• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Raw chocolade taartje

raw chocolade taartje

november 1, 2015 door Linda 11 Reacties

Oh lieve mensen, dit is mij toch een lekker toetje: een raw chocolade taartje. Ik ben helemaal niet van de raw food beweging. Het lijkt mij vreselijk om nooit meer warm eten of een kop thee te mogen drinken. Alleen voor dit raw chocolade toetje maak ik een uitzondering. Nou eigenlijk voor alle raw food zoetigheden.

Op Bali zie je overal zoete snacks die worden gemaakt met dit principe. Dit houdt eigenlijk in dat de snacks vrij zijn van meel, boter, room en suiker. In plaats daarvan wordt er onder andere gewerkt met dadels, noten, kokosolie, fruit, zaden etc. Eigenlijk allemaal pure ingrediënten en er komt geen vuur bij aan de pas.

raw chocolade taartje

Dit chocolade taartje werd tijdens de retraite geserveerd en direct uitgeroepen tot het winnende dessert door alle deelnemers. Natuurlijk kon ik het niet laten om het recept te vragen. En het is zo simpel.

De bodem bestaat uit havermout met kokos. De kokosolie en honing zorgt voor binding van de twee droge ingrediënten. De topping is een “chocolademousse” van avocado en rauwe cacao. Met een beetje honing, kokosolie en vergeet het snufje zout niet. Dit haalt de smaak van de chocolade helemaal op. De havermout proef je eigenlijk niet. Het is met name de smaak van chocolade en kokos. Zalig!

raw chocolade taartje

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Bodem

  • 30 gram havermout
  • 15 gram kokos rasp
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgine
  • 1 eetlepel honing

Topping

  • 1 rijpe avocado
  • 2 flinke eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel kokosolie extra virgine
  • 2 theelepels honing
  • snufje zout

Extra nodig: extra nodig: bakpapier + 12 cm taartvorm (xenos)

Hoe maak je het klaar:

  1. Maal de havermout, kokos, kokosolie (vloeibaar) en honing tot een soort grof zand in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort de inhoud van de keukenmachine erop. Verdeel over de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  3. Pureer de avocado, rauwe cacao, kokosolie (vloeibaar), honing en snufje zout tot een homogene massa. Proef of de “chocolademousse” goed op smaak is. Voeg eventueel een beetje extra cacao toe of honing voor een zoetje. Stort de mousse op de bodem en zet in de koelkast. Laat minimaal 2 uur opstijven.

Tip: heb je geen kleine taartvorm, dan kun je ook koekvormpjes als basis gebruiken.

Tip: gek op chocolade? Dan vind je deze chocolademousse vast ook te gek.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Dessert, Kerst, Pasen Tags: Chocolade, chocolade recept, dessert recept, kokos, kokos recept, raw, toetje recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Janty Kommerij zegt

    november 1, 2015 om 10:37 am

    Rauwe cacao, hoe herken ik dat in een winkel?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 11, 2015 om 11:35 am

      Kijk even bij de natuurvoeding. Daar staat het waarschijnlijk tussen en check de omschrijving van het product. Ik koop die van mij van het merk Smaakt.

      Beantwoorden
  2. vivian zegt

    november 1, 2015 om 1:34 pm

    Oh, wat jammer, ik vind avocado met cacao zo vies :-(
    Het zag er zo lekker uit. Maar de bodem is wel iets om te onthouden, dat vind ik dan weer top.

    Beantwoorden
  3. Marian zegt

    februari 27, 2016 om 12:05 pm

    Kun je ‘m ook een dag van tevoren maken? Of misschien in te vriezen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 28, 2016 om 10:05 am

      Hi Marian,

      Ik zou het taartje niet zo snel invriezen, want dat doe ik normaal met avocado ook niet. En of het lekker is om de taart een dag van te voren te maken, weet ik niet. Je kunt al wel de bodem geheel voorbereiden. Dan hoef je alleen nog maar de chocolade laag te maken. Gr Linda

      Beantwoorden
  4. Doris zegt

    april 15, 2016 om 10:32 pm

    Hoelang kan je m bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 19, 2016 om 10:25 am

      Hi Doris, het is echt een klein taartje en ik zou deze taart net zo behandelen als elke andere taart. Eet deze binnen 2 dagen op.

      Beantwoorden
  5. Ineke Pancken zegt

    januari 25, 2017 om 8:46 pm

    Wat bedoel je met “kokos” voor de bodem? Is het kokosrasp, kokospoeder of echte stukken kokosnoot?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 26, 2017 om 8:03 pm

      Hi Ineke, ik bedoel inderdaad kokos rasp. Ik heb dit nu aangepast. Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Jessica zegt

    februari 21, 2018 om 8:58 pm

    Ik ken dit totaal niet in de Indonesische of Balinese keuken, maar ga hem wel proberen. Zeker omdat het allemaal ingrediënten zijn die we allemaal mogen hebben. ???

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2018 om 9:07 am

      HI Jessica,

      Als je tegenwoordig naar Bali gaat, val je over dit soort recepten. Op elke straathoek worden raw, vegan, etc snacks verkocht. Echt heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl