Review Havermoutje (+winactie)

Mijn liefde voor havermout, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Via heb ik Havermoutje leren kennen. Pascalle & Mathijs posten elke dag een nieuw recept met als basisrecept havermout. Zij maken er van alles mee en met succes. Binnen 13 maanden na opening van het Instagram account, ligt het boek in de winkel. Tijd om dit eens goed te bekijken.

Mijn eerste indruk? Wauw! Nu zeg ik dit wel vaker. De frisse uitstraling op Instagram en de site, komen in het boek terug. Het duo maak zelf alle foto’s en recepten met de duidelijke Havermoutje afzender: wit, basic, kleine kleuraccenten en af en toe handen in beeld. Echt prachtig!

review Havermoutje

Voorin het boek eerst een uitgebreide uitleg (havermout voor dummies) over alle haver(mout) soorten met bereidingswijze en foto’s erbij. Zelfs ik heb hier nog wat van opgestoken! Vervolgens een aantal basisrecepten om plantaardige dranken te maken voor havermoutpap en natuurlijk ontbijt recepten voor een goede start van de dag.

Dat je van havermout ook broodrecepten kan maken, had je misschien niet verwacht. Maar liefst 20 verschillende en makkelijke broodrecepten. Voordat je begint een uitleg over zelf brood bakken. Geen ingewikkelde recepturen. Een aantal broden, hoeven zelfs niet te rijzen en kunnen direct afgebakken worden in de oven. Fijn!

review havermoutje

De snackrecepten zijn spannend met havercantuccini of haverchips en ook allerlei “doodnormale” recepten zoals repen, cake, crumble en taart. Met het hoofdstuk diner gaat Havermoutje nog een stap verder met hartige recepten. Pompoenquiche met havermoutbodem en havermoutkroketjes met geitenkaas!

review havermoutje

Chapeau voor de originaliteit van de recepten! Geen idee waar de ideeën en inspiratie vandaan komt. Ooit gedacht aan worteltaart met havermout, zomerse watermeloen met havermout of hartige havermout met spinazie? Het duo laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Elk recept wordt afgesloten met een smakelijk tekst zoals: “deze overheerlijke tractatie is helemaal voor jou alleen” of “probeer ze helemaal te laten afkoelen voordat je er je tanden in zet”.

review Havermoutje

Hoe zit het met de minpuntjes? Nou daar heb ik echt naar moeten zoeken. Het enige dat ik kan noemen is dat een aantal bestaande recepten van de site in het boek terecht zijn gekomen. Euhh correctie, bestaande recepturen zijn gefinetuned en zo nog beter gemaakt. Soms met een nieuwe foto, soms ook niet. De best bekeken recepten verzameld met heel veel nieuwe gerechten: een prachtig naslagwerk. Verrassende inspiratie voor elke Havermout liefhebber!

Winactie
Wil je ook graag meer inspiratie voor je havermout? Ik mag 1 exemplaar weggeven.

  • Laat een reactie achter en vertel mij je favoriete havermout recept onder deze post, met een geldig e-mailadres
  • Natuurlijk volg je mij op op Facebook, , , of
  • Delen van deze post hoeft niet, al zou ik dit wel heel lief vinden
  • De actie loopt tot en met dinsdag 10 Februari 2015

Update: de winnaar is bekend. Wieke van harte gefeliciteerd met je prijs!

Kan je niet wachten en wil je direct een boek bemachtigen? Bestel je boek online voor € 19,95 of nog beter bezoek je plaatselijke boekhandel.

Foto’s ®Pascalle Bonnier en Mathijs Kok

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.