Hapje van rauwe ham en mozzarella

Start het kerstdiner met eenhapje van rauwe ham met mozzarella en een glaasje bubbels. De smaak van de mosterd met het blaadje salie maakt dit borrelhapje bijzonder. Het is een simpel hapje om vooraf te maken. Zodra de gasten er zijn, zet je de oven aan en schuif je dit borrelhapje een paar minuten in de oven.

It’s not so much what’s on the table that matters, as what’s on the chairs.” Juist ja, het draait bij mij niet zozeer wat ik eet, maar wie ik om mij heen heb met kerst. Genieten, daar ga ik helemaal voor deze kerstperiode. Geen ingewikkelde kerstmenu’s of stress in de keuken. Ook dit jaar kies ik weer voor makkelijke en lekkere recepten met praktische tips. De ene keer wat gezonder dan de ander.

hapje van rauwe ham en mozzarella

Deze week kun je een aantal losse voor- en bijgerechten voor het kerstmenu verwachten. Vanaf maandag staat er een fijn kerstmenu voor jullie klaar. Zal ik alvast een tipje van de sluier oplichten?

Amuse:

Rauwe ham met meloen en mozzarella in een glaasje

Voorgerecht:

Bietentaartje met ricotta

Hoofdgerecht:

Biefstuk met parmaham en een saliejus

Bijgerecht:

Knolselderijpuree met bundelzwammen

Dessert:

Walnotentaartje (met 3 ingrediënten)

Voor nu, deel ik dit bijzondere hapje van rauwe ham met mozzarella.

hapje van rauwe ham en mozzarella

Hapje van rauwe ham en mozzarella

recept voor 20 stuks

  • 5 dikkere plakken rauwe ham
  • 1 zak mozzarella mini (à 20 stuks)
  • 10 kleine salie blaadjes (+/- 3 cm lang)
  • 2 flinke theelepels grove milde mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn (of appelazijn of rode wijnazijn)
  • extra nodig: 20 tapas prikkers en bakpapier

Hoe maak je een hapje van rauwe ham en mozzarella:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd elke plak ham doormidden en overdwars, zodat je 4 rechthoeken hebt. Meng de mosterd met de azijn. Deel de salie blaadjes in tweeën. Bestrijk de korte zijde van de ham met een klein likje van het mosterdazijn mengsel. Wikkel de mozzarella met 1 salie blaadje in een stukje ham. Steek de tapasprikker erin. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm 4 minuten in de oven totdat de kaas iets gesmolten is en de ham krokant.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Hapje van rauwe ham Hapje van rauwe ham en mozzarellaenjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.