• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Mini hartige banketletter

mini hartige banketletter

december 3, 2015 door Linda 4 Reacties

Nog 2 nachtjes slapen en dan is het eindelijk pakjesavond. De afgelopen tijd zijn er veel Sinterklaas recepten voorbij gekomen. Voor mij is Brenda Kookt de absolute Sinterklaas koningin. Elk jaar heeft zij een Sinterklaas week en hier komen de meest waanzinnige recepten voorbij. Niet altijd even gezond, wel erg lekker.

Vorig jaar gooide Brenda hoge ogen met haar hartige banketletter met pepernoten en speculaaskruiden. Oh wat een verrassende combinatie. Ik wilde dit zelf ook eens uitproberen en ik werd niet teleurgesteld.

Zo’n hele banketletter vind ik vrij groot. Om die reden heb ik gekozen voor mini hartige banketletters. Voor kinderen reuze interessant, zo krijgen ze niet een stukje maar een eigen letter. In de vulling heb ik extra groente in de vorm van wortel verwerkt. En goede vetten van amandelen. Niemand die het door heeft en zo compenseer ik het bladerdeeg van dit banketletter recept een beetje.

Kun jij aan volkoren bladerdeeg of spelt bladerdeeg komen? Gebruik dan deze gezondere variant. Helaas is de dichtstbijzijnde natuurwinkel zo’n 20 minuten bij mij vandaan. Na 45 minuten heen en weer rijden is mijn gezondere bladerdeeg dan al ontdooid. Ik wacht dan ook met smart op een volkoren bladerdeeg variant van Koopmans bijvoorbeeld. Misschien helpt het als jullie de consumentenservice ook eens een mail sturen?

mini hartige banketletter

Mijn mini hartige banketletters zijn goed gelukt qua smaak. Alleen in de vorm is iets mis gegaan. Hebben jullie het foutje al ontdekt? Ik vond het zo zonde om de foto’s weg te gooien. Het draait om een goede smaak toch?

mini hartige banketletter

Mini hartige banketletter

recept voor 4 stuks:

  • 4 plakjes (volkoren / spelt) bladerdeeg
  • 100 gram gehakt
  • 1 sjalotje
  • 1 worteltje (+/- 60 gram)
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 25 gram kruidnoten
  • handje amandelen
  • 1 ei
  • extra nodig: bakpapier

Stappen om een mini hartige banketletter te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien
  3. Rul het gehakt bruin. Snijd ondertussen het sjalotje en worteltje fijn. Voeg toe aan het gehakt en bak 5 minuten.
  4. Breng op smaak met de mosterd, tomatenpuree en speculaaskruiden. Hak de kruidnoten en amandelen grof en voeg toe aan de pan. Zet het vuur uit.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg een flinke eetlepel van het gehaktmengsel 1 cm van een zijkant af. Rol het plakje bladerdeeg op en vouw tot een “S”. Druk de beide uiteinde voorzichtig dicht. Herhaal dit met de andere plakken bladerdeeg.
  6. Kluts een eitje en bestrijk hiermee de mini banketlettertjes.
  7. Bak de letters goudbruin in zo’n 22 minuten in de oven.

Tip: natuurlijk kun je er ook “flappen” van maken zoals bij een appelflap.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: SINTERKLAAS RECEPTEN, SNACK Tags: bakrecepten, banketletter recept, hartig hapje, hartige banketletter

Lees Interacties

Reacties

  1. Bas zegt

    december 3, 2015 om 9:21 am

    Ziet er lekker uit..maarruh wel letter heb je proberen te maken dan? 😉
    Volgens mij was je meer bezig met het eindresultaat op de foto, niet?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 3, 2015 om 9:52 pm

      Een banketletter is meestal van een S gemaakt. Die van mij is in spiegelbeeld.

      Beantwoorden
  2. Marina zegt

    november 15, 2016 om 11:00 am

    Hi
    Kan ik de amandelen door walnoten vervangen want ik heb een grote zak van. Uit ervaring weet ik dat hartige banketletters lekker zijn
    Alvast bedankt voor je antwoord
    Groet
    Marina

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 15, 2016 om 11:58 am

      Hi Marina, natuurlijk kun je de noten vervangen. Ik vind de amandelen er alleen lekkerder bij. Succes ik ben benieuwd hoe het smaakt. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.