• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen

Spinazie salade met geitenkaas

september 25, 2014 door Linda Reageer

In mijn timeline komen soms recepten voorbij die ik direct WIL maken. Zo ook deze spinazie salade met geitenkaas en verse vijgen van Made By Ellen. Haar versie is zo puur en perfect dat ik er nauwelijks iets aan veranderd hebt. Dank Ellen, voor de inspiratie! Alleen al die kleur van de vijg op het bord, doet mij watertanden. Dit fotogenieke fruitje is nu in het seizoen dus geniet er even extra van. Zodra het seizoen voorbij is, kan je de vijg ook vervangen door de gedroogde variant.

Het is een fantastische lunch met in de basis 4 ingrediënten: spinazie, vijgen, geitenkaas en walnoten. Of een fijn voorgerecht van een diner of neem er een goed stuk volkoren brood bij voor een maaltijdsalade. Dit recept voldoet perfect aan mijn “voorwaarde” om meer groente te eten bij de lunch. En zeg nou zelf, dit is geen straf toch?

spinazie salade met geitenkaas

Eet spinazie ook eens rauw. Vaak wordt spinazie gekookt waardoor veel voedingsstoffen verloren gaan. Gebruik het als basis voor een salade of verwerk het in een smoothie. Combineer de spinazie wel altijd met olijfolie zodat de betacaroteen (voor de ogen) goed opgenomen kan worden in je lijf.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram gewassen spinazie
  • 2 verse vijgen
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • handje walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • verse peper en zout
  • optioneel: balsamicostroop

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de vijgen in 8 stukken.
  2. Maak blokjes van de geitenkaas of verkruimel in stukjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en breng op smaak met een snufje peper en zout.
  5. Verdeel de spinazie over de borden. Leg op elk bord 8 stukjes vijg. Strooi de blokjes kaas en walnoten erover. Verdeel als laatste de dressing over de beide borden.

Tip: spinazie bevat van nature vrij veel oxaalzuur dat de opname van ijzer, calcium en andere mineralen belemmerd. Combineer de spinazie met vitamine C rijke producten zoals tomaten voor een betere opname.

Tip: gebruik de bovenstaande hoeveelheden als voorgerecht voor 4 personen. Met die mooie kleuren op het bord steel je de show bij elk diner en het smaakt ook nog eens fantastisch.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram | Pinterest

 

Categorie: Detox, Detox recepten, Diner, Lunch, Pasen Tags: gezonde lunch, gezonde lunchsalade, groente, lunch salade, maaltijdsalade, recepten, salade, voorgerecht

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl