4.7 uit 9 beoordelingen

Mango kwarktaart

Met deze mango kwarktaart ben ik compleet out of my comfortzone gegaan. Ik ben meer van de hartige dan zoete recepten. Wees gerust deze kwarktaart is wel een écht Linda recept. Waarom? De bereiding van de kwarktaart met mango is makkelijk en de presentatie is net even anders. Het is net alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Mango kwarktaart

Voor deze zelfgemaakte mango kwarktaart heb je alledaagse ingrediënten nodig, daar komt geen pakje kwarktaart bij kijken. De bodem bestaat uit koekjes met boter. Vervolgens krijgt de taart twee laagjes. Je begint met de kwarkvulling. Koop je favoriete kwark(smaak) combineer dit met slagroom, suiker en gelatine voor de stevigheid. De tweede laag bestaat uit een mango vulling. Voor een mooie strakke afscheiding tussen de twee lagen zet je de mango kwarktaart 2 uurtjes in de koelkast. Zodra de bovenkant stevig lijkt, mag de tweede laag erover heen.

Mango kwarktaart

Tot slot kun je nog een prachtige mango roos maken. Eline, mijn fotograaf is hier echt een genie in. Ik heb een YouTube filmpje in de bereiding gezet. Bekijk deze twee keer en je kunt ook zo’n prachtige mango roos maken.

Kwarktaart met mango

Mango kwarktaart

Ingrediënten

Aantal personen8 stukken
  • 150 gram digestive biscuit
  • 75 gram ongezouten roomboter

Kwark vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 6 blaadjes gelatine geweekt in koud water
  • 500 gram kwark

Mango vulling

  • 250 gram ontdooide diepvries mango
  • 3 blaadjes gelatine geweekt in koud water

Mango roos

  • 1/2 mango
  • takje munt

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier & taartvorm 20 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een mango kwarktaart?

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Smelt de boter en meng met het koekkruim. Stort in de taartvorm en druk de bodem met een lepel plat. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanille suiker stijf. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm de gelatine in een klein pannetje met 6 eetlepels water. De gelatine moet oplossen en het mengsel mag niet koken. Roer een paar lepels van de kwark door het gelatine mengsel en roer goed. Voeg vervolgens de rest van de kwark toe. Roer ook de opgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de bodem. Zet de kwarktaart minimaal twee uur in de koelkast.
  • Als de bovenkant van de kwarktaart stijf genoeg lijkt, kun je verder met de mango laag.
  • Pureer de mango in de hakmolen van de staafmixer of in de keukenmachine. Knijp de blaadjes gelatine uit. Verwarm de gelatine in een klein pannetje met 3 eetlepels water. De gelatine moet oplossen en het mengsel mag wederom niet koken. Verdeel een kwart van de mango door de gelatine en roer goed door elkaar. Roer vervolgens de rest van de mango erdoor. Verdeel de mangovulling over de kwarktaart en laat de kwarktaart met mango opstijven in de koelkast.
  • Wanneer de vulling stevig genoeg is, kun je optioneel een mango roos maken. Snijd met een mes langs de pit en verwijder de schil. Leg halve mango met de binnenzijde op de plank. Snijd dunne plakjes van 1 millimeter dik. Duw voorzichtig de plakjes uit elkaar tot een sliert. Draai voorzichtig de plakjes in, zodat er een roos ontstaat. Neem een kaasschaaf om de roos van je werkplek op de taart te leggen, decoreer met een paar blaadjes munt. Bekijk de tip voor een You Tube instructie.

Linda’s Tips

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.