Voor als je met de kerst geen zin hebt in een boterham voor de lunch, heb ik nog iets lekkers voor je. Waarschijnlijk heb je een uitgebreid ontbijt achter de rug en een diner in de planning. Dan wil je liever met de lunch niet te veel eten. Dan is de omelet wrap met zalm iets voor je.
Ik kies bewust voor een eiwitrijke lunch. Even de suikers van het ontbijt in toom houden om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag blijft snaaien. De ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon al in huis.
De omelet wrap smeer ik in met een beetje ricotta. Dit is geen must. Je kunt ook zelfgemaakte pesto, geprakte avocado of een likje truffelmayonaise gebruiken. Ook kun je de tomaatjes achterweg laten als je deze niet in huis hebt. Probeer er nog wel wat groenvoer in de vorm van sla aan toe te voegen.
Door kruiden in het eimengsel te verwerken en een prikker te gebruiken, is de eenvoudige lunch direct feestelijk geworden.
Omelet wrap met zalm
Ingrediënten
- 6 eieren
- scheutje melk
- 1 eetlepel vers gesneden bieslook of gedroogde Italiaanse kruiden
- olijfolie
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 4 eetlepels ricotta of hüttenkäse
- 4 plakken zalm
- 4 plukken rucola melange of slablaadjes
- snufje zout en peper naar smaak
- optioneel: prikkers
Bereiding
- Klop de eitjes los met een scheutje melk en de kruiden.
- Verwarm een kleine koekenpan op een medium hoog vuur met een beetje olijfolie en giet 1/4 van het eimengsel erin. Let op, het is de bedoeling dat je een dunne wrap maakt en geen dikke omelet. Draai om zodra het eigeel gestold is. Gaar kort (30 seconden) aan de andere zijde en haal uit de pan. Bak de andere 3 wraps.
- Breng de ricotta op smaak met een snufje zout en peper. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en voeg toe.
- Smeer een lepel ricotta op de omelet wrap, leg een plak zalm erop met een pluk sla.
- Snijd elke omelet wrap door midden en zet vast met een prikker.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.