5 x Kookboeken voor feestdagen (cadeautip)

Kookboeken voor de feestdagen! Op zoek naar leuke cadeautips om te krijgen of te geven? Pak je verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerstmis erbij en noteer één van deze kookboeken. Het afgelopen jaar zijn er veel heerlijke boeken uitgekomen. Deze 5 kookboeken sprongen er uit en wil ik graag met je delen.

Kookboeken voor de feestdagen – verlanglijstje

Een kookboek op het verlanglijstje is altijd een goed idee. Je hoeft geen foodie te zijn voor een kookboek. Eten en koken doen we elke dag, dus extra kookinspiratie kan geen kwaad. Laat je inspireren door dit verlanglijstje.

Kookboeken voor de feestdagen

Francesca Kookt – 365 dagen koken

Het kookboek dat alle andere kookboeken overbodig maakt! Met dit kookboek heb je voor alle dagen van het jaar inspiratie om te koken voor het hele gezin. Per seizoen vind je afwisselende recepten met ernaast handige tips en tricks. Zo staan er veel kook en variatietips in om een recept vegetarisch of zelfs veganistisch te maken. Als bonus staan er ook nog 73 recepten in voor elk moment. Dit kookboek onderscheidt zich door twee receptenindexen. Je kunt ook zoeken op ingrediënt, ideaal om zo nieuwe recepten te vinden met je favoriete producten. Daarnaast is er ook ruimte voor je eigen notities. Het papier is schrijfbaar. Je kan Francesca niet trotser maken door dit boek vol te kliederen en onder de kookvlekken in de keuken te bewaren.

Kookboeken voor de feestdagen 365 dagen koken met Francesca Kookt

Verkrijgbaar in de boekhandel of bij Bol voor € 35,-

Uit Paulines Keuken – Lekker en makkelijk

Lekker makkelijk bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten. Ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch voedzaam wilt eten. Van ovengerechten die je binnen 10 minuten in de oven schuift, eenvoudige maaltijden, comfortfood tot snel klaar recepten waarbij je binnen 20 minuten aan tafel zit. Maar ook met feest en zoete recepten zit je goed met dit boek. Achterin staan fijne basis recepten, waar je voor eeuwig mee kunt variëren. Een voorbeeld: met basis ingrediënt zoals een fles passata (= gezeefde tomatensaus) krijg je suggesties voor 5 makkelijke recepten. Zodra je de basis onder de knie hebt, kun je zelf eraan toe voegen wat je lekker vindt. De opmaak van het boek ziet er net als bij de blog geweldig uit! Dit boek wil je graag in de kast hebben.

Kookboeken voor de feestdagen Lekker Makkelijk van Uit Paulines keuken

Verkrijgbaar in de boekhandel of bij Bol voor € 24,95

Ottolenghi Test Kitchen – Shelf Love

Dit verrassende kookboek is gemaakt met behulp van het test keukenpersoneel van Ottolenghi. Het idee is om veel meer te halen uit de producten die standaard in je voorraadkast, koelkast en vriezer hebt. Alle recepten hebben die bijzondere Ottolenghi twist waarbij de meeste ingrediënten in dit boek wel gewoon in de supermarkt te krijgen zijn. Dit boek heeft in het begin een uitklapbare ingrediëntenlijst zodat je makkelijk aan de hand van je voorraad een recept kunt kiezen en maak je eindelijk je voorraad eens op! Van snelle recepten tot meer bewerkelijke weekendrecepten. Kortom: de echte Ottolenghi liefhebber wil dit boek hebben, maar juist als je nog niet fan was, dan wordt je dat met dit boek.

Feestdagen kookboeken verlanglijstje Ottolenghi Shelf Love

Verkrijgbaar in de boekhandel of bij Bol voor € 24,99

Alan Rosental – Foolproof uit 1 pan

Misschien had je nog nooit van Alan Rosental gehoord. Dit kookboek met 60 eenpansgerechten wil je hebben! Koken met 1 pan is gemak, vaak snel en lekker. Het boek is onderverdeeld in verschillende kooktechnieken of stijlen. Van “alles in de pan”, of recepten die iets meer tijd nodig hebben met “van het vuur”. In het hoofdstuk “vol met granen” worden eenvoudige ingrediënten omgetoverd tot een heerlijke maaltijd. Bij “slow” draai het om heerlijke stoofpotjes met vlees. Naast 1 pan is 1 ovenschotel natuurlijk ook ideaal. Alle ingrediënten rauw in de ovenschaal en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. Het boek wordt afgesloten met zoete lekkernijen en dessert. Mijn reportoire van eenpansgerechten beperkt zich vaak tot pasta en met dit boek in de hand ga ik eens meer variëren.

Kookboeken alles in een pan

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol voor € 17,99

Laura’s bakery – het feestdagen bakboek

Wie wil er nu niet lekker bakken tijdens de feestdagen? Laura neemt je mee mee in alle feestdagen van het jaar: Sinterklaas, kerst oud & nieuw, Pasen, Valentijn, Koningsdag, Moederdag, Vaderdag en Halloween. Zo dacht ik dat tompoucen maken ingewikkeld zou zijn. Nu ik haar recept heb gezien ga ik ze zeker uitproberen. Laura haar recepten zijn altijd duidelijke. Haar tips en trucs zorgen ervoor dat jouw baksel niet kan mislukken. Bij elk recept staan extra smaakvariaties en bewaartips. Met kleine aanpassingen kun je de recepten ook buiten de feestdagen om maken. Kortom het hele jaar feest met Laura’s Bakery!

Feestdagen bakboek kookboek verlanglijst voor de feestdagen

Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol voor € 24,99

Ik ben benieuwd welk kookboek voor de feestdagen jij kiest. Ga je voor koken met de seizoenen van Francesca, het lekkere en makkelijke kookboek van Uit Pauline’s Keuken of voor de bijzonder Mediterrane en Midden Oosterse keuken van Ottolenghi? Met Foolproof uit 1 pan maak je het jezelf lekker makkelijk. Het kookboeken voor de feestdagen verlanglijstje sluiten we af met het bakboek om het hele jaar van te genieten.

Bewaar deze kookboeken tips op Pinterest!

Wil je dit verlanglijstje voor de feestdagen opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Verlanglijstje met kookboeken voor Sinterklaas en Kerstmis

In dit artikel zijn affiliate links opgenomen. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.