• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Raw chocolade taartje

raw chocolade taartje

november 1, 2015 door Linda 11 Reacties

Oh lieve mensen, dit is mij toch een lekker toetje: een raw chocolade taartje. Ik ben helemaal niet van de raw food beweging. Het lijkt mij vreselijk om nooit meer warm eten of een kop thee te mogen drinken. Alleen voor dit raw chocolade toetje maak ik een uitzondering. Nou eigenlijk voor alle raw food zoetigheden.

Op Bali zie je overal zoete snacks die worden gemaakt met dit principe. Dit houdt eigenlijk in dat de snacks vrij zijn van meel, boter, room en suiker. In plaats daarvan wordt er onder andere gewerkt met dadels, noten, kokosolie, fruit, zaden etc. Eigenlijk allemaal pure ingrediënten en er komt geen vuur bij aan de pas.

raw chocolade taartje

Dit chocolade taartje werd tijdens de retraite geserveerd en direct uitgeroepen tot het winnende dessert door alle deelnemers. Natuurlijk kon ik het niet laten om het recept te vragen. En het is zo simpel.

De bodem bestaat uit havermout met kokos. De kokosolie en honing zorgt voor binding van de twee droge ingrediënten. De topping is een “chocolademousse” van avocado en rauwe cacao. Met een beetje honing, kokosolie en vergeet het snufje zout niet. Dit haalt de smaak van de chocolade helemaal op. De havermout proef je eigenlijk niet. Het is met name de smaak van chocolade en kokos. Zalig!

raw chocolade taartje

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Bodem

  • 30 gram havermout
  • 15 gram kokos rasp
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgine
  • 1 eetlepel honing

Topping

  • 1 rijpe avocado
  • 2 flinke eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel kokosolie extra virgine
  • 2 theelepels honing
  • snufje zout

Extra nodig: extra nodig: bakpapier + 12 cm taartvorm (xenos)

Hoe maak je het klaar:

  1. Maal de havermout, kokos, kokosolie (vloeibaar) en honing tot een soort grof zand in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de inhoud van de keukenmachine erop. Verdeel over de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Pureer de avocado, rauwe cacao, kokosolie (vloeibaar), honing en snufje zout tot een homogene massa. Proef of de “chocolademousse” goed op smaak is. Voeg eventueel een beetje extra cacao toe of honing voor een zoetje. Stort de mousse op de bodem en zet in de koelkast. Laat minimaal 2 uur opstijven.

Tip: heb je geen kleine taartvorm, dan kun je ook koekvormpjes als basis gebruiken.

Tip: gek op chocolade? Dan vind je deze chocolademousse vast ook te gek.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DESSERT, KERST, PASEN Tags: Chocolade, chocolade recept, dessert recept, kokos, kokos recept, raw, toetje recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Janty Kommerij zegt

    november 1, 2015 om 10:37 am

    Rauwe cacao, hoe herken ik dat in een winkel?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 11, 2015 om 11:35 am

      Kijk even bij de natuurvoeding. Daar staat het waarschijnlijk tussen en check de omschrijving van het product. Ik koop die van mij van het merk Smaakt.

      Beantwoorden
  2. vivian zegt

    november 1, 2015 om 1:34 pm

    Oh, wat jammer, ik vind avocado met cacao zo vies 🙁
    Het zag er zo lekker uit. Maar de bodem is wel iets om te onthouden, dat vind ik dan weer top.

    Beantwoorden
  3. Marian zegt

    februari 27, 2016 om 12:05 pm

    Kun je ‘m ook een dag van tevoren maken? Of misschien in te vriezen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2016 om 10:05 am

      Hi Marian,

      Ik zou het taartje niet zo snel invriezen, want dat doe ik normaal met avocado ook niet. En of het lekker is om de taart een dag van te voren te maken, weet ik niet. Je kunt al wel de bodem geheel voorbereiden. Dan hoef je alleen nog maar de chocolade laag te maken. Gr Linda

      Beantwoorden
  4. Doris zegt

    april 15, 2016 om 10:32 pm

    Hoelang kan je m bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:25 am

      Hi Doris, het is echt een klein taartje en ik zou deze taart net zo behandelen als elke andere taart. Eet deze binnen 2 dagen op.

      Beantwoorden
  5. Ineke Pancken zegt

    januari 25, 2017 om 8:46 pm

    Wat bedoel je met “kokos” voor de bodem? Is het kokosrasp, kokospoeder of echte stukken kokosnoot?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 26, 2017 om 8:03 pm

      Hi Ineke, ik bedoel inderdaad kokos rasp. Ik heb dit nu aangepast. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Jessica zegt

    februari 21, 2018 om 8:58 pm

    Ik ken dit totaal niet in de Indonesische of Balinese keuken, maar ga hem wel proberen. Zeker omdat het allemaal ingrediënten zijn die we allemaal mogen hebben. ???

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2018 om 9:07 am

      HI Jessica,

      Als je tegenwoordig naar Bali gaat, val je over dit soort recepten. Op elke straathoek worden raw, vegan, etc snacks verkocht. Echt heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.