Hotspots in Maastricht

Wie (lekkeretenlinda) volgt, is het niet ontgaan. Afgelopen weekend zat ik met 6 vriendinnen in Maastricht. In deze samenstelling zijn wij lang niet meer een weekendje weg geweest. Tijd om hier verandering in aan te brengen. Het was weer ouderwets gezellig. De taakverdeling is ook altijd bekend. De een verzorgt de overnachting en ik maak een lijstje met restaurants. Kijken jullie even mee naar de hotspots in Maastricht?

Ter voorbereiding had ik de gratis Flamyngo App gedownload. Hier had ik een kaart gemaakt met allerlei leuke tentjes voor ontbijt, lunch en brunch. Super handig want zo kon ik jullie tips die ik via Instagram en Facebook verzameld had erin zitten.

hotspots in maastricht

Hotel Trash de Luxe

Vlak bij de markt zit hotel Trash de luxe. Een boutique hotel met 8 kamers, elk met een ander thema ingericht. Het monumentale pand is van binnen fantastisch ingericht door architecten en kunstenaars, zonder dat het kil en strak overkomt. Door de kleinschaligheid is het een gezellig hotel met persoonlijke aandacht. Je voelt je direct thuis bij binnenkomst.

hotspots in maastricht

De ontbijtkamer gebruikten wij als borrelplek en dat was geen enkel probleem.

hotspots in maastricht
Boschstraat 55
6211 AT Maastricht
+31 (0)43 852 5500

Gio’s Cucina

Gio’s is een klassieker in Maastricht. Dit Italiaanse restaurant heeft geen website en geen eigen social media kanalen en zit elke dag vol. Het principe is “eten wat de pot schaft”. De bediening serveert het eten uit grote schalen, lekker authentiek. Dit principe vind ik zo fantastisch. De keuze is een 3 gangen menu met 4 anti pasti, een keuze uit 2 soorten pasta en dan een keuze uit 3 hoofdgerechten. Allemaal pure ingrediënten en echt Italiaanse eten. Een aanrader!

hotspots in maastricht

hotspots in maastricht

Ok, het licht in dit restaurant is voor foodfoto’s heel slecht. Het is jammer dat ik het hoofdgerecht er niet goed op kreeg. Toch wilde ik deze foto even delen, want het eten was zo goed!

Vrijthof 29a
6211 LE Maastricht
+31 (0) 43 325 6275

Brandweerkantine

De brandweerkantine is gevestigd in de oude brandweer centrale een paar straten achter de markt. Vanaf 8:30 uur kun je hier terecht voor een ontbijt. Het restaurant is nostalgisch ingericht. Het herinnerden ons aan de tijd vroeger in de jaren 70 of bij onze opa’s en oma’s. Voor de gerechten worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt, naast biologische ingrediënten en scharrelvlees. Ook is dit een plek om even te werken of met de kinderen naar toe te gaan. Voor ieder wat wils dus.

hotspots in maastricht

Mijn scones met lemoncurd waren zalig. Het brood zeer smakelijk en een aantal van ons smulden van de yoghurt met granola en allerlei toppings. De koffie was top en de bediening vriendelijk. Een tentje om nog eens te bezoeken.

hotspots in maastricht

Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht
+31 (0)43 852 2229

Thaiichi

De Koestraat in Maastricht is altijd een gezellige stukje om even te flaneren en bij één van de vele restaurantjes te stoppen voor een drankje. Het was druk in de stad met het Foodfestival Trek (meer dan 50 minuten wachttijd). Door het mooie weer zat iedereen buiten. Bij Thaiichi serveren ze authentieke Thaise gerechten en sushi. Lekker vers en dat houdt in dat je soms (voor de sushi) even moet wachten. De bediening was niet zo top en sprak ook nauwelijks Nederlands. Het eten daarentegen was super. Ik proef de Thaise curry nog en de sushi met spinazie (ipv norivellen) en zalm was verrassend.

hotspots in maastricht

Koestraat 8
6211 HR Maastricht
+31 (0)43 3216028

Gebied: Wyck

Over de oude brug kom je terecht in Wyck. Hier tref je geen franchise winkels maar de befaamde Limburgse sfeer van gezelligheid. Je waant je in het buitenland. Je vindt hier kleding, antiek, boeken, en restaurants. De winkelstraten Rechtstraat en Hoogbrugstraat bestaan vrijwel volledig uit lokale winkeliers. Een verademing ten op zichten van het Vrijthof en de Markt.

Le Salonard

In deze winkel vind je ambachtelijk zuurdesem brood, wijn, kaas en allerlei andere lekkernijen. Alleen al voor de geur wil je even naar binnen. De broden staan uitgesteld bij het raam en je wordt gewoon naar binnen getrokken. De broden worden nog met de hand gemaakt en de ingrediënten worden bij omringende boeren en leveranciers ingekocht.

 

hotspots in maastricht

hotspots in maastricht

Maastrichter Heidenstraat 2A
6211 HV Maastricht

+31-(0)6 50 74 16 62

Café Zuid

Al wandelend in het Wyck belandden wij bij Café Zuid. Een vriendin herinnerde deze plek nog vlakbij de Maas vanwege zijn ligstoelen. De locatie is echt geweldig zo aan de Maas. Het café deelt deze ruimte met de Toneelgroep Maastricht. Op zich vind ik het restaurant van binnen niet zo bijzonder. Het fijne is juist het grote terras aan een vijver met fontein met uitzicht op een park. Een heerlijke rustige plek midden in de stad. De uitgeserveerde gerechten om ons heen, zagen er heerlijk uit. Onze tapas plank vond ik verrassend lekker met een paprikatapenade, vissalade, serranoham, feta met olijven, kip spareribs (yum), tzatziki, zoete aardappelwedges en salade met brood.

hotspots in maastricht

PLEIN 1992 nr. 15
6221 JP Maastricht
T 043 361 05 55

‘t Wycker Cabinet

De Wyck beviel ons zo goed, dat wij er de volgende dag gingen ontbijten. Café Zondag was vol en zo belandden wij bij ‘t Wycker Cabinet. Dit is een bistrot bar waar je terecht kunt voor een borrel en een Belgische biertje. Tot een lekkere hap van klassieke bistrot gerechten tot nieuwelingen zoals Flammkuchen. Het zit vol met Maastrichtenaren en toeristen zoals wij. Echt een hele fijne plek om te onthaasten. In Maastricht heb ik überhaupt het idee dat het leven minder gejaagd is en men meer buiten de deur ontspanning zoekt.

hotspots in maastricht

Wyckerbrugstraat 29b
6221 EB Maastricht
+31 (0)43 351 0591

Mijn lijstje met hotspots in Maastricht is nog lang niet klaar. Ik heb de helft van de restaurants op de App nog niet gehad. Ik ga zeker weer eens terug om de rest te bezoeken. Maastricht is een stad waar je makkelijk 1x per jaar naar toe kunt.

hotspots in maastricht

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.