wij zaten hier in 2013 midden in de zomer met een hele lange tafel vol heerlijke lunch gerechten…. Even zwijmelen weer 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 1, 2015 om 12:58 pm

      Ja Reny, wat is het daar fijn he. Ik wil zo graag terug.

      Beantwoorden
  2. Judith - myfoodblog.nl zegt

    januari 31, 2015 om 11:13 pm

    Wat gaaf dat je erheen bent geweest! Elke keer als ik post van ze krijg droom ik er ook bij weg 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 1, 2015 om 12:57 pm

      Ja, mocht je er ooit in de buurt zijn, dan is het echt een aanrader.

      Beantwoorden
    • Nel Snoek-Klaassen zegt

      juni 30, 2016 om 10:01 pm

      Ook wij zijn 2 keer bij La Vialla geweest en hebben daar geluncht. Geweldig wat een heerlijke en zuivere producten. Sindsdien bestellen wij de producten via internet. April 2016 kwam La Vialla naar ons land t.w. in de plaats Middenmeer. Ook daar kon je producten kopen. Hopelijk komen ze volgend jaar weer. Leuk om een stukje Italië naar Nederland te halen.

      Beantwoorden
  3. Adriano zegt

    september 28, 2015 om 2:33 pm

    La Vialle staat voor ons op 8 oktober aanstaande op de planning..
    Als reislijder met lange ij.. reis ik komende week met een dames roeiteam door de Toscane..
    Naar bezoek van Florence reizen we naar La Vialle waar we een lunch willen verorberen en doorreizen naar Villa la Grotta..

    Weet je ook of ze Nederlands of zijn het Nederlanders…

    Groet,

    Adriano

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 28, 2015 om 7:22 pm

      Hi heb je al gereserveerd voor de lunch? Want ze zijn snel vol geboekt. Het zijn Italianen maar er werken Nederlandse en Vlaamse dames.

      Beantwoorden
  4. Cora Korteland zegt

    december 7, 2015 om 12:09 pm

    Wat klinkt dit weer heerlijk! Wij waren hier afgelopen zomer. Echt geweldig genoten. Wij zijn hier op zaterdag geweest. Inderdaad is er dan geen rondleiding, maar La Vialla is wel geopend en je kan er een heerlijke lunch gebruiken. Ook de producten kan je dan kopen.
    Ga hier zeker nog een keer naar toe!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 7, 2015 om 9:23 pm

      Oh, ik krijg helemaal zin om weer te gaan.

      Beantwoorden
  5. Dolf Gerbers zegt

    juli 22, 2016 om 9:21 pm

    Erg grappig geschreven, vooral het verhaal over de eieren die gestempeld worden. Hoe kwam ik hier ook alweer terecht?
    Ik kocht bij mijn kaasboer gefermenteerde olijven, erg lekker. Ik kwam erachter dat olijven meestal in een gootsteenontsopper bad gaan, als je ze tenminste bij de AH koopt. Vervolgens tipte iemand de producten bij La Vialla, biologisch en puur en zonder gootsteenontsopper.
    Gelijk de brochure besteld en bijkans met tranen in mijn ogen de pagina’s verslonden.
    Vanavond voor zeker 500 euro aan wijnen, olie, azijn, pasta en sauzen besteld. Om vervolgens hier te lezen dat het allemaal echt is. Dat is het genot van internet. Dank je Linda!

    Beantwoorden
  6. Diana Wolters zegt

    april 26, 2017 om 8:08 am

    Linda, ik ben om !!
    Ik ga er wat lekkers bestellen.
    Zijn jullie hier geweest vanuit Perticara?? Dan voel ik nl. al een uitje opkomen voor as zomer.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 26, 2017 om 9:23 am

      Hi Diana, we zijn niet vanuit Perticara geweest. Als je gaat, wel NU al reserveren voor de lunch. Het zit maanden van te voren al vol. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Berlinda Van Leuvenhaege zegt

    april 20, 2018 om 3:49 pm

    Beste Linda,
    Zelf bestel ik al jarenlang de lekkere producten van La Vialla, als je eenmaal hebt geproefd ben je verkocht,
    Deze zomer hebben wij (mijn man en hond Gina) de intentie om La Vialla te bezoeken, het staat ook al lang op mijn verlanglijst.
    Dus ik hoop dat het dit jaar echt lukt.
    Wij verblijven eerst een aantal dagen aan het Comomeer, vervolgens richting van de Marche en terug naar Urbino en vandaaruit willen we dan La Vialla bezoeken.
    Ben benieuwd!!!
    Wat een lekkere recepten staan hier allemaal vermeld op jouw website, dit wil ik op mijn gemak nog een bekijken.
    Zelf ben ik ook dol op koken, suppratutto la cucina Italiana, cosi celeste e cosi simplice!!
    Ik ga nu weer verder aan mijn Gentse Waterzooi, ook weer een lekkere specialiteit uit Gent met vis uit onze Noordzee.

    tanti saluti

    Berlinda

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 23, 2018 om 11:32 am

      Hi Berlinda, dank voor je leuke berichtje. Enne, als je er ook wilt lunchen wel van te voren reserveren hoor. Ondertussen ben ik benieuwd naar je recept van de Gentse waterzooi…. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Pasen 2021

Pasen 2021

Vier Pasen met Linda

  • – Kwarkbolletjes
  • – 3x Aspergesoep
  • – Hartige taart met Boursin

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Pasen 2021: 3 x paasbrunch recepten in een handomdraai op tafel PASEN 2021
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Wee WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden is het nieuwe weekmenu compleet vegetarisch. Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief, dat vanaf maandag 8 maart start. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het @weekzondervlees receptenboekje. Hierin vind je voor de hele week makkelijke vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner!

Persoonlijk eet ik het liefst vegetarisch zonder vleesvervangers. Dat zie je ook terug in mijn vegetarische weekmenu. Ik geef je inspiratie om zelf vegetarische balletjes te maken met peulvruchten, geef je tips om tempeh op smaak te brengen en laat je kennismaken met pulled oats. Voor het weekend heb ik een heerlijke vegetarische amuse klaargezet. En zondag staat er een lekker toetjes voor Pasen op de planning. Langzaam start de inspiratie voor Pasen, vanaf eind volgende week ga ik "los". Maar eerst gaan we super lekker vegetarisch eten.

Swipe naar rechts voor de recepten. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-198/

Vind je het lastig omlekkere vegetarische recepten te bedenken? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #weekzondervlees #vegetarischerecepten
RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor een goed gevulde maaltijdsoep. Dit keer is het een rode curry noedelsoep boordevol groente. Het is een maaltijdsoep voor doordeweeks, want binnen 20-25 minuten staat deze Thaise rode curry soep op tafel.

Ik ben dol op de Thaise keuken. De basis van de rode curry noedelsoep bestaat uit rode curry pasta, noedels en kokosmelk. In mijn koelkast staat altijd een goed potje rode curry pasta om een gerecht mee op smaak te brengen. Daarbij vind ik noedels ideaal, want dit hoef je alleen even kort te koken of te wellen en dan zijn ze klaar voor gebruik. En met kokosmelk maak je elk gerecht lekker, wat mij betreft. 

De kids slurpen deze soep makkelijk naar binnen én zeuren zo niet over de broccoli die ik erin heb gedaan .....

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/rode-curry-noedelsoep/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #soep #maaltijdsoep #noedels #noedelsoep #rodecurry
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

OPSLAAN & ACCEPTEREN