Nog geen beoordelingen

Workshop Aviko Side Dishes + recept

Ken je dat, dat je een e-mail krijgt en alleen de keywoorden leest? Ik kreeg mijn eerste uitnodiging van een PR bureau binnen: een workshop met Monique van Loon van Culy & chefkok Jeremy Vermolen. Ik geloofde mijn ogen niet en was compleet in extase en drukte voor ik het wist op enter en antwoordde “JA, ik kom heel graag”. Pas een paar dagen van te voren kwam ik erachter dat dit evenement mede door Aviko werd georganiseerd. Euhh, ik kook helemaal niet met kant & klare producten. Mijn enthousiasme won het van mijn scepsis. En maar goed ook, want ik heb een fantastische middag gehad bij de workshop Aviko Side Dishes.

De kookworkshop vond plaats bij kookstudio Smaak in Amsterdam. Jeremy liet ons zien hoe wij 4 bijzondere gerechten met Aviko konden klaarmaken. Eén van zijn basisregels: “maak gebruik van een aantal makkelijke ingrediënten die niet kunnen mislukken. Zo kan je focus leggen op andere zaken zoals styling”. Ahh, foolproof recepten daar houd ik van.

Aviko collage 2

Na de demonstratie werd het tijd voor ons om te koken. Ik had het genoegen om de Easy gratin met tonijn te maken, een visje waar ik dol op ben. De ontdekking van de middag was toch wel furikake, dat is Japans rijststrooisel. Het is een combinatie van gedroogde vis & groenten, zeewier, sesamzaadjes en zout voor over de tonijn. Ik kan het potje zo met mijn vingers leegdippen als alternatief voor chips. Ik deel graag dit fantastische recept met je:

Workshop Aviko Side Dishes + recept

Ingrediënten

4 personen
  • 2 Aviko Gratins met Emmentaler kaas & room
  • 4 plakken tonijn van 100 gram
  • 4 lepels olijfolie
  • 1 lepel furikake* Japans rijststrooisel
  • 2 lepels zalmeitjes
  • peper en zout

Optioneel special twist:

  • 2 lepels tobiko* viskuit van de vliegende vis in plaats van zalmeitjes (verkrijgbaar bij de toko)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de gratins alvast een uurtje van te voren uit de vriezer, dan snijden ze makkelijk. Halveer ze (zijn nog steeds bevroren, maar iets makkelijker te snijden) in 2 schijven en leg de stukken op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  • Laat de gratins 30 minuten garen in de oven.
  • Snijd de tonijn in plakken van 1 cm dikte, smeer ze in met olijfolie en klein beetje vers gemalen zout en peper naar smaak. Strooi de furikake op een bord. Haal de tonijn aan 1 zijde door het kruidenmengsel en laat even intrekken.
  • Haal de gratins uit de oven en leg ze elk op een mooi bord. Leg de tonijn ernaast (op die manier gaart deze iets) en leg de zalmeitjes op. Breng op smaak met peper en zout en versieren met een mooi kruid.

Linda’s Tips

  • Tip: ben je benieuwd naar de andere 3 gerechten van de Aviko Workshop Side Dishes? Neem dan hier eens een kijkje. De Aviko Zeevruchten in het zand staat bij mij nummer 2.

Dit is een gesponsord artikel.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.