Ravioli met saliejus

Ravioli is het lievelingsgerecht van het hele gezin voor op vakantie. In Italië kun je bij de delicatesse afdeling van de supermarkt fantastische vers gevulde pasta kopen. Hiermee maak je dezeravioli met saliejus. Alsof je in een restaurant aan het eten bent.

De hoeveelheden van dit gerecht hoef je niet zo nauw te nemen. Om eerlijk te zijn, gooi ik een stuk boter in een pannetje. Geen idee wat het gewicht precies is. Daarbij kun je ook zelf de hoeveelheid verse kruiden bepalen. Kijk om je heen op de camping, want de kans is groot dat er salie groeit. Verder schaaf je er citroen en kaas over naar smaak.

Dit is voorlopig het laatste recept in de serie “koken op de camping“. Vanaf volgende week is het weer back to normal. Ik heb echt genoten van het maken van de makkelijke vakantie recepten. Het E-bookje Koken op de camping is echt iets dat bij mij past. Van te voren vond ik het heel spannend hoe jullie zouden reageren. Te gek om te zien dat jullie zo enthousiast zijn. Volgend jaar kom ik (waarschijnlijk) met een nieuwe editie.

Ravioli met saliejus

Ravioli met saliejus

recept voor 4 personen:

  • 500 gram verse ravioli met kaas (ricotta) vulling
  • flinke klont roomboter (ongeveer 1/5 van een pakje)
  • handje verse salieblaadjes
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • snufje zout en peper
  • voor erbij: brood om in de jus te dopen

Stappen om ravioli met een saliejus te maken:

  1. Kook de verse pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de grootste pan of kook de pasta in twee delen.
  2. Verwarm de roomboter in een pannetje en voeg de salie toe. De boter mag niet verbranden dus houd het vuur laag.
  3. Boen de citroen schoon.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Giet er een hoeveelheid saliejus naar smaak over. Rasp de citroen erover en strooi de kaas erop.

Tip: mijn kinderen zijn niet zo fan van blaadjes salie. Op hun bord verwijder ik de kruiden altijd.

Ravioli met saliejus

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.