Goedemorgen op deze mooie zaterdag! Het belooft een heerlijk zomers weekend te worden en laten we daar goed van genieten. Hup, pak pen en papier erbij en noteer het weekmenu om vervolgens snel even boodschappen te doen. Wij hebben een klusweekend op het programma staan. Alle raamdecoratie is geleverd en met Hemelvaart is manlief begonnen met ophangen. Wat een verschil is dat zeg. Het begint steeds meer een huis te worden. Alleen vraag ik mij af hoe lang wij bezig blijven als het zondag 30 graden wordt…
Het nieuwe weekmenu heeft een aantal makkelijke en zomerse gerechten. Zo krijg je vanzelf een zomers gevoel van de rijstsalade met garnalen en mango. De courgette pasta is lekker licht en de snelle bami zet je binnen 10 minuten op tafel. Misschien zetten we zondag de nieuwe barbecue inelkaar, dat is immers ook een klusje. Op de blog kun je genoeg lekkere barbecue recepten vinden.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 116 makkelijke recepten
Maandag: snelle bami zonder vlees
Weinig tijd om te koken? Dan is dit recept van de snelle bami echt iets voor jou. Dit gerecht draai je binnen 10 minuten in elkaar. Echt! Ik heb de timer aangezet. Deze bami maak je ook nog eens zonder pakje en zakje en is onwijs smaakvol.
Dinsdag: courgette pasta
Voor als je minder koolhydraten wilt eten, is deze spaghetti van courgette ideaal. De saus maak je met walnoten basilicum saus en gerookte zalm. Kook gerust nog gewone spaghetti erbij zodat iedereen van de saus kan genieten.
Woensdag: soffritto
De basis van de Italiaanse keuken is soffritto. Het is de heilige eenheid van ui, wortel en bleekselderij en de basis van menigItaliaans gerecht. Je kunt er bijvoorbeeld een bolognese saus mee maken. In de blog lees je hoe dit werkt.
Donderdag: rijstsalade met garnalen en mango
Door het lekkere weer van aankomend weekend krijg ik zin in lichte en zomerse maaltijden. De rijstsalade met garnalen en mango is daar een goed voorbeeld van.
Vrijdag: zelf saté maken
Het buiteneten seizoen is begonnen. Wij hebben een nieuwe bbq gekocht en ik kan niet wachten om ermee te experimenteren. Deze saté heb je zo gemaakt en kan ook in de pan gebakken worden. Koop er een stuk stokbrood bij, maak een groene salade en je hebt een heerlijke vrijdagavond hap.
Zaterdag: mascarpone met amaretti koekjes
Het weekend kun je genieten van een zomers dessert van mascarpone met amaretti koekjes (of speculaas) en mango.
Zondag: gezonde rijstwafel muesli repen
Zondag is bakdag! Voor deze rijstwafel muesli repen hoef je de oven niet te gebruiken. De repen stijven op in de koelkast. Zo heb je de rest van de week altijd een lekker tussendoortje bij de hand.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.