5 uit 2 beoordelingen

Pasta met salami en venkel

Dit recept van pasta met salami en venkel is van Jamie Oliver. Het pasta recept komt uit Happy Days met The Naked Chef uit 2001. Dit kookboek is één van mijn favorieten. Ik heb hier zoveel recepten uit gekookt. De spaghetti bolognese en de chili con carne uit dit kookboek staan ook op mijn blog.

De pasta met salami heb ik een klein beetje aangepast. Zo voeg ik twee venkelknollen toe ipv 1. Deze groente heeft een heerlijke frisse anijsachtige smaak en dat is een perfect tegenhanger van de salami. De topping bestaat uit pangritata. Dit is armeluis parmezaan gemaakt van oud wit brood. Nu heb ik dit niet altijd oud brood in huis. Panko (Japans broodkruim) daarentegen heb ik standaard op voorraad. Dit broodkruim bak je krokant met olijfolie en rozemarijn en is een heerlijke topping voor over de spaghetti.

In de herfst en winter komt deze pasta met salami worst regelmatig op tafel. Door de hartige, warme smaken is het comfort food ten top.

Spaghetti met salami en venkel van Jamie Oliver

Pasta met salami en venkel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1/2 salami worst (bv Stegeman salami mild gekruid)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel venkelzaad
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 venkel knollen
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 320 gram (volkoren) spaghetti

Optioneel

  • 1 gedroogd Spaans pepertje

Pangritata

  • 4 eetlepels panko
  • 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de salami in blokjes. Hak de knoflook fijn en kneus het venkelzaad in vijzel of met een mes. Verwijder harde kern van de venkel knollen en snijd in blokjes. Bewaar het groen. Snijd het pepertje (zonder zaadlijst) fijn, indien je dit toevoegt.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Voeg de salami en knoflook toe en bak 3 minuten. Het vet moet uit de salami bakken zodat de worst krokant wordt. Voeg het venkelzaad en optioneel het pepertje toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden venkel toe, doe de deksel op de pan en bak 5 minuten op een hoger vuur. Roer af en toe.
  • Voeg de blikken tomaten erbij en laat 30 minuten inkoken (zonder deksel) tot een enigszins ingedikt mengsel.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm ondertussen een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de panko met de rozemarijn op middelhoog vuur goudbruin.
  • Roer de saus door de pasta. Serveer de pasta met salami en venkel op voorverwarmde borden, strooi de broodkruimels erover en garneer met de venkelplukjes.

Linda’s Tips

  • Tip: voeg aan het einde van de kooktijd eventueel een scheutje pastis of pernod toe aan de pastasaus. Deze anijsdranken passen perfect bij de venkel.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.