Mijn liefde voor havermout, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Via Instagram heb ik Havermoutje leren kennen. Pascalle & Mathijs posten elke dag een nieuw recept met als basisrecept havermout. Zij maken er van alles mee en met succes. Binnen 13 maanden na opening van het Instagram account, ligt het boek in de winkel. Tijd om dit eens goed te bekijken.
Mijn eerste indruk? Wauw! Nu zeg ik dit wel vaker. De frisse uitstraling op Instagram en de site, komen in het boek terug. Het duo maak zelf alle foto’s en recepten met de duidelijke Havermoutje afzender: wit, basic, kleine kleuraccenten en af en toe handen in beeld. Echt prachtig!
Voorin het boek eerst een uitgebreide uitleg (havermout voor dummies) over alle haver(mout) soorten met bereidingswijze en foto’s erbij. Zelfs ik heb hier nog wat van opgestoken! Vervolgens een aantal basisrecepten om plantaardige dranken te maken voor havermoutpap en natuurlijk ontbijt recepten voor een goede start van de dag.
Dat je van havermout ook broodrecepten kan maken, had je misschien niet verwacht. Maar liefst 20 verschillende en makkelijke broodrecepten. Voordat je begint een uitleg over zelf brood bakken. Geen ingewikkelde recepturen. Een aantal broden, hoeven zelfs niet te rijzen en kunnen direct afgebakken worden in de oven. Fijn!
De snackrecepten zijn spannend met havercantuccini of haverchips en ook allerlei “doodnormale” recepten zoals repen, cake, crumble en taart. Met het hoofdstuk diner gaat Havermoutje nog een stap verder met hartige recepten. Pompoenquiche met havermoutbodem en havermoutkroketjes met geitenkaas!
Chapeau voor de originaliteit van de recepten! Geen idee waar de ideeën en inspiratie vandaan komt. Ooit gedacht aan worteltaart met havermout, zomerse watermeloen met havermout of hartige havermout met spinazie? Het duo laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Elk recept wordt afgesloten met een smakelijk tekst zoals: “deze overheerlijke tractatie is helemaal voor jou alleen” of “probeer ze helemaal te laten afkoelen voordat je er je tanden in zet”.
Hoe zit het met de minpuntjes? Nou daar heb ik echt naar moeten zoeken. Het enige dat ik kan noemen is dat een aantal bestaande recepten van de site in het boek terecht zijn gekomen. Euhh correctie, bestaande recepturen zijn gefinetuned en zo nog beter gemaakt. Soms met een nieuwe foto, soms ook niet. De best bekeken recepten verzameld met heel veel nieuwe gerechten: een prachtig naslagwerk. Verrassende inspiratie voor elke Havermout liefhebber!
Winactie
Wil je ook graag meer inspiratie voor je havermout? Ik mag 1 exemplaar weggeven.
- Laat een reactie achter en vertel mij je favoriete havermout recept onder deze post, met een geldig e-mailadres
- Natuurlijk volg je mij op op Facebook, Twitter, Instagram, Bloglovin’ of Pinterest
- Delen van deze post hoeft niet, al zou ik dit wel heel lief vinden
- De actie loopt tot en met dinsdag 10 Februari 2015
Update: de winnaar is bekend. Wieke van harte gefeliciteerd met je prijs!
Kan je niet wachten en wil je direct een boek bemachtigen? Bestel je boek online voor € 19,95 of nog beter bezoek je plaatselijke boekhandel.
Foto’s ®Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Mijn favoriete havermout-recept is jouw appeltaart met havermout waarvan ik af en toe als ontbijt smul! Heerljk!
Mijn favoriete havermoutontbijtje is het recept van jouw havermout appeltaartje, heerlijk met noten, rozijnen, amandelsojamelk en natuurlijk mogen de koekkruiden niet ontbreken! 🙂
Ahhhh, kijk dit is nou een leuke post zo vroeg in de ochtend! Terwijl ik van mijn havermoutje zit te smullen, zeer toepasselijk! Ik zag het boek al eerder voorbij komen en ben toch wel heel nieuwsgierig geworden. Ik kom nog niet verder dan havermoutpap of havermoutkoekjes, dus ik laat me graag inspireren door nieuwe recepten. Mijn favoriete havermoutrecept is havermoutpap met banaan, walnoten en een lepel pindakaas. Heerlijk warm gemaakt in een pannetje en afgetopt met een superfoodmix. Jummie jummie!
Ja, een lepel pindakaas erdoor is ook zo lekker.
Wat een leuk boekje lijkt me dat, ben wel toe aan nieuwe inspiratie met havermout.
Recept met havermout:de overnight oats blijven hier populair ook bij de kinderen: Weken met sinaasappel, chia zaad, zonnebloempitten, kokosrasp, goij. S morgens wat geiten yoghurt en vers fruit van het seizoen.
Ook koekjes van 100 gram havermout met 2 bananen, aangevuld met geraspte appel, kaneel en rozijnen (of met cacao en peer) zijn hier gewild zowel als ontbijt als tussendoortje.
Leuk. Ik doe heel graag mee en volg je op je soc.med.k.. Mo jm favoriete havermout recept is met amandelmelk blauwe bessen, banaan, gojibessen en stukjes mango, dit warm opeten 😉 op al je soc.med.k. volg ik je al
Leuk om te horen dat jij mij overal volgt! Groeten, Linda
Ik ben nog maar net begonnen met havermout eten en er gaat een wondere wereld voor mij open! Een favoriet heb ik nog niet, ik vind de overnight oats met banaan ’s ochtends al fantastisch! Ik ben dus druk op zoek naar meer recepten en toepassingen, dit boekje zal zeker goed van pas komen en veel geraadpleegd worden 🙂
Ooeehh dat boek wil ik dolgraag winnen, ik hou van havermout. Maak regelmatig ontbijtcakejes van havermout, maar veel verder dan dat kom ik niet. Ik volg havermoutje al via Instagram, heerlijk fris en helder. De buitenkant van het boek ziet er ook zo uit…..zoooooo reuze nieuwschierig naar de binnenkant…
Ha Linda,
Vanmorgen weer echt genoten van mijn lekkerste ontbijt: halve beker havermout, hele beker amandelmelk aan de kook gebracht en even kort laten pruttelen. Als laatste een sappige peer in stukjes eraan toegevoegd en wat gemengde zaden erover gestrooid. Smullen!!!
Groet,
Ans
mijm favoriete recept is pizza van havermoutdeeg. Omdat het een stuk gezonder is en ik niet zonder pizza kan! En ook op de ochtend een havermoutpapje gaat er wel in.
Ik hoop dat ik kans maak op dit leuke inspirerende boek
Oh dat staat nog steeds op mijn lijstje om eens te proberen een pizza van havermoutdeeg.
Mijn favoriete recept met havermout blijft toch de zoete pannenkoek die ik altijd in het weekend maak! Rijstmelk, quinoameel, ei, havermout en gebroken lijnzaad. Bakken in een beetje kokosolie en dan eten met ahornsiroop 🙂 hmm!
Wat een feestje dat ontbijt!
lieve Lin,
Sinds jij ooit over havermout begon te schrijven ben ik er verzot op geworden. Voorheen kon ik geen hap warme pap naar binnen krijgen (als kind al niet). Nu kan je mij ervoor wakker maken nu ik weet dat het gezond en lekker is en begin ik (bijna) elke dag met een bakje havermout
Het is een simpele vraag zou je denken.. Maar ik vind hem best lastig! Ik vind zoveel havermout recepten lekker, daarom zou ik ook zo graag dit boekje in mijn collectie willen hebben. Als ik dan zou toch zou moeten kiezen.. Overnight oats, dat eet ik bijna elke ochtend. Met de sombere dagen buiten, heb ik met dit ontbijtje altijd het idee dat ik mij op een tropisch oord begeef 😉
Beste, mijn lievvelingsrecept is: 5 eetlepels havermout,2 eetlepels amandelmeel, 1 appel, amandelmelk, rozijnen en nootjes.
alles goed mengen tot een smeuig papje en dan 20 minuten in de oven!
zou graag het boek winnen om nog veel meer uit havermout te halen.
groetjes,
Birgit
Jaaaa Ik zou heel graag dit boek winnen! Het ziet er prachtig uit,en ik ben heel benieuwd wat je allemaal met havermout kan maken,dus fingers crossed!!
Mijn ideale havermout recept is,
Smorgens giet ik wat gekookt water over de havermout even laten staan! Ik prak een banaan fijn met kaneel dat doe ik bij de havermout en wat griekse yoghurt bio muesli en extra wat walnoten! Eetsmakelijk mijn papontbijtje hmm.
Wat een super leuke actie!
Sinds kort eet ik bijna elke ochtend warme havermoutpap als ontbijt, echt heerlijk en het vult zo goed!
Maar het lijkt me heel tof om nog meer te kunnen koken/bakken met havermout.
Omdat ik bijna elke ochtend havermout eet probeer ik het een beetje te variëren, mijn favoriete ontbijtje is toch nog steeds de appeltaart havermout. Maar chocolade havermout (met rauwe cacao en cacao nibs) of havermout met honing en walnoten of met geprakte banaan en een beetje vanille zijn toch ook goede ontbijtjes om mee op te staan. Ik kan eigenlijk niet kiezen wat mijn favoriete ontbijtje is, ze zijn allemaal zo lekker! =D
Wat super leuk! Ik ben net begonnen met het eten van havermout. Samen met mijn zoontje van drie ben ik dit ‘nieuwe’ product aan het ontdekken. Dit boek zou ons dan ook zeker enorm van pas komen. Kunnen we samen genieten en gezonder eten! Wat fijn.
Dank voor al je heerlijke recepten. We blijven je volgen.
Ik ben nog aan het experimenteren met havermout, vooral voor ontbijt.
Nu doe ik het vaak heel simpel, griekse yoghurt, banaan, blauwe bessen en wat havermout.
Heel simpel, maar wel lekker.
Zou graag wat varianten willen, dus geweldig dit boek 🙂
Wat een gaaf boek lijkt me dit. Ik ben gek op inspirerende recepten. En wat een leuke recepten kom ik alleen al tegen in de reacties!
Mijn favoriete recept is havermout met amandelmelk, zout, peper, geraspte pecorino en een scheutje olijfolie.
Wauw tijdens het eten van mijn havermout ontbijt dit bericht tegenkomen, en het watet loopt me gelijk in de mond.
Al ben ik nog niet zo lang lid van je facebook, toch al veel heerlijke dingen tegenkekomen!
Tsja wat betreft de havemout…. heb ik naast dat ik het lemker vind nog weinig inspiratie dus dat boek zou ik goed kunnen gebruiken!
Mijn havermoutontbijt:
Havermout met water appel en kaneel. Lekker warm in deze wintermaanden!
Die combi eet ik ook erg vaak in dit jaargetijde!
Ben dol op havermout. Maakte vroeger toen de kinderen nog klein waren al havermout koekjes door balletjes te maken van havermout en honing, deze plat te drukken en in de oven af bakken. In die tijd zo’n 40 jaar geleden nog niet zo gebruikelijk.Vandaag de dag ben ik dol op hartige havermout koekjes. Geweekt in bouillon, gemengd met
uitje, tomatenpuree, kaas en ei en langzaam garen.
favo ontbijtje, havermout, kokosmelk, appel kaneel en noten, kan wel wat meer inspiratie gebruiken dus het boek is hier dan ook meer dan welkom
Mijn favo is de oldfashioned mugcake! Maar pannenkoekjes van gemalen havermout en dadels gaan er ook goed in
We vinden de havermoutplak(een soort snelle twixreep) met dadels en chocolade als gezin heel lekker bij de koffie of thee.Omdat de kinderen niet wisten dat er dadels inzaten vonden ze hem heerlijk.Normaal houden ze niet van dadels.Ook met pindakaas is het heel lekker.
Dit is nog eens een leuke winactie. Heb havermout nog maar kortgeleden ontdekt, dus ken nog niet zoveel recepten. Het boekje zal goed van pas komen.
’s Morgens ontbijt ik met havermoutpap, waar ik kaneel, rozijnen en een appel door roer. Heerlijk!
Wat een leuke post. Ik ben als vele hier ook gek op havermout. En in mijn gezin ben ik niet de enige. Mijn twee jarige zoon is er gek op. Samen smullen wij van jou appeltaart havermout ontbijt. ik heb hem ook eens met kersen gemaakt uit de diepvries, kaneel en amandel stukjes. Ook erg lekker! Zal heel graag het kookboek willen winnen zodat ik nog meer lekker ten kan mken met havermout.
Mijn favo havermout recept is heel simpel maar wel erg lekker! Je prakt 2 bananen en roert er 100 gram havermout doorheen, eventueel nog wat kokosrasp of chocolade stukjes en dan 20 minuutjes op 200 graden in de oven! Een heerlijk en verantwoord tussendoortje !!
Heel simpel havermout recept is echt een feestje voor mij. Havermout/appel/amandelmelk dan de oven in en dan…….genieten! Net een warm appelgebakje.
wat een leuke actie! Ik ben zooo benieuwd naar dit boek! Mijn ultieme favoriete recept blijft toch wel de banaan havermout pannenkoekjes. Je kunt er zovee mee varieren, heerlijk. 🙂
Ik volg Havermoutje ook op Instagram en begin altijd te watertanden bij het zien van de foto’s. Zij laten zien dat havermout leuk is en niet oubollig. Het is voor mij steeds weer leuk om er iets nieuws mee te maken!
En ik vind het lastig om mijn favoriete recept te bedenken. Maar als ik nadenk over wat het snelst op is, is het havermoutplaat. Havermout met ei en amandelmelk mengen en alles wat je maar lekker vind. In de winter is dat banaan en speculaaskruiden en zomers frambozen, cacaonibs en citroenschil. Uit de oven komt een heerlijke plaat havermoutcake. En geloof me, die is zo op!
Lekker zeg, je brengt mij op een idee!
wat een leuke actie! Ik lig momenteel ziek op de bank na een operatie en volg je pas sinds kort, maar je bent een ware inspiratiebron. Best bijzonder, want ik ben een echte kookliefhebber en creatief in de keuken. Compliment voor jou Linda! En zeker als ik jouw commentaar hoor op dit havermoutboek, dan word ik heeeeeel nieuwsgierig en geprikkeld :). Hopelijk helpen de gezonde recepten mij snel op de been en verras je mij net voor mijn verjaardag volgende week 🙂
Havermout cupcakes met banaan en blauwe bessen zijn toch echt wel favoriet. Als ontbijt of als tussendoortje!
Heel erg maar ik ben niet zo gek op havermout.
er is alleen 1 recept (die ik zelf niet maak) die ik wel lekker vind en dat is als mijn partner zijn vegetarische hamburgers maakt. jummie
Door het gebruik van havermout krijgt het een steviger vorm. En de kruiden (en geloof me we hebben er zat) die hij gebruikt. Is het echt een hamburger om van te genieten.
Maar ondanks dat ik niet zo gek ben op havermout, ben ik wel erg nieuwsgierig hoe en in welke gerechten je het allemaal kan verwerken. Ik zag ik al een paar foto’s boven waardoor ik nieuwsgierig word. Brood en pizzadeeg Ben benieuwd <3 liked
Mijn favoriete havermoutecept is het havermout mueslibrood. De basis is havermout en er zit verder nog in: speltmeel, amandelmelk, honing, gedroogd fruit en wat nootjes. Super gezond alternatief op de supermarkt mueslibol oid. Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek!
Wat een mooi boek! Ik ontbijt bijna elke dag met havermout en heb al heel wat uitgeprobeerd. Mijn favoriete recepten tot nu toe zijn denk ik toch mijn havermout koekjes met cranberry, pecannoten en witte chocolade glazuur (heerlijke combi!) en de ontbijt pannenkoekjes met havermout en Griekse yoghurt (hartstikke gezond, maar je hebt toch het idee dat je jezelf verwent met pannenkoeken). Ik denk dat het boek me nog veel meer nieuwe inspiratie kan geven en dat lijkt me super!
Ik geniet elke ochtend keer op keer weer van mijn yoghurt met havermout en fruit!
Oeh, ben erg benieuwd naar dit boek! Ik eet sinds een half jaar havermout en ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken! Ik heb geen Instagram dus weet zeker dat er voor mij nog veel te ontdekken valt. 🙂
Ik maak er nu mueslirepen en pannenkoekjes van. Wat ik verder zelf heel lekker vind en de laatste tijd veel eet is ’s avonds een bakje ongezoete amandelmelk klaarzetten met havermout, chiazaad, lijnzaad en een schepje cacaopoeder. Heerlijk als ontbijt de volgende ochtend! Ook heel lekker: zelf granola maken. Ik doe het een beetje op de gok qua verhoudingen maar het is vooral een hele hoop havermout, verder wederom chia- en lijnzaad, gehakte noten (ik gebruik graag pecan- en walnoten) en wat kokossnippers. In een pannetje ondertussen kokosolie met honing of maple syrup opwarmen en specerijen erbij (ik gebruik kaneel, speculaaskruiden en een klein beetje nootmuskaat). Nóg lekkerder is een drupje amandelessence en/of vanille-essence toevoegen. Dit over de rest (havermout etc.) gieten, mixen en dan uitstrooien over een bakplaat. Daarna ongeveer 20-25 minuten bakken op 150 graden en halverwege omscheppen. Laten afkoelen, rozijnen erbij en in een weckpot doen! Heerlijk door de melk of (Griekse) yoghurt. 🙂
Ik volg je overigens via Bloglovin’!
Hartige havermout met spinazie en parmezaanse kaas! Goddelijk!
Ik las het recept in het boek Havermoutje bij een vriendinnetje thuis.
Wanneer ik niet altijd de kans heb om met havermout te ontbijten, kan ik me er de rest van de dag al op verheugen om er op deze winteravonden mee te dineren…
Beloofd véél goeds voor de rest van het boek!
Ik ben echt benieuwd naar dit boek, wat een originele recepten! Ik zou nooit aan de combinatie van geitenkaas met havermout denken haha. Mijn favoriete havermout-recept is toch wel echt granola, lekker met noten, yoghurt en specerijen. Maar ik eet ook al van kinds af aan havermoutpap met kaneel. Dat is nog steeds een soort comfort-food. Ik zie dat ik jouw appeltaart-havermout ook eens moet proberen :-).
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★O dit boek staat al een tijdje op mijn wishlist! Ziet er super uit, prachtige foto’s! Bovendien vind ik alles met havermout heerlijk. In de winter kijk ik s avonds al uit naar mijn warme havermout met amandelmelk en homemade granola, appel en een grote lepel pindapasta erdoor! Ook gebruik ik havermout in een heerlijke spelt muesli brood.
En zo kan ik nog wel even doorgaan!
Dus jaaaa dit boek zou ik graag in mijn keuken zien!
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Havermout eet ik dagelijks door smoothie, overnight oats of warme havermout met appel en kaneel. Het favoriete recept van het hele gezin zijn havermoutrepen. Deze maak ik van havermeel (gemalen havermout), kaneel, roomboter, ei, honing, walnoten en stukjes pure chocolade (85%). Lekker mee naar werk, school en sport!
Ik gebruik havermout al op verschillende manieren, maar meer inspiratie is van harte welkom. Daarom zou ik heel graag dit boekje winnen.
Groetjes!
Geloof dat mijn telefoon het vroege tijdstip niet helemaal aankon. Dus poging 2 met mijn reactie..
Ik eet eigenlijk het liefst iedere ochtend havermout.. Maar om toch een beetje af te wisselen eet ik ook quinoa en boekweitpap. Heerlijk..maar er gaat niks boven een dampend bakje carrot-cake-havermout in de ochtend! Pannetje op het vuur.. Havermout, amandel melk en koekkruiden even laten pruttelen en dan wortel en kokosrasp toevoegen. Als extra topping walnoot, krentjes en wat lijnzaad! Smullen toch?
Maar wat extra favorites wil ik best aan mijn lijstje toevoegen met dit leuke boekje!
Op dit moment is mijn favoriet de haverpizza die op mijn blog staat, maar dat kan morgen weer iets heel anders zijn, Havermout koekjes met banaan en walnoot bijvoorbeeld.
Een heerlijk kommetje havermoutpap om de dag mee te beginnen. Is gezond en je krijgt er meer energie van. Ik meng de havermoutpap met een beetje appelstroop of honing en voeg er vers fruit aan toe. Een heerlijke combinatie!
Mijn favoriete havermout gerecht is en blijft de chocolade havermout ontbijt cake uit de oven!
1 geprakte banaan, 2 eieren, een kopje havermout, rauwe cacaopoeder, een paar gojibesjes en cacaonibs. 20 – 30 minuutjes in de oven, heerlijke honing erover en eventueel kwark erbij; recepe for success!
Het geeft een goede bodem, het bevat giga veel gezonde voedingsstoffen en, niet geheel onbelangrijk, het is enorm lekker!
Het is zelfs genoeg om te delen.. Als je dat wilt dan hè..
Ooh wat leuk weer een boek om inspiratie uit op te doen! Ik mis al 2 dagen mijn havermout ontbijt door drukke tijden op school..(hulpmiddel carnaval) ik zou graag een kansje wagen om het boek te winnen.. De havermout en mijn veranderde eetpatroon veranderd mijn leven!!
Ik heb al langer havermout staan en af en toe maak ik er pap mee. Nu heb ik sinds kort een dieet waarbij havermout een van de weinige graansoorten is die ik wel mag! Maar verder dan pap kom ik dus nog niet.. maar nu zie ik kroketten met geitenkaas van havermout en die moet ik proberen!
Ik ben nog niet verder gekomen dan havermoutpap of door de yoghurt. Heerlijke ontbijtjes die steeds weer af te wisselen zijn met fruit, noten, stroop etc. Maar in het boek staat zo te zien nog veel meer, dus ik denk dat ik daar een hoop van kan opsteken en zo mijn peuter ook aan de havermout kan krijgen!
Ik eet (bijna) elke dag havermoutpap met amandelmelk en dan voeg ik er soms kaneel en banaan aan toe. Zoo lekker en makkelijk en snel. Verder ben ik erg benieuwd wat je er nog meer mee kunt maken. Een mugcake heb ik ook wel eens gemaakt bijv. Ook lekker!
Ahhh ik ben echt dol op havermout! Met dit koude weer als lekker warme havermoutpap met banaan, gebakken in de oven met appel en kaneel, in de zomer als overnight oats, door het bananenbrood of andere baksels…..Op de website van havermoutje staan zoveel lekkere recepten! Wil dit boek wel winnen, zodat je al die recepten bij elkaar hebt.
Wat een super leuke winactie! Mijn favoriete havermoutgerecht is mijn havermout ontbijt, met warme appeltjes, kaneel en rozijnen erdoor heen. Ik maak het af met een beetje chiazaad. Heerlijk gezond ontbijtje van havermout, i love it! Hopelijk win ik dit mooie boek, boordevol inspiratie! 🙂
Leuke actie! Dit boek is vooral heel handig voor wat meer inspiratie, kan ik goed gebruiken!
Mijn favoriete recept is de oatmeal pie!
Echter wil ik dit boek ook graag winnen om m’n vriend mee te verblijden.
Jeetje wat is die jongen gek op havermout!
Appeltaart met Havermoutbodem. Je kunt er alle kanten mee op qua inhoud en met kokosolie in de bodem is het krokant en zeeeer smaakvol.
Een echte favoriet heb ik niet echt. Ik meng Havermout gewoon in heel veel dingen.
Door mn Herbalife ontbijt shake met verse vruchten en je ook rijst/kokosmelk bijvoorbeeld. Of extra schep door mn groene smoothy.
Maar als ik echt moet kiezen de pannenkoeken met banaan Havermout en ei!
I Just <3 pancakes!
Lekker die automatische dingen op mn telefoon. Lees aub wat ik bedoel en niet wat ik typ 😉
Oef…. Je vraagt naar mijn favoriete havermout recept. Dat is een lastige, eigenlijk maakt havermout alles lekker (net als pindakaas). Er worden bij ons thuis dan ook gemiddeld 5 pakken per week gegeten door twee personen. Havermout ontbijtje is zeker een van mijn favorieten maar het allerleklerste vind ik een stuk zalm of kipfilet uit de oven met een lekkere kruid/havermoutkorst hmmmm. Hopen dat ik win nu
Ik houd er wel van: warme havermout met kokosmelk, met gebakken appeltjes, kaneel en walnoten in de ochtend. Maar ben zeer benieuwd waar ik mee zal ontbijten als ik Havermoutje heb gelezen!
Wat een geweldig boek! Ik wil graag meer met havermout doen, dus inspiratie is meer dan welkom! Mijn favoriete havermoutgerecht? Havermoutpap, zoals ik die als kind al at. Niet meer met melk en suiker maar met rijstmelk en dadelstroop. En het liefst eet ik de pap als de havermoutjes nog een beetje rauw zijn. Simpel en heerlijk!
Ik was nooit zo’n fan van havermoutontbijt, totdat ik begon te experimenten met overnight oats, ovenbaked havermout of “gewoon” pap met allerlei lekkere en gezonde toppings. Op dit moment is mijn favoriet havermout met amandelmelk en geprakte banaan koken met daaroverheen plakjes banaan en walnoten, als ik vind dat ik mezelf mag verwennen doe ik er nog wat gehakte extra pure chocolade.
Ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor andere recepten, momenteel blijft het bij een ontbijtje of koekjes met havermout. Vooral brood gebakken met havermout lijkt me heerlijk.
Bijna elke ochtend ontbijt ik met ‘appeltaart’: amandelmelk, havermout, 1 appel en kaneel. Heerlijk!
Ik heb nog geen favoriet recept omdat ik havermout nu pas aan het ontdekken ben, dus wil ik dit boek heel graag winnen om te ontdekken welk recept mijn favoriet wordt
Mijn lievelings havermout recept is wortel dadel cake
100 gr amandel meel
100 gr havermout
Twee bananen
Twee fijn geraspte wortels
2 el cocos olie
8 dadels
8 gedroogde vijgen
100 gr gehakte walnoten
1tl kardemom
1 tl kaneel
Snuf zout
Dadels en vijgen hakken
Alles mengen en een uur in de oven op 180 graden
Ik ding heel graag mee met deze prijs. Ik ben, via een mesoloog, erachter gekomen dat ik geen melkproducten meer mag. Daar ging mijn heerlijke kwark als ontbijt. Wat een ramp dacht ik toen. Maar gelukkig kon ik al snel een andere invulling geven aan mijn ontbijtritueel door havermout (met bijv. amandelmelk). Ik ben havermout dus pas sinds een jaar enorm gaan waarderen. De mogelijkheden zijn enorm, maar ik wil er graag nog meer over weten om zo oneinding te kunnen variëren. Dus ik ga heel hard duimen voor een kansje op dit schitterende boek!
Hallo, ik volg je ook op Instagram!! En mijn favoriete havermout is , warme geitenmelk met havermout en als het klaar is, dan kokosbloesemsuiker erop,en een stukje biologische grasboter !! Heerlijk. En muffins van
havermout ,appel ,kokosvet ,kaneel, bakpoeder, amandelmelk, en noten en rozijnen . Heerlijk, ik maak ze elke keer anders !! De ene keer met banaan en cranberrys . Dus het lijkt me heel leuk om dat boek te winnen. Voor andere recepten
Superbenieuwd naar het boek! Mijn favoriete havermoutrecept is toch echt de good old havermoutpap, gemaakt in kokosmelk, met 2 theelepels cacao, in stukjes gesneden gedroogd fruit en amandelen. Maar wie weet aan welke recepten dat boek me verslaafd maakt!
Yes, die wil ik wel hebben!
hoi ik kom niet verder dan havermout natuurlijk als pap en in de granola en smoothies dus maak ik als ontbijt pap met lijnzaad en appel of banaan met honing en kaneel en rozijnen dus dat boekje kan mij verder helpen.
groetjes petra
Wil heel graag dit boek winnen!!!!!!
Mijn favorieten havermout met amandelmelk en banaan
of gebakken appeltjes en kaneel .
Heel lekker met gebakken peer acaciahoning en walnootjes.
Grt Annie Laumen
Ja winnen!!! En ik volgde je al en de havermout appel als zondagontbijt doet het bijzonder goed hier!!
Zo ik ben heel snel naar beneden gescrolled (?) om niet alle reacties te lezen….(word je altijd zo door beïnvloed 😉 maar mijn Favourite havermout recept is toch wel (vooral in de winter) de warme pap…..s’avonds met rijstemelk even klaar zetten i.v.m de fytaten en dan s’ochtends een appel of peer of banaan met kaneel en een beetje kokosolie voor de goede vetten erbij door. Ook maak ik regelmatig mueslirepen van havermout met noten, zaden, rozijnen,etc (wat ik maar voorhanden heb) Of koekjes laatst 1 gemaakt met appelmoes, noten, gedroogde abrikozen, kaneel…….heerlijk!
Maar zoals ik nu zie gebruik ik best wel veel van dezelfde ingrediënten , dus nieuwe havermout inspiratie is meer dan welkom ! Ik ben er verzot op, vooral omdat het zo lekker vult en bovendien heel goed voedt!
Mijn vriendin en jouw naamgenoot linda van den boom is een havermoutfreak! Ik gun haar dit boek!
Dat wordt lastig kiezen. Ben nl dol op mijn havermoutpap met fruit en noten. Of soya yoghurt met granola van havermout. Havermoutmuffins, hartige en zoete taarten met havermout, champignos of paprika gevuld met havermout. Maar mijn all time favorite is toch ZOUTE GRANOLA
80 gr havermout
2 eetlepels gedroogd zeewier verkruimeld
50 gr gemengde noten (pistach, amandel, pecan etc)
25 gr gemengde pitten (pompoen zonnebloem sesam)
Sap van 1 sinasappel
3 eetlepels olijfolie
grof zeezout
Oven 200 graden C
zaden en noten fijnhakken
havermout sinasappelssap zeewier olijfolie erdoor
Op een met bakpapier beklede ovenplaat verspreiden
In circa 10 minuten knapperig bakken
Regelmatig omscheppen
Daarna zout erover
lekker over saldes vis of zo om te knabbelen.
Als je het laat afkoelen en je doet er belegen geitenkaas door kan je er heerlijke koekjes van bakken
Waaauwww wat heerlijk allemaal..!!
Mijn heerlijkste gerecht is havermout pannenkoekjes (met verse kruiden) deze beleg ik dan met hummus en wat kip… Een HEEEERLIJKE lunch..
Oooh, toen ik deze winactie zag was ik helemaal enthousiast. Ik heb het boek vorige week in de Bruna zien liggen, en wilde het na het zien van de kaft al hebben.
Havermout maakt mijn dag compleet. En dan heb ik het vooral over mijn kickstart of the day: warme haveroutpap met appel, kaneel en rozijntjes. Het verveelt nooit, en maakt mijn dag gelijk al geweldig.
Maar hoe lekker mijn ontbijtje ook is, ik zou veel meer willen doen met havermout!
Dit kookboek zou dan ook super van pas komen!
Groetjes, Suzanne
Mijn lievelingsrecept? Oh heel slecht, maar dat is voor nu niet meer dan havermout met stroop… Ik moet nog steeds nieuwe recepten actief gaan uitproberen, schaam schaam.
ik kom nog steeds niet veel verder dan overnight oats, wat zou dit een welkom boek zijn !!!!
Ohhhh dit boek wil ik graag winnen!!! Waarom? Ik ben dinsdag jarig
Momenteel mijn favoriet, ik heb hem niet zelf verzonnen, maar dat maakt het niet minder lekker. 🙂
Havermout een nacht laten weken in (plantaardige)melk, de volgende ochtend op een zacht vuurtje zetten en dan een paar eetlepels pompoenpuree, een halve geprakte banaan en een handje rozijnen toevoegen. Langzaam aan de kook brengen en even doorkoken. Kaneel toevoegen en eventueel wat zoetstof naar keuze en en klontje boter voor de vetten.
Ik zie nu pas via vzlrecepen voor het eerst iets over deze receoen en dit boek. Geweldid, echt iets waat ik wataan heb. Een gat in de markt. Ik heb dus nog niets lekkers ervan kunnen maken. Tot nu toe is mijn eigen favoriete havermout bedenksel oap met hazelniten, kokosrasp, gedroigde vijgen of dadels, pittenmix. Ik ben blij met wat meer keus, dank je wel!
Dit recepten boek zou mij enorm helpen met mijn weg te vinden in de wereld van havermout.ik vind het heerlijk maar heb nog niet genoeg inspiratie.dus ja ik zou m heel graag winnen, ondertussen geniet ik van je fb site vol leuke en lekkere tips. Groetjes inge
Oh, dit boek lijkt me fantastisch! Ik ben een heuse havermout-fan en kan van allerlei havermoutrecepten genieten; smoothies, muffins, pap of baksels, ik word van allemaal heel erg gelukkig. Één van mijn favoriete havermoutjes is een hartige variant: pap met stukjes gedroogde vijgen, geroosterde pijnboompitten en verkruimelde feta. Mmm! En ik heb dit recept ook geprobeerd als muffins, zoals jij op je blog ooit deelde en dat was een even groot succes! 🙂 Maar dit boek laat zien dat er nog veel meer opties zijn, dus ik houd me aanbevolen!
Ik ben gek op havermout, ik ontbijt er graag mee en verder experimenteer ik met repen en muffins.. Tot een paar weken geleden was dit nog voor de lol en omdat ik me er wel van bewust was dat het gezond is. Echter er is bij mij een gluten allergie geconstateerd en mag dus weinig hebben nu ( voor mijn gevoel althans.. ) Havermout is dus nu eigenlijk nummer 1! Voor mijn ontbijt gebruik ik het met havermelk, appel en kaneel.. Heerlijk maar ben op zoek naar meer inspiratie, het boek zou me hier een eind mee op weg kunnen helpen!!
hi Linda,
Ik volg je al een hele poos op Facebook. Iedere keer weer leuk om te lezen. Mijn dag begint pas echt goed met havermoutpap met peer, walnoten en cacao nibs! Dan ben ik even niet aanspreekbaar….vorig weekend heb ik de pizzabodem met havermout gemaakt. Dat was ook een succes! Mijn zoon reageert meer en meer op gluten/tarwe, binnenkort krijgen we de uitslag van de kinderarts of hij coeliakie heeft. Ik hoop dat natuurlijk niet, maar in dat geval zou het boek goed van pas komen.
Groetjes, Esther
Het beste havermout recept dat ik ken? Niet te kiezen! Ik en havermout zijn meant to be! Ontbijt, lunch, diner, snacks, tussendoortjes. Wij zijn als mayo bij de patat, water bij de wijn, als sterren bij planeten!
havermout uit de oven ben ik echt dol op!
Het pak havermout heb ik al, nu nog een mooi receptenboek om alle mogelijkheden uit te proberen, zou heel prettig zijn om mijn eetstijl met plezier een stukgezonder te maken
“I love sleep because it’s like a time machine to breakfast!” is mijn favoriete quote, want iedere morgen probeer ik weer iets nieuws uit met havermout, teff, chia of een lekkere fruitshake.
Havermout blijft mijn favoriet en als absolute nummer 1: havermout pannenkoeken met banaan, warm fruit en een beetje sojayoghurt en kokosrasp on top!
35 gram havermoutvlokken tot meel malen in een keukenmachine, een banaan, een ei, bakpoeder, lijnzaad, kaneel, agave siroop, zout en een scheutje ongezoete sojamelk toevoegen. Van het beslag maak je ongeveer 5 -6 kleine pannenkoekjes. Ondertussen verwarm je rood (diepvries) fruit in de magnetron. Als de pannenkoekjes klaar zijn stapel je deze op, doe je er een scheutje sojayoghurt overheen en vervolgens het warme fruit en de kokosrasp. Gegarandeerd smullen en een lang verzadigd gevoel!
ohhh die wil ik!! Ik ben ook gek op havermout!! Als havermoutpap met goiji bessen, noten, cranberry’s en beetje kaneel en honing of de havermoutkoekjes van slechts banaan met havermout en dan of met kokos of stukjes noot of stukjes chocolade eindeloos variëren kun je hiermee. Jummie of bosbessen in ovenschaal met daarover havermout met lijnzaad en chiazaad en honing en dan ff in de oven. Zo op te smullen of met beetje schapenyoghurt….. Of overnight oats vsn havermout met amandelmelk of rijstkokosmelk…..en tot zover gaat mijn variatie….Ik wil meer van dit soort havermout recepten!!! Met recht een superfood!! Zo lekker dus dat boek zou fantastisch zijn om te winnen;-)
Havermoutverslaafd, elke morgen, een goede start van de dag.
Havermoutbrood, havermoutpap, havermoutkoekjes maar mijn favoriet zijn de havermoutmuffins.
Ik zou het boek heel graag willen winnen om nog meer te kunnen variëren met havermout.
Ik ben dol op havermout.
Ik ben ook weer toe aan wat nieuws. Wat meer variaties . Dit boek lijkt mij daarom mega-geweldig.
Met havermout kan je zo veel, lekker met appel en kaneel of zelf granola maken met heel veel pitjes, zaadjes, nootjes, rozijnen en natuurlijk kaneel.
Laatst hebben we havermout wafels gebakken oooooh zooooo lekkerrrrrr
Ik ben dol op havermout.
Je kan er zoveel mee doen. Maar toch zou ik graag wel weer wat nieuws willen proberen. Dit boek lijkt mij mega geweldig.
Ik maak s’ochtends heerlijke warme havermout met amandelmelk, rozijnen, appel, lijnzaad, kaneel.
Maar ook zelf granola maken vind ik mega lekker. En dan lekker veel pitjes, zaadjes, rozijnen, amandelen er door heen. mmmm Dat is genieten.
Maar vorige week heb ik voor het eerst havermout wafels gemaakt. Oooooohhhh dat was Lekkerrrrrr.
Ik denk dat ik met dit super mooie boek nog veel meer kan genieten
Mijn FAVO havermoutrecept:
200 ml amandelmelk/ melk
50 gram havermout
Handje rozijnen
1 peer
Stukje pure chocolade
Dit is echt een heeeeerlijk ontbijt en het is zo lekker wanneer de chocolade in de havermout smelt!
Natuurlijk wil ik nog meer inspiratie voor havermoutrecepten!!
mijn favoriet is een havermout appeltaart dit recept kreeg ik enkele jaren geleden eens van een tuinclub vriendin en de havermout in de bodem was de verrassing hij wijkt zeker af van de standaard appeltaart. Hierin zit nog wel suiker
Ik heb al een hele tijd een zak havermout liggen (hoogstwaarschijnlijk officieel al over datum) liggen. En ik ben er dus nog altijd niet aan toegekomen om ‘dat spul’ uit te proberen en ergens in te verwerken. Mocht ik dit boek winnen, dan ga ik dat, zeker weten, met grote spoed doen.
Ja lekker in smoothie als ontbijt maar laat me verder graag inspireren met nieuwe recepten. Ben nog niet zo doorgewinterd met havermout.
Havermout is voor mij onmisbaar in mijn ingeslagen gezonde weg. Mede dankzij dit superfood ben ik 30 kilo afgevallen én heb ik niets gemist qua bite, zowel zoet als hartig. Havermout is zo ongelofelijk veelzijdig en, belangrijker nog, smakelijk en gezond. Ik heb al veel te danken aan dit graan (en jouw site Linda!!), maar weet ook zeker dat ik nog veel kan opsteken uit dit mooie boek. Op naar nog 20-30 kilo gewichtsverlies, en een nog gezonder en gelukkiger leven, mét havermout!
Mijn favoriete havermout recept zijn havermoutkoekjes met cranberry en hazelnoot! Jammie 😉 ben heel benieuwd naar het havermoutboekje! Nieuwe inspiratie, helemaal leuk!
Wat lijkt me dit een heerlijk boek! ‘k Had al eens op d’r site gekeken…leuk, leuk, lekker!
Havermout-banaan koekjes worden hier wekelijks gebakken in wisselende variaties, maar ‘Appeltaart-havermout’ is ook een favorietje! En owh die bananencruesli van de bakparade…ook zo heerlijk en lekker snel te doen…Havermout, veelzijdig en altijd smaakvol!
Havermoutpudding met bessensap. En de pudding maak ik in zo’n mooie “Mona-toetjes” vorm. En dan koud eten! Mmmmmmmm!!
Ik doe mee met Facebook, Bloglovin, Twitter. Leuke actie!!!
Gewoon lekker door de joghurt
Al veel reacties maar ik doe toch mee voor een kans op havermoutje. Lijkt mij een geweldig boek. Pas sinds een paar jaar heb ik havermout “ontdekt” en vind ik het heerlijk. Vroeger als mijn moeder het at walgde ik ervan maar nu is het mijn favoriete ontbijt! Niet heel bijzonder maar ik eet het graag met geraspte appel en kaneel en ik kook de havermout dan kort in een lekkere verwarmende kruidenthee. Ik doe erook nog wat moerbei doorheen en wat geroosterde noten en zaden. Heerlijk! Daar verheug ik mij dan de avond ervoor al op 🙂
Ben erg benieuwd naar de recepten in Havermoutje!
hallo, wat een leuke actie zeg.. zal wel wat meer inspiratie kunnen gebruiken .. zit altijd wat te stoeien met recepten , warme pap zeg maar kan ik niet al te best tegen .. misschien doe ik met de recepten iets niet helemaal goed.
maar het recept wat ik laatst heb gekregen van een vriendin vond ik wel heel erg lekker
voor 1 persoon ontbijt
25 gr havervlokken
80 ml melk (soja of amandel)
2 eetlepels yoghurt of kwark
1 1/2 thl chiazaad
1 thl honing
mespuntje vanillesuiker ( optioneel)
50 gr fruit ( bessen,frambozen,aardbeien)
dit evt de avond van te voren klaar maken als je het voor ontbijt wilt eten
schaaltje of potje met deksel, op het fruit na alles er in doen en goed roeren, dan pas het fruit erbij
8 uur in de koelkast zetten , evt voor het gebruik nog wat extra fruit erop
heb deze ook al eens met banaan en 1 eetl cacou gegeten
heb je nu ook gevonden op instagram.. 🙂
Mijn favo havermoutontbijtje is heel afgezaagd eigenlijk…havermout, amandelmelk, wat zaden en pitten, bosbessen en koekkruiden. Mjammie!!!!
Leuke actie!!!! Wij zijn dol op de havermoutmuffins met stukjes appel of peer, walnoot en kaneel
Mijn heerlijkste momentje met havermout is toch wel met yoghurt zemelen lijnzaad noten fruit en honing.. bijna dagelijks een verwennerij.. Ik volg je op facebook bloglovin en twitter
Borrelbrood van havermout met kruiden, Krentenbollen van havermout of gewoon havermout met banaan en walnoten als ontbijt
Ik denk dat ik havermoutkoekjes (zelfgemaakt natuurlijk) wel het lekkerste vind, maar brood waar het in verwerkt is is ook wel echt onwijs lekker!
Tot nu toe vind ik mijn home-made havermout plaatkoek verukkelijk. Maar als ik deze recensie zo lees… is er veel meer te maken dan de simpele koude of warme havermoutpap, al dan niet met zaden/rozijnen/kaneel e.d. en de koekjes. Havermout is gemakkelijk, goedkoop en voedzaam. Reuze gezond… dus dat boek zou ik dan ook ontzettend graag winnen (wie niet :-)).
Mijn zelf gebakken havermout-kwarkbrood met appel ❤️
Benieuwd naar wat er allemaal nog meer mogelijk is en ik me nog nooit bedacht heb!
Wat ik s’ochtens regelmatig voor mezelf maak als ik uit me werk kom, is cake in a mug.
1 banaan prakken, 1 ei erbij, 3 eetlepels havetmout, 1 eetlepel cacao, beetje agave siroop. Even goed roeren en in een en met mug en al in de magnetron. Lekker met een lepel turkse yoghurt…..:-)
Ik maak nu niet veel met havermout maar met sojamelk even in de magnetron vind ik heerlijk! Hopelijk win ik havermoutje en kan ik meer recepten proberen!
Ben heel erg benieuwd naar dit boek. Door koolhydraatarm te eten ben ik heel wat kilo’s kwijtgeraakt. Nu ben ik een beetje op zoek naar een gezonde eetstijl. Dit boek zal me daar zeker bij helpen en voor meer afwisseling zorgen.
Wat een leuke actie! Mijn favoriet is havermoutbrood. Lekker voor tussendoor en als maaltijd 🙂
Benieuwd naar welke heerlijke recepten er nog meer te vinden zijn in het boek! Zou het graag winnen 😀
Mmmmmm havermout!! Ik begrijp niet waarom ik niet eerder heb ontdekt hoe lekker t is! Ik kijk ’s avonds al uit naar mijn overnight oats met stukjes kiwi, walnoot, cdamberries en chia zaad als ontbijt en de havermoutpannekoek voor lunch. Tussendoor eet ik een goddelijk plakje bananenbrood gemaakt van o.a. havermoutmeel. Need I say more?? Ik kan echter nog zeker nieuwe inspiratie gebruiken dus dit boek winnen zou absoluut geweldig zijn!! Keeping my fingers crossed 😀
Mijn favorietje is toch wel de overnight oats, heerlijk met banaan cranberry cacao nibs, kokos zaden en pitten en soja melk hmmmmm staat nu al in de koelkast voor morgen! Tweede favoriet zijn de havermoutmuffins.
ik hou ontzettend veel van havermoutbrood. Heel snel klaar en makkelijk om mee te nemen. Ik volg je op FB,op bloglovin, instagram en op pinterest. Bedankt om al die fijne recepten met ons te delen. Veel succes verder! XXX
Jeetje… Wat een reacties, alle reacties bij elkaar is al een leuk en lekker ideeën boek!!! Ik ben een beginner… Nog veel te leren.. Met helaas net bekend een zoontje van 1 met een glutenallergie.. Erg zoekende dus..
havermout appeltaart, dat is smullen !
Ik bak graag een havermoutpannenkoek voor mezelf als de kinderen brood eten. Ze willen alleen steeds vaker een stukje proeven. En er blijft steeds minder voor mij over.
Mijn man was altijd chef pannenkoek bij ons, maar sinds ik havermout ontdekt heb mag ik die titel dragen van mijn kinderen.
Gezonde voeding vinden wij super belangrijk. Maar met een eigenwijze peuter van twee valt het momenteel niet mee. Hoewel het voor zijn gezondheid echt nodig is, omdat hij vaak ziek is.. We willen hem met voeding zoveel mogelijk ondersteunen.
Havermout gaat er gelukkig wel in! Hij vindt warme havermout met amandelmelk, appel, rozijnen en een beetje kaneel, heerlijk! Maar variatie is ontzettend welkom.
Mijn favoriete havermout recept is, appel met aardbeien in stukjes met kokosvet in een ovenschaal… daarna maak je van dadels kleine stukjes wat je kneed met havermout en nog wat kokosolie, hier ontaat een crumble mee. Dit gooi je over de appel en aardbei.. 45minuten in de oven… overheerlijk.
Dit boek zou ik zeker willen winnen…
Ik vind een havermout taartje met cacao uit de oven echt hemels. Lijkt me super om meer leuke recepten te ontdekken..
Leuke actie, ik doe mee! Ik hou heel erg van havermout, ik heb zo veel geweldige recepten met havermout:) Gebakken havermout voor mijn ontbijt is denk ik toch mijn favoriet, je kan er zo goed mee varieren en het is heel erg lekker. Ik volg je via bloglovin.
hier is de havermout pizza favoriet en natuurlijk koekjes met havermout. Meer inspiratie is altijd welkom!
wat een leuke actie! Ik doe eigenlijk niet zoveel met havermout,behalve dat ik iedere ochtend een heerlijke havermoutpap maak. Mijn man maakt zijn eigen variatie. En ook voor de kinderen maak ik havermoutpap: hoewel ik het voor hen ‘brinta’ noem, want dan lusten ze het ineens. Maar het is dus gewoon havermout, haha.
Mijn pap maak ik altijd met banaanstukjes, appelstukjes, rozijn, pompoenpitten, beetje walnootstukjes. Soms wat kokos of bosbessen erdoor of wat sinaasappelschil. Ik maak het voor mezelf gewoon aan met water: zoet genoeg! En voor de kinderen met volle melk.
Een havermoutboek lijkt me echt heel leuk, kan ik nog meer lekkere dingen ermee maken 🙂 🙂
Groetjes saskia
mijn favoriete havermoutrecept is het recept Havermoutappelcake van Puur Suzanne. Hij is zoo lekker en gezond! Een van mijn favorieten, geniet er elke keer weer van!
Hoi Linda, nou ik weet niet of ik nog kans maak met zulke lekkere ideeën. Ik maak heel veel met havermout, echt superspul. Als ik mijn favoriet moet zeggen kom ik op 2 uit. Ik maak zelf altijd granola met alle noten en zaden en pitten die ik in huis heb (en dat zijn er veel). Als het uit de oven komt doe ik er gedroogde vruchten door. Superlekker. Mijn andere recept is de welbekende flapjack. Ik doe er vaak wel minder suiker doorheen, of ik gebruik honing of wat meer appelstroop en minder suiker. Een echte aanrader!! Succes met het uitkiezen van het beste recept 😉
mijn favoriete havermout is als volgt:
Havermout gekookt met melk en kaneel, bevroren rood fruit erdoor, appels gebakken met agavesiroop en kokos erop en als finishing touch goijibessen en cacosnibs.. Ik eet dit zelfs als avondeten
Leuke actie op een leuk blog!!
Ik ben gek op havermout, warm, koud, gebakken of in mijn zelf gemaakte baksels … Brood, granola of gemalen tot meel in cakejes … Alles kan en allemaal lekker.
Heerlijk om een boek te winnen vol met havermoutrecepten 😀
Hartelijke groet,
Marleen
Elke ochtend ontbijt ik braaf met havermout en rijstemelk. Een verrukkelijk ontbijt, maar ik vergeet vaak dat er zoveel meer kan met havermout! Laatst kreeg ik van m’n nichtje overheerlijke havermoutrepen, maar hoe ze die precies heeft gemaakt? Géén idee! Ik zou graag de repen zelf voor haar maken, en daar klinkt dit boek ideaal bij. Ik zou dus heel graag willen winnen!
Ik hou ontzettend van havermout! Vooral omdat het zo veelzijdig is; in je smoothie, havermoutcake/cupcakes, overnight oats. Het lekkerst vind ik havermoutpannenkoekjes (havermout, banaan, ei, plantaardige melk, kaneel) en dan lekker met fruit of honing en walnoten!
Aah wat een leuk boek! Ik eet s ochtends altijd havermout maar kom nog niet echt verder dan havermoutpap met fruit, noten en kokosbloesemsuiker. Ik zou graag wat inspiratie op doen met dit leuke boek en lekkere dingetjes bakken en koken! Anders blijft het bij m’n standaard havermoutje :p
ik eet al van klein af aan havermout op de ouderwetse manier melk en havermout met elkaar koken en er een pap van maken en beetje suiker toevoegen. Daarom zou ik graag ook het boek willen winnen want wil mijn horizon verbreden wat er nog meer mogelijk is met havermout. Liefs kim
Ja graag, heb nl nog geen favo gerecht omdat ik kennelijk iets verkeerd klaarmaak,waardoor t bij mij altijd n smakeloos soort lijmachtige substantie wordt die ik met lange tanden weg eet met de gedachte dat ik heeeeeel gezond bezig ben.. De kast staat vol met havermout dus zou graag die toprecepten willen om er lekkere en gezonde dingen mee te kunnen doen
Oooooh wat geweldig dat dit boek te winnen is! ik ben al tijden trouw volgster van Havermoutje op instagram en vind t een feestje om te zien hoe ze telkens weer iets origineels bedenken met havermout.
weet je wat een echte aanrader is..het haverroggebroodje! overheerlijk met roomboter. Maar ook de gezonde granola, met speculaaskruiden en gemengde noten. ik wil alles uitproberen uit dit boek. Ik leef en adem HAVERMOUT!
Oooo ik wordt nog eens havermout ik doe er echt alles mee.
Glutenvrije havermout vlokken en havermout is een overkill maar gaat ook allemaal op.
Broodjes en ontbijt pizza tot pizza bodem.
Op het moment is kickstart van Rens Kroes mijn favoriet.
Dadels, havermout cashewnoten en allerlei in de blender en een heerlijk ontbijt.
Dit boek mag niet ontbreken en zal me vast weer veel nieuwe inspiratie geven.
Oooo ik word nog eens havermout. Havermout en havervlokken zijnniet om aan te slepen voor al mijn baksels
Havermout ontbijt pizza ,
Pizza bodem, broodjes, muffins maar op het moment is het ontbijt kickstart van Rens Kroes mijn favoriet
O.a. Dadels havermout cashewnoten in de blender en een heerlijk ontbijt
Pas heel simpel Havermoutkoekjes-recept geprobeerd. Lekker dat ze waren! Banaan + havermout + rozijntjes. 20 min in de oven op 200 graden.
Meer inspiratie is altijd welkom, dus het boek komt als geroepen 🙂
Mijn favoriet is mugcake met havermout, banaan, ei, goji bessen, kaneel en kokos. Is favoriet omdat het snel klaar is en ook nog gezond en lekker is. Meer recepten zijn zeker welkom.
Ik heb nog geen favoriet recept maar dit boek zal mij zeker inspiratie geven!
Ziet er heel erg lekker uit allemaal wat leuk !
Zelf granola maken van havermout, heerlijk door de yoghurt.
maar ik maak ook graag havermoutbroodjes voor de lunch.
Waar ik erg nieuwsgierig naar ben is de pizza van havermout 😉
gr. cora
Nou, poeh al zo veel reacties. Havermout is denk ik het beste dat ik ooit heb ontdekt, je kunt er zooooo veel mee! Ik zoek elke week wel weer recepten, maar hoe chill is het als ze gebundeld zijn in een boek 🙂
Mijn favoriete recept (naast de old skool havermout in de ochtend natuurlijk) is kwarkcake met appel (of peer als ik in een suikkerrijke bui ben).
Het recept gaat als volgt:
150 gram havermoutmeel (oftewel fijngemalen havermout)
100 gram boekweitmeel OF bijvoorbeeld speltmeel, net wat je in huis hebt
2 zakjes backin bakpoeder
1 rijpe banaan
1 ei
250 gram magere kwark (maar vol kan natuurlijk ook, alleen wat meer vet)
handje gemalen noten (ongezouten)
snuf zout
1 eetlepel kaneel en/of koekkruiden
1 gewassen appel in de schil, in kleine stukjes – kies bijv. elstar, maar geen moesappel zoals goudreinette
50 gram gehakte dadels OF 3/4 eetlepel stevia poeder
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven)
Maal de banaan en de noten fijn en maal het ei mee
Mix de banaan, noten en ei met de kwark
Maal de havermout fijn en mix met de bakpoeder, zout, boekweitmeel en kaneel
Mix het vochtige mengsel met het meelmengsel. Schep de dadels OF de stevia er doorheen. Doe dit met de deeghaken of met een spatel. Roer stevig door, het wordt een kleverig geheel en dus geen glad beslag.
Schep tot slot de appel door het deeg. Als dit niet gaat met de spatel, kneed het dan met je handen er doorheen.
Doe in een ingevette cakevorm, of een cakevorm die is bekleed met bakpapier. Bak af in 45 min op 200 graden.
Uiteraard kun je naar hartenlust varieren, ik vervang bijvoorbeeld de appel wel eens voor peer of voeg extra gedroogde cranberries, abrikozen of superfoods toe.
Enjoy!
Ja he, ik schrik zelf ook een beetje van de hoeveelheid reacties.
Dit lijkt me zo’n leuk boekje!! Met de allergiën van onze vier pleegkinderen, is havermout in ons gezin een graaggeziene gast! Tarwe e.d. komt er hier namelijk niet meer in…
Mijn favorieten op dit moment met havermout, is ouderwetse havermoutpap maar dan zonder suiker en met kaneel en een appeltje uit de oven. Favoriet van de pleegkindjes is bananenbrood met havermout vermalen tot meel! 😀
Ik ga heeel hard duimen voor een kansje, ik volg je op alles social media die ik heb! Hahahaha! Dus bloglovin, twitter en facebook! 😀 Fijn weekend!
Mijn favo recept met havermout is bananenbrood met pure chocolade, cranberries en walnoten. Als ‘bloem’ gebruik ik gemalen havermout, ik laat een deel ook ongemalen omdat ik dat een lekkere structuur vind.
Ben hel benieuwd naar dit boek, ik eet elke dag havermout maar merk wel dat ik altijd ga voor de standaard havermoutpap soms met wat fruit en noten, iets meer inspiratie om mijn ontbijt wat spannender te maken is dus wel welkom!
Ik heb geen recept want ik heb nog nooit havermout gegeten,maar door al de lekkere recepten die hier voorbij komen wil ik het graag proberen. Ik ben nieuwsgierig naar het boek!
Dat lijkt me een heel mooi boek! Ik heb havermout nog niet zo lang geleden ontdekt en het lijkt me leuk om te ontdekken wat je er allemaal mee kan. Naast mijn havermout ontbijt, vind ik de koekjes met havermout, noten, zaden en chocolade uit het boek ‘Goed Zoet’ van Nanne Hogeland erg lekker!
Wow! Wat een leuke actie!! Ik ding graag mee naar t boek!! Begin net havermout weer te herontdekken!!! Ben nu fan van de mueslirepen die ik heb gemaakt en van de pannenkoekjes!
Sinds kort ben ik flink aan de slag met havermout en zoek vaak recepten op, op het internet. Het zou natuurlijk helemaal top zijn om iedere dag dit boek open te kunnen slaan en weer iets nieuws te maken!! Ik heb namelijk wel wat inspiratie nodig voor mijn oatmeal ontbijtjes. Tot nu toe ben ik een echte fan van de havermout koekjes met kokos! Ik ben erg benieuwd naar het boek!
Gebakken Havermout met Appel en Kaneel (suikervrij)
Ingredienten
300 gram havermout
3 kleine appels (of twee hele grote)
1 eetlepel kaneel
3 eieren
250 ml lauw water
100 gram gemengde noten (zonder zout en olie)
1 eetlepel chia zaden
1 eetlepel kokosschaafsel
eventueel 15 druppels vloeibare stevia
beetje kokosolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet alvast een grote ovenschaal of taartvorm in met kokosolie. Hak vervolgens de gemengde noten fijn. Zodra ze enigszins fijn zijn, doe ze in een grote mengkom. Schil hierna de appels en hak deze in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan de mengkom, samen met de havermout, kaneel, chiazaden en kokosschaafsel. Schep het geheel even goed door.
Klop de eieren even los en voeg ze samen met het lauwwarme water als laatste toe aan de mengkom. Meng het geheel goed.
Schep het mengsel in de ovenschaal en druk het geheel enigszins aan. Zorg dat het evenredig is verdeeld. Bak de havermout dan gedurende 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven. De bovenkant is dan enigszins knapperig en de randjes kleuren goudbruin.
Laat het geheel heel eventjes afkoelen voor je het op de borden serveert. Goedemorgen
ik eet heel graag havermout en heb een paar klassiekers die ik reglematig maak :
– als ontbijt = havermout met kefir (koud eten) met lekkere , kruidige jam door vb vijgenjam
– warme havermoutpap met ofwel honing ofwel bruine basterdsuiker
-zachte havermoutkoekjes met als extra een beetje tarwezemelen
ik zou dolgraag eens havermoutpannenkoeken proberen (als tussendoortje mee te nemen), maar vind daar precies niet het recept voor dat ik zoek. misschien kan dit boek wel inspireren
Dat lijkt me een super leuk, handig boek. Havermoutpap is het eerste wat ik probeerde en nu verlang ik er soms zooo naar haha. Het liefst met ongezoete amandelmelk, kaneel, banaan en appel hmm, krijg er al weer trek in 😉 Bananenbrood maak ik ook weleens, super als tussendoortje! Dus erg nieuwsgierig wat je er nog meer mee kunt doen.
Havermout-rozijnen koekjes
Ingrediënten:
125 gram rozijnen
50 gram boter
125 gram basterdsuiker
1 ei
50 gram bloem
1/2 tl zout
1/2 tl bakpoeder
175 gram havermoutvlokken
.
Bereiden:
– Roer boter en suiker tot licht en luchtig mengsel
– voeg het losgeklopte ei beetje bij beetje toe
– Zeef de bloem, zout en bakpoeder en voeg aan mengsel toe en roer goed
– Voeg havermoutvlokken en rozijnen toe en roer goed
– Leg met een lepel bergjes op een bakplaat
– Bak de koekjes 15 minuten op 180 ° C
Heerlijk 🙂
Groetjes Anneliese
Havermoet met amandelmelk en appel, wat kaneel erover.. heerlijk!! De appeltaart lijkt me ook heerlijk!!
Ik schreef al eerder hier mijn favoriete havermout recept. Pap met van alles erin, maar dat was omdat ik nog niets anders wist. Vanochtend heb ik echter de muffins gemaakt en die staan nu met stip op 1!!! Ik popel om meer te proberen!
Ik eet mijn havermout altijd simpel: gekookt en dan allerlei zaden toevoegen (bv. chiazaad en lijnzaad) en wat goybessen erin.
Ook gebruik ik hem vaak voor de crumble.
Wauw, ik wist niet dat je zoveel verschillende dingen met havermout kan maken, benieuwd naar het kookboek.
Mijn favoriete recept met havermout zijn havermoutkoekjes. Super makkelijk om te maken en oh zo lekker!
Wat een leuke winactie Linda! Ik heb het boek doorgebladerd en hij staat op mijn verlanglijstje!!
Mijn favoriete recept met havermout is de ontbijttaart uit het boek Natuurlijk ontbijten van Reny. Ik zou graag nog vaker havermout willen toevoegen aan mijn maaltijden. Het boek is dan ook meer dan welkom.
Sinds ik Weight Watchers volg, vanaf half sept. 2014 en 15 kilo lichter, gebruik ik regelmatig havermout/havervlokken. Dus niet dagelijks, maar hier enkele “recepten”.
1e ’s Morgens geprakte banaan met kwark, havermout en hierbij magere kwark en warme appel met kaneel
2e Geprakte banaan met een ei, havervlokken en een beetje magere melk goed doorroeren. Op een kleine pit langzaam bakken in een koekenpan met een beetje olie en eventueel met een deksel erop. Als de bovenkant droog is, keren.
3e ’s Avonds een bakje magere yoghurt met een eetlepel havervlokken, een kiwi in stukjes en een banaan in stukjes.
4e Tussen kerst en nieuw jaar heb ik wafels gebakken en in plaats van bloem heb ik voor de helft havervlokken genomen. Deze smaakten prima.
Iedere ochtend eet ik samen met mijn man en dochter van 2,5 havermoutpap met appel, kaneel, zaden en rozijnen. Vooral onze dochter is er gek op. En ik vind het helemaal prima. Geen gezeur om boterhammen met hagelslag of muisjes meer! Ik hoop door dit boek diversiteit aan te brengen en onze dochter een gezond voedingspatroon aan te leren (en onszelf natuurlijk ook). Jong geleerd is oud gedaan!
Ben ik even nét op tijd op jouw site terecht gekomen! Via Mind your feed zag ik een link naar jouw pagina. En omdat ik dol ben op koken en bakken met havermout ben ik eens gaan kijken. Ik tref het dat je net een win-aktie hebt. graag doe ik mee!
En nu ga ik eens rustig de rest van je site bekijken, heb al het recept voor zandkoekjes overgenomen. Wat valt er toch veel gezond en lekker te eten!
Mijn favo havermoutje is met stukjes dadel, pompoenpitten en kaneel! Is echt heel lekker!!
Maar meer ideeën zijn natuurlijk altijd welkom vooral nu mijn 2 dochters van 13 en 15 jaar ook vrijwel altijd een havermout ontbijtje bereiden!
Ik heb zoveel favoriete havermoutrecepten dat ik niet weet welke ik moet kiezen… warm, koud, koek, taart, allemaal zo fijn. Ik denk dat ik mijn havermoutshake: 2 sinaasappels + vruchtvlees, 1 grapefruit + vruchtvlees, 4 el havermout, 1 el lijnzaad en een banaan toch maar als mijn favoriet kies. Heerlijk voor het sporten!
Op de gezondheidsbeurs even in dit boek gebladerd! Zo tof! Mn favoriete recept: stroopwafels van havermeel ❤
Voor mij zijn de havermout (ontbijt) cakejes favoriet… Lekker kokerellen met mijn 4-jarige zoon en nog gezond ook! Ik kan nog veel meer inspiratie gebruiken om samen gezellig de keuken in te duiken, dus deze Winactie is helemaal leuk!!!
Het lijkt mij een fantastisch boek!
Mijn recept om mee te dingen naar de prijs is niet helemaal van mijzelf.
In het oorspronkelijke recept wordt dit gemaakt met melk en ei.
75g havermout gemalen tot meel
75g boekweit meel
1 g gemalen chiazaad met 3 el water (5minuten laten staan, dit is de vervanging van het ei)
180 ml water
Snuf zout
Alles mengen en bakken maar
Iedere ochtend begint mijn dag met havermout. In combinatie met de overheerlijke smaken van sojamelkjes & fruit wisselen we dagelijks af en hebben we telkens een heerlijk verrassend ontbijt. Havermout + vanille sojamelk light + geprakte banaan…
Havermout + sojamelk amandel ongezoet + kaneel + appel…
Havermout + sojamelk natuur + mango…
Stuk voor stuk HEERLIJK
Onnoemelijk véél combinaties… Af te stemmen per seizoen en keuze a volonté: koud? Warm? Fruit? melk? Ontbijt? Zelfs als dessert.
Maar eerlijk gezegd heb ik dit weekend énorm gescoord met de bountiekoek van charlies kitchen. Ik ben toevallig en nog maar pas op lekkerstenmetlinda terecht gekomen en heb meteen de blog geliked en ik kwam zo daar terecht. Fantastisch… Als verjaardagskoek de bounty gemaakt. Zelfs mensen die negatief tegen gezonde voeding staan, waren ongelofelijk verrast! SUPER! I’m fan!
Groetjes,
Sara
Ik ben nog echt een havermout dummie, maar mijn favoriete recept is havermout met banaan en honing. Maar ik kan wel wat nieuwe receptideeen gebruiken!
Wat zijn er al veel reacties Linda, leuk!
Na een periode van heftig ziek zijn is mijn voeding drastisch veranderd mbv het boek de voedselzandloper. Havermout is een product wat er uitspringt en nieuwe inspiratie is meer dan welkom. De havermoutmufffins zijn hier in huis favoriet!
Ga zo door waar je mee bezig bent!
Een beginneling in het suikervrije, e-nummervrije gebeuren. Maar wat voelt dit goed. Ik krijg de havermout niet aangesleept. Love it. Maar helaas is mijn voorraad met recepten nog niet zo groot. Ik zou heel graag het boek winnen. Ik heb inspiratie nodig.
Mijn favoriete ontbijtje is een shake van havermout, amandelmelk, banaan, rode bessen en frambozen.
Heeerlijk!!!
Vanmiddag nog de havermout bananen koekjes gemaakt heerlijk.
Iedere morgen havermoutpap met nootjes.
Kan niet meer zonder havermout.
Mij favourit is toch echt de mugcake met havermout! En havermoutpannenkoeken! En havermout met raw cacao mmm!
Mijn favoriete havermoutrecept: de appelkoek. Appelrasp, rozijntjes, een ei en havermout, gebakken in de oven. Heerlijk als tussendoortje, makkelijk te maken en te bewaren in porties in de vriezer 🙂 Ideaal!
Ohhhhh jaaaaaa ik wil ik wil!!!!! Kan niet wachten tot het boek uitkomt en wat zou leuker zijn dan het cadeau krijgen en nog meer smul ideeën met havermout op te doen. Mijn favo havermout recept…. Uhhhh heb je even….appeltaartje, havermout “pannenkoek” , havermout/proteïnebrood en……Olde skool….havermout met soyamelk en kaneel. Maar oh oh oh wat heb ik zin in nieuwe havermout ideetjes!
Hoi, (ons) favoriete ontbijtrecept is havermout ontbijtcake met bosbessen. Weet echt niet meer waar ik het recept eens heb gezien. Is recept met banaan op de bodem, dan plantaarduge melk met havermout, ei en kaneel er overheen en dan bosbessen erop. Dat moet in de oven…mjammm. doet het ook goed als gezonde taart. Ik zou graag nog meer inspiratie hebben om met havermout te werken. Lijkt me ontzettend leuk boek. Ik ben bijna jarig dus ik zet m op nn lijstje. Grtn fiona
ik kom nog niet verder dan alleen een havermoutontbijt en gemalen havermout door het gehakt. Ik wil heel graag zo weinig mogelijk gluten eten, dus ik ben razend benieuwd naar dit boek!!!!
Sprak zondag iemand op een verjaardag die me over dit boek vertelde. Was dus al een beetje nieuwsgierig en nu deze actie… hoe toevallig is dat
Moeilijk kiezen.. Ben sinds kort helemaal weg van havermout je kunt er zoveel kanten mee op en het vult! Als ik iets moet kiezen ga ik voor mijn zelfgemaakt crackers met havermout en verschillende soorten zaden en pitten. Een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Als het feest is ga ik graag voor een appel crumble met havermout brokken.. Jammie krijg er nu al zin in!
Heel graag zou ik dit boek winnen, aangezien ik voor mijn gezin heel graag iets gezonps op tafel set en toch lekker. Ik zit dan ook erg veel naar nieuwe recepten te zoeken voor nieuwe ideeen .
En hou erg van havermout recepten
En op dit moment is ons ontbijt met vermout nog de pap met havermout water banaan en kaneel met lijnzaad . Dus daar mogen nog wel wat tips bij komen.
Havermout is heerlijk! Het beste ontbijt is het havermout appeltaartje, met kokosmelk en noten, jummie!
Mijn favoriete havermoutrecept….. Moet ik nog ontmoeten! Net m’n eerste date gehad met een portie havermoutpap; het was wat onwennig. Ik denk dat er met dit boek nog een wereld voor me open gaat 🙂
Hoi Linda,
Ik krijg zoveel inspiratie van jouw recepten en heb al veel uitgeprobeerd. De chai havermout is 1 van mijn favorieten.
Maar er gaat niets boven een goede start in de ochtend met een heerlijke gezonde groene smoothie met avocado, banaan, bleekselderij, amandelmelk, kokoswater, (in water geweekte) gojibessen, een hand spinazie of andijvie en een paar scheppen havermout. Heerlijk!!!
Havermout is m’n favo ontbijt, liefst rauw met wat rozijnen en melk! Ook heerlijk als je een rondje hebt hardgelopen 🙂 Het boek lijkt me leuk ter inspiratie
Op de valreep….. Ik zou heel graag dit boek winnen! Het ziet er prachtig uit. Ik ben heel benieuwd wat je allemaal nog meer met havermout kan maken, Mijn favoriet is momenteel appeltaart gemaakt van havermout.
Ik zou het boek heel graag willen winnen, ik denk dat de recepten eenvoudig doch gezond zijn.
Net wat wij nodig hebben met een klein keukenprinsesje in wording.
(blogloving is gebeurt )
Voorheen ontbeet ik thuis niet omdat ik belachelijk vroeg van huis moest vertrekken: ik had simpelweg geen zin om brood te maken. Tot ik havermout ontdekte…. Nu zet ik ’s avonds havermout, lijnzaad, zemelen, gedroogd fruit en melk in een afsluitbare kom in de koelkast en ’s ochtends heb ik een heerlijk ontbijtje!
oehhhhh!!! Lijkt me leukkkkk
Op de valreep doe ik nog mee hihihihi.
Ik vind de havermout appeltaart erg lekkerrrrr en de ontbijtmuffins met havermout van Rens kroes zijn ook erg in de smaak gevallen.
Zou het leuk vinden nog meer te kunnen maken met havermout.