• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gekleurde aardappelen uit de oven

aardappelen uit de oven

december 10, 2015 door Linda Reageer

Naar mooie plaatjes kijken is één van mijn hobby’s en meer dan dat. Ik gebruik Pinterest ook veel om meer verstand te krijgen van food fotografie én recept inspiratie. Koken lukt inmiddels wel. Alleen willen jullie natuurlijk ook graag dat de gerechten er lekker uit zien. Mijn blog heet niet voor niks “Lekker eten met Linda”.

Zo vond ik op Pinterest deze “crush hot potatoes” oftewel aardappelen uit de oven. Met een stamppot stamper druk je een raster in de aardappelen, waardoor ze net even anders uitzien. In mijn dagelijkse leven, besteed ik niet veel tijd aan styling van een gerecht. Met kerst of tijdens een dinertje vind ik dit altijd wel zo leuk om te doen. Het oog wil nu eenmaal ook wat.

aardappelen uit de oven

Tegenwoordig kun je naast de standaard aardappelen ook rode en paarse aardappelen kopen. Zeker deze periode zijn er van alledaagse producten bijzondere uitvoeringen in omloop. Persoonlijk val ik helemaal voor die paarse en rode aardappel. Met name die paarse variant ziet er gebakken trouwens ook prachtig uit. Deze kleurrijke aardappel mix (zak van 1,5 kilo) kocht ik bij de Albert Heijn.

Zo tover je met een bekend en standaard ingrediënt (de aardappel), net even iets anders op tafel.

aardappelen uit de oven

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 aardappelen liefst rond en van dezelfde grootte (ah aardappelen)
  • goede olijfolie
  • 1 eetlepel grof gehakte rozemarijn naalden
  • snufje zout
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het klaar:

  1. Borstel de aardappelen schoon (met een groen schuursponsje).
  2. Zet een pan water op en kook de aardappelen met schil 7 minuten. Prik erin met een vork, de aardappelen mogen net gaar zijn. Giet af en laat droog stomen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Druk voorzichtig met een aardappelstamper op de aardappel, draai de stamper 90 graden en druk vervolgens nogmaals zodat er een raster zichtbaar is.
  5. Giet een beetje olijfolie over elke aardappel. Strooi met de rozemarijn en een snufje zout.
  6. Zet 25 – 30 minuten in de oven. Controleer met een vork of de aardappels gaar zijn. Bestrooi met Parmezaanse kaas als ze uit de oven komen.

Tip: zie je het raster in de aardappelen uit de oven niet zo zitten? Snijd de aardappelen (inclusief schil) in even dikke parten. Kook maximaal 5 minuten, sla stap 4 over en begin direct met de olijfolie, rozemarijn en snufje zout en zet 20-25 minuten in de oven en strooi de kaas erover. Decoreer eventueel met 2 takjes verse rozemarijn. Een ander top aardappel recept zijn deze krieltjes uit de oven.

Tip: een beetje fijn gesneden knoflook bij stap 5 is ook erg smakelijk!

aardappelen uit de oven

enjoy X-mas met Linda

Kerstmenu suggestie

Amuse avocado met zalm

***

Zalm met pesto uit de oven

Aardappelen uit de oven

***

Gegrild fruit met aardbeienroom

***

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Diner, Kerst Tags: aardappel recepten, aardappelen, aardappelen uit de oven, bijgerecht, kerst, kerst recepten, kerstmenu

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl