Nog geen beoordelingen

Crostini rauwe ham met salie en mozzarella

Oeps wat heb ik genoten van de maand februari. Ik heb het iets rustiger aan gedaan. Zo rustig dat ik nu op zaterdagavond laat nog dit blog voor jullie afmaak. Eigenlijk niet zo’n hele handige timing. Alleen deze crostini rauwe ham met salie en mozzarella wil ik jullie niet onthouden. Dit is namelijk echt zo fijne hartige snack voor het weekend.

Een crostini is niet meer dan geroosterd stokbrood, ingesmeerd met olie en knoflook. Vervolgens een topping erop met een uitgesproken smaak. Ik ben gek op hartige hapjes.

crostini rauwe ham

Dit borrelhapje maak ik al jaren op feestjes of als start bij een etentje. Succes gegarandeerd. Het bijzondere eraan is de smaak van kleine blaadjes salie met een likje mosterd azijn dressing. Ik hoop niet dat jullie dit te ingewikkeld vinden klinken, wat het hapje is echt zo gemaakt. Ik gebruik bij voorkeur grove milde mosterd. Maar ja, ik ben een liefhebber en heb altijd wel 3 soorten in huis. Voor de azijn maak ik gebruik van een frambozenazijn. Een cider (appel) azijn is ook helemaal ok, of zelfs een rode wijn azijn. Dit laatst wordt gebruikt door Delicious. magazine waar dit recept uit komt. Lekker met een glas bubbels of een droge witte wijn.

Enjoy!

crostini rauwe ham

Crostini rauwe ham met salie en mozzarella

Ingrediënten

20 stuks
  • 1 stokbrood in 20 plakjes
  • 25 ml olijfolie check
  • 1 teen knoflook geperst
  • 5 dikkere plakken rauwe ham
  • 1 zak mozzarella mini à 20 stuks of 1 bol mozzarella
  • 10 kleine salie blaadjes +/- 3 cm lang
  • 2 flinke theelepels grove milde mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn of appelazijn of rode wijnazijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de olijfolie met het teentje geperste knoflook. Smeer met een kwastje het stokbrood in met de knoflook olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 minuten, keer halverwege. Haal het brood uit de oven.
  • Snijd elke plak ham doormidden en overdwars, zodat je 4 rechthoeken hebt. Meng de mosterd met de azijn. Deel de salie blaadjes in tweeën. Bestrijk elk stukje brood met een klein likje van het mosterdazijn mengsel. Wikkel de mozzarella met 1 salie blaadje in een stukje ham. Leg op één snee stokbrood en bak 4 – 6 minuten in de oven totdat de kaas iets gesmolten is en de ham krokant.

Linda’s Tips

  • Tip: wil je dit borrelhapje serveren op een feestje? Je kunt stap 1 in zijn geheel voorbereiden en het brood luchtdicht afgesloten bewaren. Wikkel de mozzarella met salie in de stukjes ham en zet koud. Meng alvast de mosterd met de azijn. Ter plekke verwarm je de oven. Besmeer de broodjes met de mosterd dressing en leg het rauwe ham pakketje erop en zet 4-6 minuten in de oven.

Instagram

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.