• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Biefstuk met sherrysaus

Biefstuk met sherrysaus

december 18, 2020 door Linda Reageer

Bij mijn favoriete Spaanse tapas restaurant staat een heerlijke biefstuk met sherrysaus op de kaart. De saus is gemaakt van mijn lievelings sherry Pedro Ximénez. Dit is een zoete sherry met een zijdezachte smaak van honingzoete rozijntjes en dadels. Deze sherrysaus is de basis geworden van dit kerst hoofdgerecht met biefstuk.

Het originele recept van de sherrysaus van de tapasbar is nog geheim. Het authentieke recept bevat 3 ingrediënten: ui, rozijn en sherry. Met runderfond en een beetje maïzena erbij maakte ik een fantastische begeleider voor bij de biefstuk.

Voor bij de biefstuk met saus kun je verschillende bijgerechten serveren. Persoonlijk houd ik van een aardappel bijgerecht zoals pommes duchesse, krieltjes uit de oven of een aardappelpuree. Qua groenten ga ik haricots verts met spek of sperzieboontjes met hazelnoot.

Biefstukmet sherrysaus

Biefstuk met sherrysaus

recept voor 4 personen

  • 60 gram rozijnen
  • 60 gram sjalotjes
  • klontje roomboter
  • 400 ml runderfond
  • 200 ml sherry Pedro Ximénez
  • 2 theelepels maizena en scheutje water
  • 4 (herten) biefstuk (kamertemperatuur)
  • snufje peper en zout
  • 50 gram roomboter om in te bakken

Hoe maak je biefstuk met sherrysaus?

  1. Maak eerst de sherrysaus. Wel de rozijnen kort in warm water. Snijd ondertussen de sjalotjes heel fijn. Verwarm een kleine koekenpan met een klontje roomboter op laag vuur en voeg de ui toe en bak tussen de 5-10 minuten. Voeg de gewelde rozijnen, runderfond en sherry toe en roer door elkaar. Zet het vuur hoger, zodat de sherrysaus zachtjes kookt. Roer de maizena met een klein scheutje water in een kopje tot een papje en voeg toe aan de saus en kook een beetje in. Zeef de saus en houd warm tot gebruik.
  2. Haal de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Verwarm een koekenpan met de roomboter en bak de biefstuk in 4 minuten op hoog vuur medium rare. Keer halverwege. Haal het vlees uit de pan en omwikkel met aluminiumfolie 5 minuten. Sla deze stap niet over want het komt de malsheid van het vlees ten goede.
  3. Snijd de biefstuk in plakken en serveer met de sherrysaus.

Voorbereiding voor kerst:

Je kunt de sherrysaus van te voren maken.

Kerst recepten

enjoy X-mas met Linda

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Biefstuk met sherrysaus, makkelijke hoofdgerecht voor kerst. Biefstuk recept voor kerst. De sherrysaus is een heerlijke saus bij de biefstuk. Hertenbiefstuk, hoofdgerecht voor kerst, makkelijk kerst hoofdgerecht met vlees.

Biefstuk met sherrysaus

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: HetSpijsDecor

Categorie: Diner, Kerst Tags: biefstuk, hoofdgerecht, kerst, saus, sherry, vlees

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl