Diepvriesfruit gezond?

Ooh verlang je ook zo naar de zomer? En al het lekkere fruit dat dit seizoen ons te bieden heeft? Ik kan niet wachten. Het aanbod van het huidige seizoensfruit is met – appels en peren – karig en voldoet niet aan variatie. Haal de zomer in huis met diepvries zomerfruit. Euh, ik hoor je denken, is dat wel gezond?

Gezond
Natuurlijk is vers fruit gezond(er). Alleen de vraag is hoe snel je het fruit opeet. Vaak blijft fruit nog dagen op de schaal liggen, waardoor de voedingswaarde achteruit gaat. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ga ook niet om de 2 à 3 dagen naar de supermarkt voor een nieuwe aanvoer. Bedenk ook eens hoe vers fruit uit de supermarkt nog is. Het heeft vaak een (lange) weg van de teler naar de supermarkt afgelegd. Enne, bij gezond eten hoort ook variatie om zo verschillende vitaminen & mineralen binnen te krijgen. Voor veel mensen is dit lastig en diepvries fruit helpt je erbij.

Diepvriesfruit
Mijn oplossing voor meer variëren is een goede basisvoorraad met diepvries fruit. De meeste supermarkten verkopen dit tegenwoordig in kleine doosjes. Ze zijn lang houdbaar en vaak ook nog eens goedkoper dan vers. Zo heb je altijd een portie binnen handbereik.

Gebruik
Een nadeel van diepvriesfruit is dat je het vooraf moet ontdooien. Denk vooruit en haal de avond ervoor een hand fruit uit de vriezer. Ik gebruik ze door mijn havermoutpap of yoghurt.

Een andere optie is om het fruit direct uit de vriezer in een smoothie te verwerken. Zo heb je een frisse koude drank. Of ik doe het samen met yoghurt in de keukenmachine en maak er een soort ijs van als verwen toetje. Kortom, varieer in fruit en leg een voorraad diepvries fruit aan.

Waar gebruik jij diepvries fruit voor? Laat je tips hieronder achter bij de opmerkingen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.