4.8 uit 4 beoordelingen

Pompoensoep met ijs

Vandaag heb ik een onwijs verrassend voorgerecht voor jullie: pompoensoep met ijs! Deze uitzonderlijke kerst, vraag om bijzondere gerechten. Ik kan mij voorstellen dat je denkt: “die Linda is gek geworden“. Dat dacht ik ook toen mijn schoonzus deze pompoensoep met kerst serveerde. Voordat je een oordeel velt, proeven is overtuigen. Je weet niet wat je proeft!

Deze kerst maken we het onszelf makkelijk. Nu sta ik bekend om mijn makkelijke recepten, dat is niet nieuw. Ik vind het leuk om met kleine aanpassingen een recept te pimpen of net even feestelijker te maken. Dat is goed gelukt met de pompoensoep met ijs. Als je houd van koffie met ijs (affogato), warme chocoladetaart met koude slagroom of biefstuk met koude kruidenboter, dan is dit voorgerecht voor kerst echt iets voor jou.

De pompoensoep met ijs geeft een bijzondere warm koud sensatie in je mond. Het is een combinatie van zoet, zout, mild pittig en smeuïg. Probeer het eens uit, dan weet je precies wat ik bedoel.

Pompoensoep met ijs, voorgerecht kerst, soep recept, pompoen recept

Pompoensoep met ijs

Ingrediënten

4 personen
  • 800 gram gesneden pompoen stukjes kant en klaar gesneden
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 – 6 bollen kaneelijs pecan caramel ijs
  • 1/2 – 1 eetlepel rode curry pasta naar smaak
  • 100 gram ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 bouillonblokje naar smaak
  • stukje gember van 2 cm

Optioneel

  • scheutje slagroom voor de swirls

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie en bak de rode curry 1 minuut op zacht vuur.
  • Snijd ondertussen de ui in stukjes en voeg toe en bak 3 – 5 minuten.
  • Voeg vervolgens het water, de pompoen, bouillonblokje, kokosmelkd en stukje verse gember toe. Mocht de pompoen niet helemaal onder water staan, voeg dan meer water toe. Breng aan de kook en laat de pompoen in 10 – 15 minuten gaar koken. Verwijder de gember en pureer de pompoensoep met een staafmixer.
  • Giet de pompoensoep in een soepbord of lage kom. Garneer de soep eventueel met een paar druppeltjes slagroom in een swirl. Leg op elk soepbord een bolletje kaneelijs. Serveer direct.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: De pompoensoep kun je in zijn geheel voorbereiden en hoef je ter plekke alleen op te warmen en te serveren met een bolletje ijs.
Pompoensoep met kerst, kerst voorgerecht, soep recept.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.