Nog geen beoordelingen

Spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen

In mijn timeline komen soms recepten voorbij die ik direct WIL maken. Zo ook deze spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen van Made By Ellen. Haar versie is zo puur en perfect dat ik er nauwelijks iets aan veranderd hebt. Dank Ellen, voor de inspiratie! Alleen al die kleur van de vijg op het bord, doet mij watertanden. Dit fotogenieke fruitje is nu in het seizoen dus geniet er even extra van. Zodra het seizoen voorbij is, kan je de vijg ook vervangen door de gedroogde variant.

Het is een fantastische lunch met in de basis 4 ingrediënten: spinazie, vijgen, geitenkaas en walnoten. Of een fijn voorgerecht van een diner of neem er een goed stuk volkoren brood bij voor een maaltijdsalade. Dit recept voldoet perfect aan mijn “voorwaarde” om meer groente te eten bij de lunch. En zeg nou zelf, dit is geen straf toch?

spinazie salade met geitenkaas

Eet spinazie ook eens rauw. Vaak wordt spinazie gekookt waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Gebruik het als basis voor een salade of verwerk het in een smoothie. Combineer de spinazie wel altijd met olijfolie zodat de betacaroteen (voor de ogen) goed opgenomen kan worden in je lijf.

Spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram gewassen spinazie
  • 2 verse vijgen
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handje walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • verse peper en zout

Optioneel

  • balsamicostroop

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de vijgen in 8 stukken.
  • Maak blokjes van de geitenkaas of verkruimel in stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Verdeel de spinazie over de borden. Leg op elk bord 8 stukjes vijg. Strooi de blokjes kaas en walnoten erover. Verdeel als laatste de dressing over de beide borden.

Linda’s Tips

  • Tip: spinazie bevat van nature vrij veel oxaalzuur dat de opname van ijzer, calcium en andere mineralen belemmerd. Combineer de spinazie met vitamine C rijke producten zoals tomaten voor een betere opname.
  • Tip: gebruik de bovenstaande hoeveelheden als voorgerecht voor 4 personen. Met die mooie kleuren op het bord steel je de show bij elk diner en het smaakt ook nog eens fantastisch.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.