5 uit 1 beoordeling

Amandel speculaas smoothie

De geur en smaak van speculaas past perfect bij de herfst. Elk seizoen koop ik 2 potjes speculaaskruiden die ik overal overheen gooi. In mijn Sinterklaas recepten, yoghurt, havermout, muffins en nu ook in een smoothie. De combinatie van speculaas met amandelen en banaan is werkelijk geweldig. Zelfs manlief reageerde enthousiast.

De basis voor deze amandel speculaas smoothie is amandelmelk. Dit is te vinden in het schap met plantaardige dranken. Het jammere is dat de drank maissiroop bevat en dat is een vorm van suiker. Om eerlijk te zijn, heb ik die zelf gewoon op voorraad. Af en toe vind ik dat heerlijk in mijn havermout. In de natuurvoedingswinkel kan je het merk Provamel krijgen en zelfs in de ongezoete variant zit maïsmaltodextrine, ook een vorm van suiker. Begrijpen jullie het nog? Zelfs ik vind het allemaal zo verwarrend. De oplossing is zelf amandelmelk maken. Dit is absoluut niet moeilijk en ik geef je, zoals je van mij gewend bent, een snel en makkelijk recept.

De ultrasnelle amandelmelk bevat amandelschaafsel die niet geweekt hoeft te worden. Mix het schaafsel met water een aantal minuten op volle toeren in de blender. Je kan de amandelpulp van het melk scheiden middels een schone pantykous. Aangezien dit een smoothie betreft zou ik het plup erin laten. Doe vervolgens de banaan en de kruiden erbij en mix tot een romige massa. Een beetje verse vanille geeft de drank een extra zoete smaak. Op deze manier krijg je een behoorlijk vullende smoothie dus waarschijnlijk kan je de drank beter over 2 porties verdelen.

Natuurlijk kan je ook kant en klare amandelmelk gebruiken. Kijk welke variant bij je past. Beide opties zijn lekker!

Amandel speculaas smoothie

Amandel speculaas smoothie

Ingrediënten

Aantal personen1 glas
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 rijpe banaan
  • 150 ml amandelmelk (of zelf maken met 25 gram amandelschaafsel en 125 ml water, optioneel verse vanille uit een stokje)
  • 1 eetlepel amandelen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Doe de kruiden, banaan en amandelmelk in de blender en mix tot een romige massa. Voeg meer melk toe als de drank te dik voor je is.
  • Hak de amandelen grof.
  • Schenk de drank uit en strooi de amandelen erover.

Linda’s Tips

  • Tip: naast een smoothie kan je ook een milkshake van dit recept maken. Gebruik dan bevroren banaan die je in plakjes invriest. Dit doe ik altijd met zeer rijpe bananen die anders in de vuilnisbak belanden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.