• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Soep met cavolo nero

cavolo nero recept

maart 9, 2015 door Linda Reageer

De lente is in aantocht, dus ik plaats nog snel een recept met boerenkool. Cavolo nero is de Italiaanse naam voor boerenkool. Letterlijk is de vertaling “zwarte kool” vanwege de kleur van de bladeren. Een typisch cavolo nero recept is ribollita een Toscaanse soep. In schaarse tijden werd op vrijdag soep gemaakt waar allerlei restjes en oud brood in verwerkt worden om de volgende dag op te warmen (ribollire). Ik geef er een draai aan door het oude brood te vervangen door pasta en maak een lekker winters cavolo nero recept.

Boerenkool is smakelijk, super gezond en zo makkelijk verkrijgbaar. Inmiddels staan er meerdere recepten op de site van chips, smoothie tot een stamppot met zoete aardappel. De cavolo nero is sinds kort in de grotere blauwe supermarkt te vinden. Een alternatief is normale boerenkool of savooi kool.

cavolo nero recept

Cavolo nero is zo’n groente die ik zelf nog niet eerder gemaakt had. Ik had ook even geen idee wat ik ermee kon. Ineens bedacht ik mij een recept uit de brochure van Fattoria La Vialla over olijfolie. Ik ben gek op hun producten en wilde een echt Italiaans recept uitproberen. Het originele recept is bewerkelijker met gedroogde kikkererwten die een nachtje moeten weken. En bakkeljauw (gezouten kabeljauw) die 36 uur moet weken en een paar keer afgespoeld moet worden. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Het was zondagmiddag en ik wilde een snelle, makkelijke en lekkere maaltijd op tafel zetten.

De bakkeljauw heb ik vervangen door gewone kabeljauw. Om het zoutje van de vis te compenseren voeg ik zongedroogde tomaatjes toe. In plaats van gedroogde kikkererwten maak ik het mezelf makkelijk met erwten uit pot of blik (wel even afspoelen). Gebruik de beste olijfolie extra virgine die je in huis hebt. Dat maakt het gerecht helemaal af.

cavolo nero recept

Wat heb je nodig:

  • 400 gram gesneden cavolo nero (boerenkool / savooi kool)
  • 200 gram pasta naar keuze (tagliatelle)
  • 1 blik kikkererwten
  • 200 gram kabeljauw
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 flinke eetlepels gesneden zongedroogde tomaat
  • goede olijfolie extra virgine
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: stuk boerenbrood

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de cavolo nero 10 minuten in een laagje water.
  2. Zet ondertussen een andere pan op en kook hierin de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook, rozemarijn en afgegoten cavolo nero 5 minuten.
  4. Spoel de kikkererwten af en pureer de helft fijn met een staafmixer.
  5. Snijd de kabeljauw in stukken.
  6. Voeg de gepureerde kikkererwten, de overgebleven hele kikkererwten, kabeljauw, zongedroogde tomaat en tagliatelle aan de cavolo nero toe. Gooi het kookvocht niet weg, want hiermee wordt de soep aangelengd. Voeg net zoveel toe als je lekker vindt. Mijn voorkeur is een dikke soep zonder teveel vocht.
  7. Laat de soep nog 5 minuten op een laag pitje staan.
  8. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper, zeezout en olijfolie. Serveer eventueel met een stuk boerenbrood.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een toegestuurd product, de cavolo nero van Vezet. Het bewerkte cavolo nero recept van La Vialla komt uit een brochure van 2014.

Categorie: DINER Tags: boerenkool, boerenkool recepten, cavolo nero recepten, hoe maak je soep zonder pakje, italiaanse recepten, maaltijdsoep, soep

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in