Nog geen beoordelingen

Kruidnoten tiramisu voor kinderen

Yes, dit is een kruidnoten tiramisu die geschikt is voor kinderen. Er komt geen koffie, rauwe eieren of alcohol aan te pas. De pepernoten of eigenlijk kruidnoten worden gedompeld in een amandel koffie siroop. Hmmm, de amandel siroop is sowieso lekker om op voorraad te hebben voor de feestdagen.

Ik maakte deze kruidnoten tiramisu voor de kids, als speciaal Sinterklaas toetje. Voor de kerst komt er een geweldige tiramisu online (echt, ik kan niet wachten om dit met jullie te delen). De kinderen konden hier niet van mee-eten en dat vond ik zielig. Zodoende ben ik de koelkast ingedoken op zoek naar een kidsproof tiramisu versie.

Met grote ogen stond zoonlief te kijken bij de fotografie. “Mam, heb je pepernoten in het toetje gedaan“? Ik was direct de allerbeste moeder van de wereld. De teleurstelling was groot toen hij het glaasje wel even mocht vasthouden maar moest wachten tot ná het avondeten.

Een waarschuwing vooraf: je hebt kans dat de kinderen elke avond vragen om kruidnoten in een toetje.

kruidnoten tiramisu

Kruidnoten tiramisu

Ingrediënten

2 personen
  • 4 flinke eetlepels mascarpone
  • 2 flinke eetlepels chocolade vla
  • 2 flinke eetlepels vanille kwark
  • 12 kruidnoten + 6 kruidnoten extra ter garnering (of speculaasjes)
  • scheutje amandel koffie siroop

Extra nodig

  • 2 glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de ene helft van de mascarpone met de chocolade vla en de andere helft met de vanille kwark.
  • Dompel de helft van de pepernoten in de amandelsiroop en leg op de bodem van de glaasjes. Schep de chocolade mascarpone erover. Doop de andere helft van de pepernoten in de siroop en sluit af met de vanille mascarpone. Zet een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Serveer met een paar (gehakte) pepernootjes.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.