• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Workshop Aviko Side Dishes + recept

januari 22, 2014 door Linda 1 Reactie

Ken je dat, dat je een e-mail krijgt en alleen de keywoorden leest? Ik kreeg mijn eerste uitnodiging van een PR bureau binnen: een workshop met Monique van Loon van Culy & chefkok Jeremy Vermolen. Ik geloofde mijn ogen niet en was compleet in extase en drukte voor ik het wist op enter en antwoordde “JA, ik kom heel graag”. Pas een paar dagen van te voren kwam ik erachter dat dit evenement mede door Aviko werd georganiseerd. Euhh, ik kook helemaal niet met kant & klare producten. Mijn enthousiasme won het van mijn scepsis. En maar goed ook, want ik heb een fantastische middag gehad bij de workshop Aviko Side Dishes.

De kookworkshop vond plaats bij kookstudio Smaak in Amsterdam. Jeremy liet ons zien hoe wij 4 bijzondere gerechten met Aviko konden klaarmaken. Eén van zijn basisregels: “maak gebruik van een aantal makkelijke ingrediënten die niet kunnen mislukken. Zo kan je focus leggen op andere zaken zoals styling”. Ahh, foolproof recepten daar houd ik van.

Aviko collage 2

Na de demonstratie werd het tijd voor ons om te koken. Ik had het genoegen om de Easy gratin met tonijn te maken, een visje waar ik dol op ben. De ontdekking van de middag was toch wel furikake, dat is Japans rijststrooisel. Het is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de tonijn. Ik kan het potje zo met mijn vingers leegdippen als alternatief voor chips. Ik deel graag dit fantastische recept met je:

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 Aviko Gratins met Emmentaler kaas & room
  • 4 plakken tonijn van 100 gram
  • 4 lepels olijfolie
  • 1 lepel furikake* (Japans rijststrooisel)
  • 2 lepels zalmeitjes
  • peper en zout

Optioneel special twist:

  • 2 lepels tobiko* (viskuit van de vliegende vis) in plaats van zalmeitjes
  • *verkrijgbaar bij de toko

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de gratins alvast een uurtje van te voren uit de vriezer, dan snijden ze makkelijk. Halveer ze (zijn nog steeds bevroren, maar iets makkelijker te snijden) in 2 schijven en leg de stukken op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  2. Laat de gratins 30 minuten garen in de oven.
  3. Snijd de tonijn in plakken van 1 cm dikte, smeer ze in met olijfolie en klein beetje vers gemalen zout en peper naar smaak. Strooi de furikake op een bord. Haal de tonijn aan 1 zijde door het kruidenmengsel en laat even intrekken.
  4. Haal de gratins uit de oven en leg ze elk op een mooi bord. Leg de tonijn ernaast (op die manier gaart deze iets) en leg de zalmeitjes op. Breng op smaak met peper en zout en versieren met een mooi kruid.

Tip: ben je benieuwd naar de andere 3 gerechten van de Aviko Workshop Side Dishes? Neem dan hier eens een kijkje. De Aviko Zeevruchten in het zand staat bij mij nummer 2.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest

Dit is een gesponsord artikel.

Categorie: Diner, Kerst Tags: Aviko, bijgerecht, gratin, recepten, Special Side Dishes, tonijn

Lees Interacties

Reacties

  1. Arja zegt

    mei 10, 2014 om 9:26 pm

    Ziet er heerlijk en prachtig uit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl