• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Crostini rauwe ham met salie en mozzarella

crostini rauwe ham

februari 28, 2016 door Linda 4 Reacties

Oeps wat heb ik genoten van de maand februari. Ik heb het iets rustiger aan gedaan. Zo rustig dat ik nu op zaterdagavond laat nog dit blog voor jullie afmaak. Eigenlijk niet zo’n hele handige timing. Alleen deze crostini rauwe ham met salie en mozzarella wil ik jullie niet onthouden. Dit is namelijk echt zo fijne hartige snack voor het weekend.

Een crostini is niet meer dan geroosterd stokbrood, ingesmeerd met olie en knoflook. Vervolgens een topping erop met een uitgesproken smaak. Ik ben gek op hartige hapjes.

crostini rauwe ham

Dit borrelhapje maak ik al jaren op feestjes of als start bij een etentje. Succes gegarandeerd. Het bijzondere eraan is de smaak van kleine blaadjes salie met een likje mosterd azijn dressing. Ik hoop niet dat jullie dit te ingewikkeld vinden klinken, wat het hapje is echt zo gemaakt. Ik gebruik bij voorkeur grove milde mosterd. Maar ja, ik ben een liefhebber en heb altijd wel 3 soorten in huis. Voor de azijn maak ik gebruik van een frambozenazijn. Een cider (appel) azijn is ook helemaal ok, of zelfs een rode wijn azijn. Dit laatst wordt gebruikt door Delicious. magazine waar dit recept uit komt. Lekker met een glas bubbels of een droge witte wijn.

Enjoy!

crostini rauwe ham

Crostini rauwe ham met salie en mozzarella

voor 20 stuks:

  • 1 stokbrood in 20 plakjes
  • 25 ml olijfolie (check)
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 5 dikkere plakken rauwe ham
  • 1 zak mozzarella mini (à 20 stuks) of 1 bol mozzarella
  • 10 kleine salie blaadjes (+/- 3 cm lang)
  • 2 flinke theelepels grove milde mosterd
  • 1 eetlepel frambozenazijn (of appelazijn of rode wijnazijn)

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de olijfolie met het teentje geperste knoflook. Smeer met een kwastje het stokbrood in met de knoflook olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 minuten, keer halverwege. Haal het brood uit de oven.
  2. Snijd elke plak ham doormidden en overdwars, zodat je 4 rechthoeken hebt. Meng de mosterd met de azijn. Deel de salie blaadjes in tweeën. Bestrijk elk stukje brood met een klein likje van het mosterdazijn mengsel. Wikkel de mozzarella met 1 salie blaadje in een stukje ham. Leg op één snee stokbrood en bak 4 – 6 minuten in de oven totdat de kaas iets gesmolten is en de ham krokant.

Tip: wil je dit borrelhapje serveren op een feestje? Je kunt stap 1 in zijn geheel voorbereiden en het brood luchtdicht afgesloten bewaren. Wikkel de mozzarella met salie in de stukjes ham en zet koud. Meng alvast de mosterd met de azijn. Ter plekke verwarm je de oven. Besmeer de broodjes met de mosterd dressing en leg het rauwe ham pakketje erop en zet 4-6 minuten in de oven.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: KERST, SNACK Tags: borrelhapjes, borrelhapjes recepten, crostini, crostini recepten, hapjes, hapjes recepten, mozzarella, mozzarella recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Vere zegt

    februari 29, 2016 om 6:53 pm

    Hmmm dit ziet eruit als een heerlijk hapje. Sla ik op voor aankomend weekend!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 1, 2016 om 8:55 am

      Fijn, ik hoor graag of het smaakte!

      Beantwoorden
      • Maria zegt

        mei 12, 2016 om 9:36 pm

        Lijkt me heerlijk! Ga ik binnenkort maken. Ik lust alle ingrediënten en heb altijd een salie-plant in de keuken. Ook geschikt voor picknick of een dag “geen zin om te koken”. Groetjes!

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 13, 2016 om 8:49 am

          Ja zeker. Warm vind ik ze wel het lekkerst. Gr. Linda

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.