• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Verwentoetje

augustus 6, 2014 door Linda 4 Reacties

Boodschappen doen met mijn kinderen. Wat een crime! Ik vermijd het zoveel mogelijk. Voor ik het weet hebben ze weer zo’n felgekleurd kindertoetje met smarties in de wagen gegooid. Ja, lieve mensen, ook ik zwicht weleens voor de kinderdruk. Maar ik voel mij er nooit goed bij.

En om eerlijk te zijn, geef ik mijn kinderen steeds minder vaak een toetje. Waarom nog iets eten als je al een bord vol op hebt? Ik doe het zelf bijna nooit en zie er het nut niet zo van in. Maar ja, het zit er wel ingebakken bij die kleintjes, dus dan duik ik de keuken maar weer in om iets gezelligs te maken. Voor dit toetje ben ik geïnspireerd door Easy Peasy van de dames van Bluebelle.

Verwentoetje 2Het verwentoetje heeft een bodem van rozijnen, amandelen & pitten. Dit lijkt net op koek, alleen vele malen gezonder. Je kan de bodem ook versimpelen door de pitten weg te laten. Eroverheen zelfgemaakte aardbeien yoghurt en on top pure chocolade. Hmmm, een toetje dat echt iedereen lekker vindt.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram blanke amandelen (of walnoot/pecannoten)
  • 15 gram pompoenpitten
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel kokosolie of notenolie
  • scheutje water
  • 200 ml Griekse volle yoghurt, geitenyoghurt of kwark
  • 150 gram aardbeien
  • optioneel: 20 gram pure chocolade
  • extra nodig: 4 glaasjes of transparante bakjes

Hoe maak je het klaar:

  1. Weeg de rozijnen, amandelen, pompoenpitten en zonnebloempitten af en doe direct in de bak van de staafmixer.
  2. Voeg 1 kleine eetlepel kokosolie toe en een scheutje water.
  3. Maal fijn in de staafmixer en verdeel over de 4 glaasjes.es. Druk het mengsel aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Doe 200 ml Griekse yoghurt in een maatbeker.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd doormidden en voeg aan de yoghurt toe.
  6. Pureer de yoghurt met het fruit fijn.
  7. Verdeel de fruityoghurt over de 4 glaasjes.
  8. Rasp er eventueel pure chocolade over.

Tip: kies altijd voor volle zuivelproducten. Pure en onbewerkte ingrediënten zijn belangrijk voor je lijf. Koop geen kant & klare fruityoghurt, want zelf maken is lekkerder en zo gepiept. Een alternatief voor vers fruit is diepvries fruit.

Tip: chocolade gezond? Ja, wel als je kiest voor de meest pure vorm > 70% cacao deze bevat namelijk nauwelijks suiker.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+ 

Categorie: Dessert, Detox, Detox recepten, Kerst, Pasen Tags: dessert

Lees Interacties

Reacties

  1. De smaak van Cécile zegt

    augustus 6, 2014 om 8:57 am

    Ziet er lekker uit!
    Wellicht een leuke aanvullende tip: de chocolade van Vivani is gemaakte met kokosbloesemsuiker, een nog gezondere variant. O.a. te koop bij de EkoPlaza

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:04 am

      Dank voor de tip!

      Beantwoorden
  2. Suzanne zegt

    augustus 7, 2014 om 8:11 am

    Mmmmm ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:02 am

      Hi Suzanne, is echt het proberen waard. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl