Rauwe mango cheesecake

Hoewel we er nog niet zoveel van gezien hebben, verwacht ik de zomer binnenkort toch echt. Het liefst breng ik zulke dagen overdag door aan het strand of een meertje en gaan we ’s avonds heerlijk barbecueën in de tuin. Na afloop gaat er niets boven een lekker dessert, het liefst ook nog gezond. En met deze rauwe mango cheesecake is dat precies wat je krijgt.

Misschien ken je mij trouwens nog niet, wel zo leuk om mezelf even voor te stellen. Ik ben Lianne en op focusonfoodies.nl blog ik over lekker en gezond eten, in Nederland én in het buitenland. Ik wil je laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om gezond te leven en doe dat door recepten te delen die iedereen kan maken. Bij mij geen ellenlange lijstjes met ingrediënten, zoals je ze weleens tegenkomt in de tijdschriften. Zijn er echt mensen die 25 ingrediënten in hun taart stoppen? Ik kan het me soms maar moeilijk voorstellen.

rauwe mango cheesecake

Opgezadeld met een setje zeer gevoelige darmen, die tarwe slecht verdragen, zijn de meeste van mijn recepten glutenvrij. En op mijn 21ste ontdekte ik dat de permanente rode bultjes in mijn gezicht afkomstig waren van een suikerallergie en sindsdien heb ik mijn levensstijl omgegooid. Ik vermijd geraffineerde suiker en eet zoveel mogelijk tarwevrij. Ik voel me veel beter, maar mijn huid en lijf zijn ook echt opgeknapt.

Terug naar de healthy mango cheesecake! Taarten hoef je niet altijd te bakken. In de zomer is het fijn dat de oven niet aan hoeft, maar daarnaast blijven de voedingswaarde veel beter bewaard als je de taart niet bakt. Het is een behoorlijk vullend taartje, door de noten en dadels, en daardoor is een klein puntje genoeg. Je kunt de rest van de taart gewoon in de koelkast bewaren om er de dagen erna nog lekker van te genieten :-). En ben je niet zo’n fan van mango? Ik maakte ook een rauw fruit taartje met bosbessen.

rauwe mango cheesecake

Rauwe mango cheesecake

Voor de bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)

Voor de ‘cheesecake laag’

  • 250 gram diepvriesmango
  • 1 rijpe verse mango
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen

Hoe maak je het klaar:

  1. Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
  2. Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
  3. Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
  4. Doe de 250 gram diepvries mango, 100 gram cashewnoten, 100 gram amandelen, 50 gram dadels, 1 eetlepel honing en sap van 1 citroen in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
  5. Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
  7. Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast.

Ben je benieuwd naar meer van Focus on Foodies? Volg mij dan ook op Facebook.

rauwe mango cheesecake

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.