• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Maïs wrap met zuurkool

wrap met zuurkool

januari 12, 2016 door Linda 1 Reactie

De tweede week van mijn project #BackToNormal is begonnen. Deze week staat de lunch centraal. Ik zal je inspireren om vaker groente toe te voegen aan de lunch en meer te variëren. Of dit nu met een gezonde lunchsalade is of een soep of zelf als broodbeleg. Op het menu vandaag een maïs wrap met zuurkool. Klik niet weg, want je niet wat je mist.

Voordat ik over ga op mijn lunch recept, eerst even terug naar mijn speerpunten van #BackToNormal. De afgelopen week heeft mij erg goed gedaan, door bewuster te eten. Elke dag heb ik minimaal 2 porties groente gegeten. De Dopper met water staat weer naast mijn pc en de koppen thee zijn niet aan te slepen. De drank laat ik even staan. Ondertussen blijf ik ook genieten hoor. Zo heb ik wel 2 x chips gegeten, een stuk taart en gisteren zelfs een broodje kroket op een verjaardag. Dit alles heb ik gecompenseerd door 3x flink te bewegen. Ook is het gelukt om meer me-time in te plannen. Voor mij werkt het niet om heel streng te zijn. Ik ben op zoek naar een goede balans, die ik de afgelopen maanden een beetje kwijt was. Het helpt ook dat ik nu meer tijd voor mezelf neem. Hierdoor ben ik ook veel gezelliger in huis. De batterij is weer redelijk opgeladen en ik krijg steeds meer zin om te koken.

zuurkool wraps

Voor dit lunchrecept hoef je niet te koken. Zeker als je buiten de deur werkt, zit je er niet op te wachten om ’s ochtends allerlei ingewikkelde fratsen uit te halen. Je kunt er voor kiezen om zelf een wrap te bakken of een kant en klare maïs wrap te kopen. Vervolgens komt het leuke onderdeel, het vullen van de wrap. Kies wat bij je past zoals gegrilde groente met humus, eiersalade met avocado, of hüttenkäse met ei.

Deze lunch wrap past helemaal bij dit jaargetijde. Zuurkool is een echte winterse groente die ook rauw lekker is. Mijn zus gebruikt de zuurkool regelmatig door een salade met feta, noten en allerlei groente. Zo kwam ik op het idee om er een wrap mee te vullen. Nu ben ik zelf niet zo fan van de hele zure smaak. Om die reden knijp ik de zuurkool uit en breng ik de wrap vulling op smaak met mosterd, gerookte kip en ananas.

Variëren en groente toevoegen aan de lunch is echt niet zo moeilijk en zo smakelijk.

wraps met zuurkool

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 kleine maïs wraps
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • 2 theelepels mosterd
  • 100 -150 gram zuurkool
  • 2 plakken ananas
  • 50 gram gerookte kip
  • optioneel: noten

Hoe maak je het klaar:

  1. Smeer de wraps in met de hüttenkäse en de mosterd.
  2. Knijp het vocht uit de zuurkool. Leg op de wraps.
  3. Snijd de ananas en gerookte kip in stukjes. Strooi er eventueel noten naar keuze over. Rol de wraps op.

Tip: ben je vegetarisch? Vervang de kip dan door feta.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Lunch Tags: wrap, wrap recept, zuurkool, zuurkool recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Mies zegt

    januari 17, 2016 om 8:14 pm

    Dit klinkt eigenlijk héél erg goed! Aparte combi.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl