• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Soep met cavolo nero

cavolo nero recept

maart 9, 2015 door Linda Reageer

De lente is in aantocht, dus ik plaats nog snel een recept met boerenkool. Cavolo nero is de Italiaanse naam voor boerenkool. Letterlijk is de vertaling “zwarte kool” vanwege de kleur van de bladeren. Een typisch cavolo nero recept is ribollita een Toscaanse soep. In schaarse tijden werd op vrijdag soep gemaakt waar allerlei restjes en oud brood in verwerkt worden om de volgende dag op te warmen (ribollire). Ik geef er een draai aan door het oude brood te vervangen door pasta en maak een lekker winters cavolo nero recept.

Boerenkool is smakelijk, super gezond en zo makkelijk verkrijgbaar. Inmiddels staan er meerdere recepten op de site van chips, smoothie tot een stamppot met zoete aardappel. De cavolo nero is sinds kort in de grotere blauwe supermarkt te vinden. Een alternatief is normale boerenkool of savooi kool.

cavolo nero recept

Cavolo nero is zo’n groente die ik zelf nog niet eerder gemaakt had. Ik had ook even geen idee wat ik ermee kon. Ineens bedacht ik mij een recept uit de brochure van Fattoria La Vialla over olijfolie. Ik ben gek op hun producten en wilde een echt Italiaans recept uitproberen. Het originele recept is bewerkelijker met gedroogde kikkererwten die een nachtje moeten weken. En bakkeljauw (gezouten kabeljauw) die 36 uur moet weken en een paar keer afgespoeld moet worden. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Het was zondagmiddag en ik wilde een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd op tafel zetten.

De bakkeljauw heb ik vervangen door gewone kabeljauw. Om het zoutje van de vis te compenseren voeg ik zongedroogde tomaatjes toe. In plaats van gedroogde kikkererwten maak ik het mezelf makkelijk met erwten uit pot of blik (wel even afspoelen). Gebruik de beste olijfolie extra virgine die je in huis hebt. Dat maakt het gerecht helemaal af.

cavolo nero recept

Wat heb je nodig:

  • 400 gram gesneden cavolo nero (boerenkool / savooi kool)
  • 200 gram pasta naar keuze (tagliatelle)
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram kabeljauw
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 flinke eetlepels gesneden zongedroogde tomaat
  • goede olijfolie extra virgine
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: stuk boerenbrood

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de cavolo nero 10 minuten in een laagje water.
  2. Zet ondertussen een andere pan op en kook hierin de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook, rozemarijn en afgegoten cavolo nero 5 minuten.
  4. Spoel de kikkererwten af en pureer de helft fijn met een staafmixer.
  5. Snijd de kabeljauw in stukken.
  6. Voeg de gepureerde kikkererwten, de overgebleven hele kikkererwten, kabeljauw, zongedroogde tomaat en tagliatelle aan de cavolo nero toe. Gooi het kookvocht niet weg, want hiermee wordt de soep aangelengd. Voeg net zoveel toe als je lekker vindt. Mijn voorkeur is een dikke soep zonder teveel vocht.
  7. Laat de soep nog 5 minuten op een laag pitje staan.
  8. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, zeezout en olijfolie. Serveer eventueel met een stuk boerenbrood.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een toegestuurd product, de cavolo nero van Vezet. Het bewerkte cavolo nero recept van La Vialla komt uit een brochure van 2014.

Categorie: DINER Tags: boerenkool, boerenkool recepten, cavolo nero recepten, hoe maak je soep zonder pakje, italiaanse recepten, maaltijdsoep, soep

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.