Nog geen beoordelingen

Salade met pompoen, appel en geitenkaas

De komende periode zullen jullie gastblogs van mijn foodievrienden voorbij zien komen. De eerste in de rij is Hanneke van Health By Hanneke met een herfstsalade.

Een korte introductie. Volgens Hanneke wil een gezond leven niet zeggen dat je dagen in de sportschool doorbrengt en de hele dag rauwkost knaagt. Het is luisteren naar je lichaam, balans vinden tussen eten wat je lichaam lekker vindt en wat je ogen lekker vinden. Soms moet je wat meer moeite doen of creatiever zijn dan boodschappen kopen op ooghoogte in de supermarkt. En die creativiteit deelt zij met haar volgers. En nu neemt Hanneke het stokje van mij over.

Wanneer je half september op vakantie gaat word je bij thuiskomst met je neus op de feiten gedrukt, ineens is het herfst! Ik hou zo van de zomer, lekker in korte broek met een goed glas wijn op het terras zitten. Toen ik boodschappen ging doen werd ik ineens toch weer een stukje vrolijker. De aardbeien in de supermarkt hebben plaats gemaakt voor een aantal leuke typische herfst producten, zoals de pompoen. Vol enthousiasme ging ik aan de slag in de keuken.

Regelmatig neem ik een salade mee naar het werk. Ik hou niet zo van kleffe boterhammen in een trommeltje en daarnaast is het goede manier om wat extra groente binnen te krijgen. Dit is een recept voor één lunchsalade, de salade is prima een avond van tevoren te maken.

Salade met pompoen

Salade met pompoen, appel en geitenkaas

Ingrediënten

1 persoon
  • Kokosolie (om te bakken)
  • 100 gram pompoen
  • ½ appel
  • Snufje kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Zwarte peper
  • Veldsla
  • 50 gram zachte geitenkaas (2 plakjes)
  • 1 eetlepel pompoenpitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en snijd de pompoen en de appel in kleine (hapklare) stukjes. Bak de pompoen met een beetje kokosolie in een koekenpan. Voeg, na ongeveer 5 minuten als de pompoen een beetje zacht begint te worden, de appel en een snufje kaneel toe en bak deze even mee. Voeg vlak voordat je de pan van het vuur haalt wat zwarte peper en 1 eetlepel honing toe.
  • Doe de appel en pompoen onderin een saladetrommel/weckpot. Wil je de salade meenemen? Laat dan de pompoen en appel afkoelen voordat je de sla er bovenop doet. Voeg vervolgens veldsla, geitenkaas en de pompoenpitten toe.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.