3.5 uit 36 beoordelingen
15 minuten
oventijd 12 minuten

Carpaccio hapjes met bladerdeeg

Carpaccio hapjes met bladerdeeg is een nieuw borrelhapje voor Linda’s borrelweek. Na de kerst start de leukste periode op de blog: borrelhapjes voor Oudjaarsavond! Ook mijn Facebook pagina staat in het teken van hapjes inspiratie.

Carpaccio lust iedereen en een bladerdeeghapje valt ook altijd in de smaak. We combineren die twee tot zalig carpaccio hapjes met bladerdeeg. De bereiding is zoals altijd eenvoudig. Je maakt zelf toastjes met bladerdeeg. Vervolgens smeer je dit in met zelfgemaakte pesto. Hierop leg je de carpaccio, rucola, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. In plaats van pesto kun je ook kiezen voor truffelmayonaise bij het carpaccio hapje.

Carpaccio recept: carpaccio hapje met bladerdeeg

Dit hapje met carpaccio is een hapje om indruk mee te maken op een feestje of Oudjaarsavond. Kijk gerust even rond tussen de andere bladerdeeghapjes. Of maak als carpaccio liefhebber eens zelf een carpaccio tapenade.

Carpaccio hapjes voor op de borrelplank

Carpaccio hapjes

Ingrediënten

Aantal personen16 hapjes
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 flinke eetlepel pijnboompitjes
  • 1 kant en klare verpakking carpaccio met 2 porties van 60 gram
  • 3 eetlepels verse groene pesto
  • flinke pluk rucola
  • Parmezaanse kaas vlokken naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je carpaccio hapjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer. Snijd elk plakje in 4 stukjes, verwijder het plastic en leg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien. Kluts een eitje en smeer alle stukjes in met het ei. Prik de plakjes bladerdeeg in met een vork. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 12- 13 minuten goudbruin.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Haal de plakjes carpaccio voorzichtig van elkaar af en leg op een bord. Maak je niet druk als er plakjes carpaccio scheuren. Je kan straks het vlees als een hoopje op het bladerdeeg leggen, dus niemand die het ziet. Snijd de rucola fijn alsof het kruiden zijn.
  • Besmeer het bladerdeeg royaal met de pesto. Leg een plakje carpaccio erop. Strooi de pijnboompitjes, rucola en kaas erover. Serveer direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: HetSpijsDecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.