Nog geen beoordelingen

Pittige champignons van de barbecue

Groente op de barbecue. Yes, ik houd ervan. Naar mijn idee weet iedereen wel hoe je vlees, vis of kip kunt bereiden op de bbq. Alleen blijkt groente een lastiger pakketje te zijn. Juist het roosteren zorgt voor een extra smaakaccent. Vervolgens heb je weinig andere smaakmakers nodig. De pittige champignons van de barbecue zijn dan ook niet ingewikkeld om te maken.

Nu ben ik niet zo fan van die witte champignons, geef mij maar kastanje champignons. Vaak blus ik ze af met een scheutje sojasaus. Het marineren in sojasaus met sambal was een klein experimentje en direct geslaagd. Mijn voorkeur is de sambal badjak. De meest bekende sambal is de oelek. De pepers worden fijngestampt in een vijzel, waardoor de sambal zeer pittig is. De sambal badjak is minder heftig doordat de pepers gebakken worden met knoflook, ui, ketjap manis en kruiden.

De champignon spiesjes nemen weinig ruimte in op de barbecue. Je vindt vast nog wel een klein plekje waar de stokjes kunnen garen. Enne, werkt het weer niet mee? Grill of bak ze dan even in de pan.

pittige champignons van de bbq

Pittige champignons van de barbecue

Ingrediënten

8 stuks
  • 250 gram kastanje champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sambal badjak of meer of minder naar smaak
  • 8 dunne houten spiesen geweekt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boen de kastanje champignons schoon. Dit kun je doen met een speciaal borsteltje, dat je bij de huishoudelijke winkel zoals een Blokker kunt kopen. Een alternatief is een stuk keukenpapier. Wrijf de champignons schoon tussen het papier. Snijd de champignons doormidden.
  • Maak een dressing van de olijfolie, sojasaus en sambal. Meng goed door elkaar en voeg dan de champignons toe. Zorg dat elke champignon de heerlijke marinade krijgt. Laat bij voorkeur een half uurtje intrekken. Steek de houten spiesen erdoor en grill in 5 minuten bruin op de barbecue of grillpan.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt de champignons ook in folie op de barbecue leggen.

Download het E-book BBQ recepten met 15 makkelijke en snelle recepten voor de barbecue. Van vis, vlees of heerlijke vegetarische groentepakketjes.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pittige champignons spiesjes voor de barbecue
pittige champignons

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.