• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Labne met za’atar

labne met zaatar

juli 17, 2015 door Linda 1 Reactie

Ken je dat, dat je een gerecht weken achter elkaar blijft eten? Om vervolgens over te gaan op het volgende recept? Ik heb dit met labne, een hartige yoghurt snack uit het Midden-Oosten. Echt, ik wil jullie aanraden om het zelf eens te maken. Het is zo simpel: (bij voorkeur) Turkse yoghurt laten uitlekken met een snuf zout en vervolgens allerlei verse kruiden, noten en smaakmakers aan toevoegen. Vandaag een bijzondere variant: labne met za’atar.

Misschien heb je nog nooit van za’atar gehoord. Ik kende dit kruid van naam maar had dit nog nooit geproefd. Tot ik bij de boekpresentatie was van Uit Pauline’s Keuken en een potje van Souq kreeg in de goed gevulde goodybag zat. Sindsdien ben ik verslaafd. Het is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met sesamzaad, sumuc (gedroogde besjes), tijm en oregano. De smaak wordt omschrijving tussen een kruising van tijm en oregano tegelijk.

labne met zaatar

De za’atar vermeng je met olijfolie en smaakt zalig bij brood. Ook is het een fijne marinade voor kip of vlees, voor over de hummus of bij geroosterde groente. Je kunt het toevoegen aan een dressing en natuurlijk in de labne. Tegenwoordig kun je za’atar gewoon in de supermarkt kopen van het Euroma Original Spices of bestellen bij Souq.

labne met zaatar

Wat heb je nodig:

  • 250 ml Turkse yoghurt
  • snufje grof zeezout
  • 2 eetlepels Za’atar (of meer naar smaak)
  • jonge frisse olijfolie: mijn favoriet basilicum olijfolie van Foodelicious
  • extra nodig: vergiet en schone theedoek (of kaasdoek)

Hoe maak je het klaar:

  1. Leg een schone theedoek in een vergiet. Schep de yoghurt erin en roer het zeezout erdoor. Dek eventueel af met een bord, zodat het vocht eruit lekt. Zet minimaal 4 uur weg in de koelkast.
  2. Schep de labne op een platte schaal. Trek ronde figuren met een vork. Strooi het kruidenmengsel erover en besprenkel met olijfolie.

Tip: maak snelle labne door het uitlekken achterwege te halen. De labne is op die manier wat lichter en frisser.

Tip: spoel de theedoek van te voren nog even uit om zo eventuele wasmiddelresten te verwijderen.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Snack Tags: borrelhapjes, dip, hapjes, hapjes recepten, hoe maak je labne, labne recept, yoghurt dip, za'atar, zelf labne maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Elly Slimmen zegt

    juli 17, 2015 om 9:39 pm

    Zeker geinteresseerd! Ontvang graag tips en recepten over gezonder koken. En zeker koken “zonde zakjes”.
    Alvast bedankt

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl