Balansdag menu, wat eet ik dan?

Ik heb weer zo’n weekend vol met borrels en etentjes achter de rug. Het was echt super gezellig. Ik heb genoten van mijn date night met manlief. De wijntjes met de lekkere hapjes. En ook de afsluiting met het hockeyteam van mijn dochter in een pannenkoeken huis. Maar om nu te zeggen dat ik voedzaam heb gegeten, nee. Groente lag er nauwelijks op mijn bord dus we starten de week met eenbalansdag. Wat eet ik dan op zo’n dag? Ik neem je even mee.

Balansdag menu

Ontbijt – laagjes appeltaart ontbijt

Naast mijn geliefde havermout ontbijtjes, ben ik ook dol op kwark. Kwark heb ik helemaal ontdekt. Alleen is zuivel en fruit voor mij niet voldoende. Vaak zorg ik nog voor extra granen (zoals havermout) om het voedzamer te maken. Dit soort van appeltaart in een glaasje is een verwenontbijtje. Mocht je calorieën tellen, dan kun je het ontbijt ook simpeler maken. Bak de appel in de pan en maak de granola alleen van de havermout met kaneel.

laagjes appeltaart ontbijt

Lunch – kikkererwten salade

Ik ben gek op brood. Alleen kom ik erachter dat een salade bij de lunch beter werkt. Deze salade kost niet meer dan 3 minuten tijd. Ik ben dol op dit soort snelle salades. Zorg dat je in de voorraadkast blikjes peulvruchten en vis hebt staan. En in de koelkast bladgroente en verder nog wat tomaatjes, paprika of wat dan ook. Op die manier draai je deze snelle gezonde lunch salade zo in elkaar. Vergeet de dressing niet met een goede olijfolie, dat maakt de salade helemaal af.

Kikkererwten salade

Snack hummus

Zo vlak voor het avondeten heb ik soms zin in iets lekkers. Nu ben ik meer van de hartige trek. In mijn koelkast staat vaak wel een of andere dip of humus. Dit combineer ik dan met rauwkost.

koriander hummus

Avondeten – roerbak recept met biefstuk

Na een groenteloos weekend, snak ik gewoon naar groente. Dit roerbak gerecht met 4 soorten groente en biefstuk staat regelmatig op tafel. Ik wil volledig van mijn leven kunnen genieten. Dit hangt van borrels, etentjes en andere gezelligheid aan elkaar vast. Dit houd in dat ik op andere momenten een slanke maaltijd op tafel zet, zonder concessie te doen aan smaak.

Dit recept komt inmiddels in allerlei variaties op tafel. Kipfilet combineert er ook heerlijk bij. Kijk gewoon welke groente je in huis hebt en wok dit lekker mee.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

Dit is een voorbeeld van mijn balansdag menu. Het is niet gebaseerd op calorieën of wat dan ook. Ik kijk dan naar ingrediënten die goed voor mij werken zoals havermout, zuivel en veel groente. Dit zorgt ervoor dat ik niet de hele dag blijf snaaien.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.