• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Geroosterde bieten uit de oven

Geroosterde bieten uit de oven

januari 15, 2015 door Linda 3 Reacties

Geroosterde groenten, ik ben er gek op. De natuurlijke suikers in groente komen zo perfect tot hun recht. Het ideale is ook dat je er geen omkijken naar hebt. Op het menu vandaag; geroosterde bieten uit de oven.

Gekookte rode bietjes wie kent ze kent? Vroeger kreeg ik dit thuis met een uitje, speklapje (grrhhh) en aardappels. Mijn zusje gruwelt van bieten. Mijn moeder heeft ooit eens gele bieten gekocht om te testen of ze bieten echt vies vond. Nou dat heeft mijn moeder geweten. Elk jaar krijgt ze dit wel eens naar haar hoofd geslingerd, mijn zusje vindt het nog steeds “kindermishandeling”.

Ik ben gek op bietjes en eet ze regelmatig bij de lunch in een bieten linzensalade. Die prachtige intense kleur op je bord, wauw. Nu kan je tegenwoordig ook makkelijker choggia bieten (met die mooie kleuren structuur) of gele bieten krijgen. De smaak is net iets zoeter en dan de normale biet. Het roosteren in de oven haalt het zoetje extra op. Terwijl de bietjes in de oven staan heb jij tijd voor andere dingen. De rest van het eten voorbereiden, de boel opruimen of even lekker een boekje lezen.

Geroosterde bieten uit de ovenGeroosterde bieten uit de oven

Recept voor 4 personen:

  • 8 (gele) bietjes van dezelfde grootte
  • 8 kleine teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • beetje zeezout en vers gemalen peper
  • kruiden: paar takjes verse tijm of rozemarijn
  • voor erbij: balsamico stroop en zachte geitenkaas
  • extra nodig: aluminium folie

Stappen om geroosterde bieten uit de oven te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de bietjes zorgvuldig en dep droog met keukenpapier.
  3. Plet de teentje knoflook met schil en al. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, peper, zout en de kruiden (alleen de blaadjes).
  4. Leg elk bietje op een stuk aluminiumfolie, giet 1 eetlepel dressing erover, 1 teentje knoflook erbij en vouw dicht. Leg ze midden in de oven en laat in 1 uur gaar worden. Check een keer met een satéprikker. Vervolgens iets af laten koelen en voorzichtig met je vingers de velletjes eraf trekken.
  5. Snijd ze in plakjes en leg ze op groot bord of schaal. Verdeel er eventueel wat zachte geitenkaas over en afmaken met balsamico stroop.

Tip: ook lekker bij de dressing is geraspte sinaasappelschil.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Kerst, Pasen Tags: bieten, bieten recepten, bietjes, bietjes recepten, bijgerecht, bijgerecht recepten, groente uit de oven, groente uit de oven recept, hoe maak je geroosterde bieten

Lees Interacties

Reacties

  1. Marloes zegt

    januari 15, 2015 om 6:36 pm

    Zucht, bietjes, mag je me echt voor wakker maken. In welke vorm dan ook.

    Beantwoorden
  2. Mieke zegt

    december 26, 2015 om 8:48 am

    Kun je dit ook van te voren maken? Zo ja, hoe verwarm je het vervolgens?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 28, 2015 om 9:57 am

      Hi, natuurlijk kun je de bieten van te voren klaarmaken. Vervolgens in folie zo’n 15-20 minuten in de oven op 180 graden.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl