• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vegan bananenbrood

vegan bananenbrood

oktober 10, 2015 door Linda Reageer

Terwijl Linda heerlijk op Bali zit mag ik PuurSuzanne. een gastblog voor haar schrijven. Ik wil vandaag met jullie mijn recept voor vegan bananenbrood delen.

Wat is vegan zul jij misschien afvragen. Vegan betekent dat je geen dierlijke producten eet. Ik had al vaker bananenbrood gemaakt maar altijd met eieren. Aangezien mijn zus allergisch is voor eieren heb ik voor haar een keer bananenbrood gemaakt zonder eieren. Zij vond het heerlijk dus vandaar dat dit recept gedeeld mag worden.

Vegan bananenbrood

Je kunt het bananenbrood prima in plakjes invriezen zodat je voor een paar dagen een heerlijk tussendoortje hebt. Ook vind ik het erg lekker als ontbijt.

Wat heb je nodig:

  • 4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)
  • 120 gram pitloze dadels
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • theelepel baking soda
  • theelepel koekkruiden
  • een mespuntje biologische vanillepoeder
  • eetlepel citroensap
  • 50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt
  • 20 gram cacao nibs (rauwe cacao stukjes)
  • kokosolie om het cakeblik in te vetten of roomboter als je niet 100 % vegan eet.

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in.
  2. Doe de bananen, de dadels en de havermout in de keukenmachine en maal tot een egale massa.
  3. Voeg nu het lijnzaad, de kokosrasp, de baking soda, koekkruiden en de vanillepoeder toe. Zet de keukenmachine een halve minuut aan om alles goed te mengen.
  4. Schep nu de walnoten en de cacao nibs erdoor heen. De keukenmachine NIET meer aanzetten.
  5. Schep het beslag in een cakeblik en zet in de oven voor 35 minuten.
  6. Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Vegan bananenbrood

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Snack Tags: bakrecepten, banaan recepten, gezond, gezonde snack recepten, gezonde snacks, gezonde tussendoortjes, gezonde tussendoortjes recepten, vegan

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl