• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Knoflooksaus met geroosterde knoflook

Knoflooksaus met geroosterde knoflook

juli 30, 2020 door Linda 3 Reacties

Voor knoflooksaus bestaan 188 verschillende recepten. Als ik haast heb meng ik mayonaise met yoghurt, teentjes knoflook en eventueel bieslook. Deze basis knoflooksaus is altijd goed. Vandaag gaan we een stapje verder door een knoflooksaus met geroosterde knoflook te maken. Daarbij had ik ook nog gerookt Zeeuws zout in huis en dat maakt deze knoflooksaus helemaal af.

Geroosterde knoflook, waarom heb ik dit niet eerder gemaakt? Jeetje, wat is dit lekker zeg en de smaak is niet zo scherp als bij rauwe knoflook. Daarbij heb ik ook eindelijk onder de knie hoe je zelf mayonaise maakt.

Een zelfgemaakte knoflooksaus met geroosterde knoflook uit de oven en gerookt zeezout

Knoflooksaus met geroosterde knoflook

voor 300 ml saus

  • 1 bol knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 60 + 200 ml zonnebloemolie
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 theelepel (gerookt) zout*
  • 1 eetlepel citroensap

Hoe maak je een knoflooksaus met geroosterde knoflook?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het bovenste kapje van de knoflook. Neem een stuk aluminiumfolie en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet de bol 45 minuten in de oven. Check de gaarheid van de tenen knoflook, prik erin met een satéprikker of vork. De tenen moeten zacht zijn. Laat de knoflooktenen even afkoelen.
  2. Haal de tenen uit de bol. Doe de knoflooktenen met 60 ml van de olie, het ei, mosterdpoeder en zout in de beker van de staafmixer. Mix met de garde van de staafmixer door elkaar. Zet de beker van de staafmixer in de wasbak, zodat je met 1 hand kan mixen en met de andere hand voorzichtig de zonnebloemolie kunt toevoegen. Het is belangrijk om heel langzaam de 200 ml van de olie in de beker te gieten, zodat de olie en het ei mengen tot een saus. Voeg dan het citroensap toe en roer goed door elkaar. Bewaar de knoflooksaus met geroosterde knoflook in een gesteriliseerde pot een paar dagen in de koelkast.

* Het gerookte zout is van Zeeuwsche Zoute. Dit is een oorspronkelijk zout uit de Oosterschelde streekproduct. Op de website van Zeeuwsche Zoute lees je er meer over dit streekproduct en ook kun je het daar bestellen.

Zin in nog meer lekkere sauzen voor bij de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Romige knoflooksaus zelf maken met geroosterde knoflook uit de oven.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie
In dit blog heb ik gebruik gemaakt van een toegestuurd product, lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Barbecue recepten, Kerst, Snack Tags: Citroen, ei, knoflook, mayonaise, mosterdpoeder, saus

Lees Interacties

Reacties

  1. Kimberley zegt

    juli 30, 2020 om 5:14 pm

    Dus je snijd het puntje van de bol, zet het rechtop op het aluminiumfolie en dan doe je over de bol de olijfolie? Verder de tenen niet uit elkaar od? En de olie gewoon over de ‘schil’?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 31, 2020 om 3:13 pm

      Hi Kimberly,

      Klopt je snijdt alleen het topje eraf. De teentjes vallen niet uitelkaar. Nadat de bol uit de oven komt en enigszins is afgekoeld, knijp je de teentjes leeg. Succes ermee.

      Beantwoorden
    • Nick zegt

      augustus 6, 2020 om 8:29 am

      Echt precies de vragen waar ik ook mee zat! Thnx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 262

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl