• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Speculaas zonder geraffineerde suiker

Speculaas zonder suiker

november 16, 2013 door Linda 10 Reacties

Na het geslaagde pepernoten recept, hebben mijn dochter en ik direct ook nog speculaas zonder suiker (geraffineerd) gemaakt. Het recept lijkt erg op de pepernoten variant. Het speltmeel heb ik vervangen door volkoren meel. Beide varianten zijn lekker, kijk dus waar je voorkeur naar uit gaat. Om speculaaskoekjes te maken zijn er speciale speculaasplankjes. Aangezien ik dit niet in huis heb, ben ik ook zoek gegaan naar een alternatief. Je kan hiervoor ook gewone koekjesvormen gebruiken of zoals in ons geval kleivormpjes (wel even goed schoonmaken). De koekjes smaken er niet minder lekker door.

Speculaas zonder suiker (geraffineerd)

recept voor 1 bakplaat

  • 125 gram volkoren meel (of volkoren speltmeel)
  • 75 gram zachte roomboter
  • 50 gram oerzoet
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • flinke snuf zeezout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelmelk / andere (plantaardige) melk
  • optioneel: 1 theelepeltje vanille extract
  • extra: bloem
  • bakpapier
  • deegroller

Overig: speculaasplank of koekvormpjes (alternatief kleivormpjes)

Stappen om speculaas zonder suiker te maken:

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een soepel deeg van.
  3. Bestrooi deegroller & aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Steek uit met het vormpje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.

Tip: wil je nog een stap gezonder? Gebruik dan kokosbloemsuiker in plaats van oerzoet.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Speculaas zonder suiker. Deze speculaas koekjes zijn gemaakt met volkoren meel en oerzoet. Net zo lekker en een stuk gezonder.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+ 

Categorie: SINTERKLAAS RECEPTEN, SNACK Tags: bakrecepten, oerzoet, sinterklaas, speculaas, volkoren meel, zonder geraffineerde suiker

Lees Interacties

Reacties

  1. Jordan Evers` zegt

    december 4, 2014 om 6:30 pm

    Oerzoet is ook geraffineerde suiker. Echt waar. Er bestaat geen gezonde suiker. Het enige enigszins ‘gezonde’ is honing (maar dan wel rauw en biologisch want in supermarkthoning voegen ze altijd suiker toe) en dadels of ander gezoet fruit.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 5, 2014 om 10:35 am

      Hi Jordan, dit blog heb ik vorig jaar geschreven. Nu ik een jaar verder ben, is ook mijn kennis uitgebreid. Ik ben het met je eens, dat er geen gezonde suiker bestaat. Bij alle recepten waar ik een vorm van natuurlijke suikers in doe, geef ik altijd aan dat het met mate gebruikt moet worden. Gewoon voor af en toe. Op dit moment ben ik fan van kokosbloesemsuiker en palmsuiker omdat dit een lage glycemische index heeft. Rauwe honing toevoegen aan een bakrecept zou ik niet zelf doen, want dat is het niet rauw meer en dat is ook nog eens zonde aangezien die honing vrij kostbaar is.

      Beantwoorden
      • Henny zegt

        november 26, 2019 om 4:30 am

        Honing is nog veel goedkoper dan kokosbloemsuiker deze kost op internet € 19 per kilo.

        Beantwoorden
  2. Stephanie De Geeter zegt

    december 3, 2015 om 5:46 pm

    hii 🙂 Ik heb dit receptje uitgeprobeerd, maar mijn koekjes worden niet knapperig. Ze zijn ook wat aan de vrij zoute kant, is dit juist ? Ze zijn wel lekker dat is zeker nieet het probleem.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 3, 2015 om 9:53 pm

      Hmm, een volgende keer minder zout is natuurlijk zo gedaan. Ik weet alleen niet waarom ze niet knapperig zijn geworden. Heb je ze misschien te lang laten staan? Speculaas kan vrij snel zacht worden. Dus volgende keer na het afkoelen (30 minuten ofzo) direct in een trommel doen?

      Beantwoorden
      • Stephanie De Geeter zegt

        december 4, 2015 om 9:13 am

        Ik heb ze onmiddellijk na het afkoelen in een trommel gedaan. Het is echt nie erg. Ze zijn lekker 🙂

        Beantwoorden
  3. Ellie zegt

    maart 11, 2019 om 7:47 am

    Kan je de roomboter ook vervangen door kokosolie en gebruik je dan dezelfde hoeveelheid? Ik eet suiker, melk en zoveel mogelijk rode enummer vrij maar helaas nog geen plantaardige boter gevonden zonder.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 11, 2019 om 9:43 am

      HI Ellie, ik durf dit niet helemaal zeker te zeggen. In eerste instantie zeg ik ja, maar lees net online dat het voor koekjes niet handig is om een vloeibare vervanger voor boter te gebruiken en dat je beter margarine kan nemen. Dus probeer het anders eens uit met de helft van het recept. Gr. Linda

      Beantwoorden
      • Ellie zegt

        maart 13, 2019 om 1:21 pm

        Ze zijn goed gelukt met kokosolie:) Ik heb het deeg 10min laten rusten in de koelkast en daarna nog een keer goed doorgekneed. De helft van de koekjes heb ik ook nog wat amandelschaafsel overheen gedaan en ze zijn super ligt en knapperig

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          maart 18, 2019 om 9:54 am

          Goed om te horen Ellie. Fijn dat het gelukt is.

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.