Carpaccio tompouce met truffel mayonaise
Het tweede kerst voorgerecht is een twist op de klassieke carpaccio namelijk een carpaccio tompouce met truffelmayonaise of zelfgemaakte pesto. Hoe lekker ziet dit eruit?
Geitenkaas pakketjes in filodeeg
In de filodeeg pakketjes met geitenkaas bevat een verrassend ingrediënt, namelijk lemon curd! Zo geef je de geitenkaas pakketjes net even die extra touch.
Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
Amuse Hollandse garnalen in een glaasje is een lekker en feestelijk recept voor de kerst met een avocado mousse, roomkaas met frisse appel en Hollandse garnalen. Kijk snel hoe je heerlijke hapje met garnalen maakt.
Blauwe bessen clafoutis met lemon curd
De blauwe bessen clafoutis met lemon curd is een heerlijk fris dessert voor de lente. Je kunt het bijna in zijn geheel voorbereiden, ideaal voor een paasdiner.
Cranberry noten brood
Niks is fijner dan de geur van zelfgemaakt brood in huis. Dit brood zonder kneden is echt een toppertje! Nu met Pasen voor de deur heb ik hazelnoten en cranberry’s door het deeg geroerd
Kerstcocktail met prosecco
Start het kerstdiner met een cocktail. Deze kerstcocktail met prosecco maak je met zelfgemaakte cranberry siroop. Hoe feestelijk ziet dit eruit?
Kerstrecepten uitkiezen?
Vind je het lastig om een kerstmenu te bedenken? Eigenlijk hanteer ik zelf de volgende basisregel:
- Bedenk van tevoren hoeveel gasten er komen
- Hoeveel gangen je wilt serveren
- Zijn er dieet wensen?
Kerstdiner zonder stress
Een goede voorbereiding voor kerst zorgt dat je zonder zorgen de feestdagen doorkomt. Proefkoken is het recept voor een stressvrije Kerst. Zie dit als een generale repetitie waardoor je beslagen ten ijs komt tijdens Kerst. Kies makkelijke kerstrecepten uit, zo maak je het jezelf niet te moeilijk. Het belangrijkste blijft genieten van familieleden en vrienden aan tafel.
Ik vertel je er alles over op stressvrij kerstdiner