Ontbijt eetdagboek

De eerste week van de #30dagenvoeljefit challenge zit erop. Het thema van deze week is ontbijt. Hoe is het bij jullie gegaan? Eet jij elke ochtend hetzelfde? Is het je gelukt om te variëren? Heeft de challenge je aan het denken gezet? Goed zo, want het draait om bewustzijn!

Ter inspiratie heb ik van de week bijgehouden hoe mijn ontbijt er uit zag. Even een noot vooraf. Dit ontbijt eetdagboek dient ter inspiratie om te zien hoe je kunt variëren. Voor mij is het van belang dat er complexe koolhydraten bij de start van de dag genuttigd worden. Die geven langzaam de energie af en zo kom ik de ochtend het beste door. Verder probeer ik regelmatig ook groente bij het ontbijt eten. Elke ochtend start ik met een glas lauwwarm water en ik drink een kop kruidenthee (ochtendmelange).

Maandag

Ok, de challenge is nog niet begonnen. Toch laat ik jullie even meegenieten van mijn ontbijt van Griekse yoghurt met pindakaas en appel. Dit is een leftover van het fotograferen. En eten weggooien vind ik zo zonde. Hier en daar zie ik wat opmerkingen over vetten voorbij komen en dat het beter is om te kiezen voor magere yoghurt. Eén van de grootste valkuilen bij een gezonder eetpatroon is dat direct alle vetten uit het eetpatroon geschrapt worden. En die heb je juist nodig. Naast koolhydraten zijn vetten een bron van energie en vervullen allerlei functies in je lijf. Zonder vetten kan je lijf niet goed functioneren. Maar alles met mate. Mocht je meer willen weten over de verschillen tussen magere en volle zuivel dan raad ik het artikel van Fitbeauty aan. En Asja heeft een goed artikel geschreven over de verschillen tussen yoghurt, kwark en biogarde.

ontbijt eetdagboek

Dinsdag

Een lekker zomers ontbijt van havermout met ongezoete amandelmelk, lijnzaad en zonnebloempitten. Als fruit kies ik voor aardbeien. Het lijkt erg op mijn havermout met aardbei met dit verschil dat ik de citroen niet gebruikt heb. De amandelmelk kun je trouwens heel makkelijk zelf maken met amandelschaafsel, water en een blender. De noten hoeven dan niet een nachtje te weken.

ontbijt eetdagboek

Woensdag

Vandaag start ik met een groene smoothie van appel, bleekselderij, spinazie, kokoswater en een stukje gember. Wist je dat je een smoothie of een zelf geperst groentesapje ook kunt invriezen? Daarnaast heb ik ook graag nog iets te kauwen, dus 2 rijstwafels met een beetje roomboter en ham. Wil je aan de slag met smoothies, dan kan ik je dit verzamelblog met smoothies en tips aanbevelen.

ontbijt eetdagboek

 

Donderdag
Met een kliekje rijst van de afgelopen week, draai ik vandaag een snel en eenvoudig ontbijt in elkaar. Vroeger nam ik dit altijd met een klont roomboter en bruine suiker, als dessert. Dit is een gezondere versie met een kleine variatie op de kokos rijstpap. De rijst is verwarmd met ongezoete plantaardige melk. De topping is een klein handje amandelen en een eetlepel geraspte kokos. Qua fruit kies ik voor een halve banaan. Uiteraard drink ik er een kop thee bij.

ontbijt eetdagboek

Vrijdag
Warm fruit, ik ben er gek op. Bij Reny zag ik een pruimenontbijt met zelfgemaakte muesli voorbijkomen. Op de fruitschaal lagen 4 rijpe pruimen waar de fruitvliegjes elk moment op af wilden gaan. En ook voor een doordeweeks ontbijtje kun je dit makkelijk maken. Terwijl het fruit 10 minuten in de oven stond, maakte ik het ontbijt van de kids en alle trommeltjes voor school klaar. Uiteindelijk hebben zoonlief en ik gesmuld van de geroosterde pruimen.

ontbijt eetdagboek

Zaterdag
In het weekend ontbijt ik graag met brood. Goed brood wel te verstaan met roomboter en pindakaas. Als ik ergens een zwak voor heb, dan is het wel dit smeuïge bruine smeerseltje. Ik kan mij er dan ook echt op verheugen om een lekkere boterham te eten.

post detox eetdagboek

Zondag
Dit blog van mijn ontbijt eetdagboek schrijf ik op zaterdag. Ik heb nog geen idee hoe mijn ontbijt er zondag uit zal zien. Wij zullen in ieder geval lekker met het hele gezin aan tafel zitten met een gekookte eitje en de dag rustig beginnen.

VolgInstagramofTwittervoor een kijkje achter de schermen.Met de hashtag #30voeljefit tref je al mijn updates, tips, recepten en andere inspiratie aan. Op naar week twee voor het thema lunch.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.