Nog geen beoordelingen

Sinterklaas hapje

Na alle zoete Sinterklaas recepten is het tijd voor een gezondere snack. Even geen suikerhoudende ingrediënten, maar een tussendoortje met groente. Om de suikerspiegel enigszins in balans te houden kwam ik op het idee dit Sinterklaas hapje te maken: kleine Sinterklaas mijtertjes van wraps, tomatensaus en maïs.

Al verwacht ik dat er vast iemand zal zeggen: hoe gezond is zo’n wrap met witte bloem? Gebruik dan grotere volkoren wraps uit de natuurwinkel met zo min mogelijk ingrediënten. Aangezien je ze belegd met groente is het naar mijn idee een gezond Sinterklaas hapje.

sinterklaas hapje

Het recept is eigenlijk heel simpel. Zo gemaakt en ook kinderen vinden dit erg lekker. Ik ben niet zo handig en was benieuwd of mijn kinderen ze überhaupt als Sinterklaas mijtertjes zouden herkennen. Gelukkig kreeg ik groen licht.

Vervolgens was het tijd voor de smaaktest. Natuurlijk had ik al gesnoept van een restje wrap met een likje van de tomatensaus en maïs. Voor mij was de smaak prima. Maar ja, die kids zijn zo wispelturig tegenwoordig.

Beide kinderen hadden een vriendje en een vriendinnetje te eten. En op één of andere manier vind ik het dan spannend wat ze van mijn creatie vinden. Ze vroegen allemaal om een extra hapje, dus de smaak zit wel snor. Lust je kind geen maïs neem dan gele paprika als alternatief.

Geniet van het heerlijk avondje!

sinterklaas hapje

Sinterklaas hapje

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 12 mini wraps of grote volkoren wraps
  • 1 groot blik maïs
  • 130 gram biologische passata (tomatensaus uit glazen fles)
  • 2 – 3 zongedroogde tomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd mini mijters uit een wrap.
  • Spoel de maïs af en laat uitlekken.
  • Voeg de passata en zongedroogde tomaatjes toe aan een maatbeker en maal met de staafmixer tot een homogene massa.
  • Smeer een lepel tomatensaus op de wrap. Leg eerst maïskorrels op de rand en maak vervolgens het kruis. Herhaal dit met de andere wraps.

Linda’s Tips

  • Tip: lust je kind geen maïs, gebruik dan gele paprika als alternatief.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.