Vegan bananenbrood

Terwijl Linda heerlijk op Bali zit mag ik PuurSuzanne. een gastblog voor haar schrijven. Ik wil vandaag met jullie mijn recept voor vegan bananenbrood delen.

Wat is vegan zul jij misschien afvragen. Vegan betekent dat je geen dierlijke producten eet. Ik had al vaker bananenbrood gemaakt maar altijd met eieren. Aangezien mijn zus allergisch is voor eieren heb ik voor haar een keer bananenbrood gemaakt zonder eieren. Zij vond het heerlijk dus vandaar dat dit recept gedeeld mag worden.

Vegan bananenbrood

Je kunt het bananenbrood prima in plakjes invriezen zodat je voor een paar dagen een heerlijk tussendoortje hebt. Ook vind ik het erg lekker als ontbijt.

Wat heb je nodig:

  • 4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 120 gram pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel baking soda
  • theelepel koekkruiden
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • eetlepel citroensap
  • 50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt
  • 20 gram cacao nibs (rauwe cacao stukjes)
  • kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in.
  2. Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en maal tot een egale massa.
  3. Voeg nu het lijnzaad, de kokosrasp, de baking soda, koekkruiden en de vanillepoeder toe. Zet de keukenmachine een halve minuut aan om alles goed te mengen.
  4. Schep nu de walnoten en de cacao nibs erdoor heen. De keukenmachine NIET meer aanzetten.
  5. Schep het beslag in een cakeblik en zet in de oven voor 35 minuten.
  6. Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Vegan bananenbrood

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.