2.9 uit 9 beoordelingen

Appelcrumble voor een goede start van de dag

Oh, ik heb toch een lekker ontbijt recept voor jullie vandaag: appelcrumble met kwark. In de wintermaanden lig ik ‘s ochtends altijd zo lekker en dan heb ik wat moeite met opstarten. De kou en het feit dat het zo donker is, maakt het er allemaal niet makkelijker op. Als je weet dat deze ontbijtcrumble op je wacht, wil je je bed wel uitkomen.

Een verwarmend ontbijt in deze periode is mijn favoriet. Als kind al was ik gek op mijn bordje pap. Brinta, wie is er niet mee opgegroeid? Nieuw in het assortiment is Brinta Oergranen. Dit is een mix van 5 soorten granen: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. Én ook niet onbelangrijk met 0% toegevoegde suiker. De granen zijn grof van structuur en hiermee maak je dan ook een lekker knapperig korstje voor op de appel.

Appelcrumble met kwark

De crumble bestaat naast de granen uit kokosolie, gemalen pecannoten en een klein beetje ahornsiroop. Hierdoor krijgt het verwenontbijtje een karamelachtige smaak. Het is net een klein warm appelgebakje. Een kommetje geluk op de vroege morgen, als je het mij vraagt.

Appelcrumble met kwark

Appelcrumble met kwark

Ingrediënten

2 personen
  • 1 flinke appel Elstar of 2 kleine appeltjes
  • olie om in te vetten
  • flinke snuf speculaas-/koekkruiden
  • 50 gram pecannoten
  • 60 gram Brinta Oergranen / havermout / andere granen
  • 1 eetlepel kokosolie extra virgine
  • 2 eetlepels ahornsiroop (* zie Linda's tips)
  • 4 eetlepels kwark of Griekse yoghurt

Extra nodig

  • 2 ovenschaaltjes (of 1 grotere ovenschaal)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je appelcrumble?

  • Schil de appel en snijd in stukjes. Kruid met koekkruiden naar smaak. Vet de ovenschaaltjes in met olie en leg de gekruide appel op de bodem.
  • Maal de pecannoten fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Geen apparaat? Hak de noten fijn met een mes. Roer de Brinta Oergranen erdoor.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg ahornsiroop toe. Meng de gemalen noten en granen erdoor tot een plakkerige massa. Verdeel de appelcrumble over de ovenschaaltjes. Druk een beetje aan.
  • Zet de schaaltjes 20 minuten in de oven. Serveer met een paar lepels kwark.

Linda’s Tips

  • * ahornsiroop staat bekend om zijn lage glycemische index. Dit houdt in dat het voor minder grote schommelingen in de bloedsuikerspiegel zorgt. Het wordt gezien als een gezonde suikervervanger. Het blijft suiker dus wel met mate gebruiken.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit is een samenwerking met Brinta.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.