Salentein, wijn uit Argentinië

Sponsored. Ik neem jullie even mee naar 2004. Het jaar dat manlief en ik 3 weken Argentinië bezochten. We zijn in Mendoza, het wijngebied, en komen aan bij een bushalte. Balen, we hebben de bus net gemist. Ach, het is vakantie dan nemen wij de volgende bus over 1 uur. Wat gaan wij doen in de tussentijd? We kijken om ons heen en zien een restaurantje.

Vol enthousiasme worden wij onthaald door de eigenaar.”Waar komen jullie vandaan? Uit Nederland? Dan heb ik een hele bijzondere wijn voor jullie” Wij kijken elkaar aan en denken tegelijk “we worden genept” De beste man komt aanzetten met een Malbec van het wijnhuis Salentein. “Deze wijn is geschonken tijdens de bruiloft van Willem Alexander en Maximá. De eigenaar van de wijnboerderij is Nederlands, kijk maar op het etiket“. Bij de eerste slok zijn wij verkocht. Wat een fantastische wijn en die geur, heerlijk. Hij biedt ons ook nog fijne hapjes aan. De volgende bus missen wij ook en wij genieten van het moment. Ik heb er zelfs nog een foto van. Ok, de foto is niet al te best maar dit is 2004. De foto is genomen met een analoge spiegel reflexcamera.

Salentein wijn uit Argentinië

Vanaf dat moment zijn wij verliefd op de Salentein wijn. Overal waar wij komen in Argentinië zoeken wij de wijn op de kaart. Het verhaal van de bruiloftswijn wordt meerdere keren bevestigd.

De provincie Mendoza, het gebied waar wij verbleven, is verantwoordelijk voor 70% van de wijnproductie van het land. De streek staat bekend om de Malbec druif. Het klimaat is er super, omdat het overdag droog en warm is en ‘s nachts koud. Door de droge condities van de druif zijn er weinig bestrijdingsmiddelen en anti-schimmel producten nodig, fijn! De smaak van de druif is het beste te omschrijven als smaakvol en intens.

Salentein wijn uit Argentinië

Terug in Nederland zijn wij direct naar de slijter gegaan op zoek naar Salentein wijn. Manlief koopt een doos met alle soorten om te bepalen welke favoriet is. Naar etentjes bij vrienden nemen wij regelmatig deze wijn mee, als dank voor de gastvrijheid. In onze vrienden groep staat deze wijn dan ook bekend als de Maximá wijn.

Salentein wijn uit Argentinië

En nu met de feestdagen voor de deur, moet ik weer aan deze wijn denken. Zeker omdat mijn oog is gevallen op een mooie online Salentein aanbieding. Voor 6 flessen van de Barrel selection betaal je nu € 69,95 een korting van maar liefst € 20,-. Een fantastisch aanbod waar wij direct gebruik van hebben gemaakt. Wij hebben 6 verschillende soorten uitgezocht, maar je kunt ook 1 soort kiezen.

Ben jij al uit je kerstmenu? Op de Salentein site tref je een keuze aan van wijn spijs recepten. Zo smaakt de chardonnay fantastisch bij vis of kalfsvlees. Bij Aziatische gerechten, frisse salades en schaal- en schelpdieren past de Sauvignon Blanc goed. Voor bij een mooi stuk rood vlees (of wild) raad ik je manliefs favoriet de Malbec aan. Een Pinot Noir bij een romige pasta of risotto. De Cabernet Sauvignon bij lamsvlees en Merlot bij wildgerechten. Voor als je specifiek wijnadvies nodigt hebt, verwijs ik je naar de Salentein shop. De medewerkers geven telefonisch advies wat past bij jouw kerstmenu.

Salentein wijn uit Argentinië

Deze kerst ga ik genieten van een mooie fles Salentein. Zoals jullie weten ben ik gek op havermout, groente, maar ook op wijn (en een bitterbal). Een goede gezondheid draait niet alleen om voeding, maar ook om lichamelijk beweging en ontspanning. Ik kies daarom bewust voor een goede kwaliteitswijn en geniet er enorm van samen met mijn tafelgenoten deze feestdagen.

Salentein wijn uit Argentinië

Deze blog is een samenwerking met Salentein wijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.