5 uit 1 beoordeling
bereiding 20 minuten
rusttijd 1 uur

Bananen snickers

De bananen snickers met slechts 4 ingrediënten zijn gevaarlijk lekker. Voor deze snack heb je alledaagse ingrediënten nodig zoals chocolade, banaan, pindakaas en gehakte pinda’s. Check dus snel je voorraad en ga aan de slag met dit recept.

De bananen snickers zijn een gezonde snack die je zonder schuldgevoel kunt eten. Dit tussendoortje is gemaakt met pure ingrediënten. Het enige dat je nodig hebt voor deze snack is geduld, zodat de chocolade in de koelkast hard kan worden.

Bananen snickers

De gezonde snickers kun je zo groot of klein maken als je zelf wilt. Al jaren heb ik een mini muffin tray in huis. Deze tray is gemaakt van siliconen. Het grote voordeel hiervan is dat je de bananen snickers makkelijk uit de vorm kunt halen. Mijn tray komt bij de Xenos vandaan en is al 10 jaar oud. Voor jullie heb ik deze siliconen tray gevonden met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Makkelijke bananen snickers

Chocolade snacks

Wie lust er nu geen chocolade snacks? Wat is het toch heerlijk om met slechts een paar ingrediënten zelf iets lekkers zoets voor bij de koffie of thee te maken? Sla de volgende recepten (ook) op in de favorieten van je account.

Gezonde snickers

Bananen snickers

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 180 gram pure chocolade
  • 1 banaan (niet te rijp), in plakjes van een halve cm
  • 12 theelepels pindakaas (100%)
  • 20 gram gehakte pinda's

Extra nodig

  • 1 Siliconen mini-muffin tray

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je bananen snickers?

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg 1 eetlepel gesmolten chocolade in de mini muffin vorm. Leg een plakje banaan erop. Maak af met een theelepel pindakaas en een paar gehakte pinda's. Sluit af met een eetlepel chocolade.
  • Laat een uur opstijven in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Bewaar de bananen snickers 3- 5 dagen in de koelkast.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.