Ook vandaag op 1e kerstdag komt er een nieuw weekmenu online. Hoe zien jullie dagen eruit? Gisteren hebben wij met het gezin gegourmet, cadeautjes uitgepakt en geslapen in de woonkamer. Alle andere afspraken voor dit weekend gaan niet door. We hebben voor januari met beide families een nieuwe date gemaakt om gezellig bij elkaar te komen. Vandaag doen we rustig aan en bestaat het menu uit hapjes. Morgen steken we de bbq aan voor een mooie stuk ossenhaas. Deze dagen staan in het teken van luieren, wandelen, puzzelen, filmpjes kijken en quality time met elkaar. Ik hoop dat jij ondanks de onrustige tijden ook kunt genieten van kerst.
Wat eten we vandaag?
Dit weekmenu is net even anders dan normaal. Maandag geef ik je tips (& recepten) om te koken met kliekjes van kerst. Dinsdag is weer een echte normale dag met een heerlijke stamppot met zoete aardappel en broccoli. Woensdag staat er een hartige taart op het programma en donderdag kun je bijtijds een pan draadjesvlees op het vuur zetten. En dan is het gewoon Oudjaarsavond. Wij zijn thuis met het gezin en proosten buiten met buren op het nieuwe jaar. Voor vrijdag kun je kijken op de speciale pagina boordevol hapjes. Op 1 januari heb ik altijd behoefte aan comfortfood. Na een laat ontbijt, wordt er vaak niet zo veel meer gegeten. Maak dan eens zelfgemaakte ragout met champignons. Het feestweekend sluit je af met varkenshaas uit de oven. Dit recept is veel gemaakt door jullie met kerst en een echte topper.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 237
Maandag: koken met de kliekjes van kerst
Derde kerstdag is restjesdag. Ook al probeer je niet teveel in te kopen, toch zijn er altijd restjes over van kerst. Kijk mee wat je kunt doen met restjes krentenbrood, stoofperen of kalkoen.
Dinsdag: zoete aardappel stamppot met broccoli
Het fijne aan deze makkelijke maaltijd is dat het bomvol groente zit. De zoete aardappel is officieel een groente! De zoete aardappel puree smaakt heerlijk bij de broccoli en de worstjes.
Woensdag: galette met champignons
Bij deze galette maak je het korstdeeg zelf. Je kunt ook een kant en klare rol bladerdeeg gebruiken. De vulling bestaat uit champignons en geitenkaas.
Donderdag: draadjesvlees met rode kool
Het heeft mij jaren gekost, maar eindelijk lukt het mij om goed draadjesvlees te maken. Zeker als je een inductiekookplaat hebt, is het makkelijk om boterzacht vlees te krijgen. Zet het vuur heel laag en laat het vlees minimaal 3 uur, het liefst 4 uur pruttelen.
Vrijdag: hapjes
Na kerst start Linda’s borrelweek. De nieuwe hapjes kan ik nog niet verwerken in het weekmenu. Ik kan alvast 1 ding verklappen; ik heb een hapje met carpaccio en diverse hapjes met vis. Je ziet dit van de week vanzelf verschijnen. Ondertussen staan hier de lekkerste hapjes bij elkaar op 1 pagina.
Zaterdag: champignon ragout
Na een korte nacht slaap en de nodige champagne heb ik zin in comfortfood. Je kunt de champignon ragout kant en klaar kopen, maar zelf maken is nog lekkerder kan ik je vertellen.
Zondag: varkenshaas uit de oven
Na zondag is de feestweek voorbij. Op zondag zetten wij altijd iets bijzonders op tafel. Het zou zo maar eens deze varkenshaas uit de oven kunnen zijn.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.