Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 (zoete) handsinaasappelen
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine) of roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 8 pepernoten

Optioneel

  • extra pepernoten ter garnering

Extra nodig

  • 1 ovenschaal

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Boen de sinaasappelen schoon. Snijd doormidden en snijd voorzichtig het vruchtvlees om de randen los, vervolgens snijd je de partjes los of in 8 gelijke stukjes.
  • Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg de amandelmeel, havermout en speculaaskruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de sinaasappelhelften. Hak de pepernoten grof en strooi over de sinaasappels en druk een beetje aan.
  • Plaats in een ovenschaal en zet 15 - 20 minuten in de oven en laat vervolgens even afkoelen. Serveer op een bordje en strooi er eventueel extra grof gehakte pepernoten naast.

Linda's tips

  • Tip van Philippine: serveer met een bolletje ijs. Mij lijkt een flinke klodder hangop of Griekse yoghurt ook zalig.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl