Nog geen beoordelingen

Gegrilde perzik met hangop

Ik heb last van keuze stress. Zet ik de gegrilde perzik met hangop nu in de categorie desserts of ontbijt. Waar vinden jullie dit recept het beste passen?

Nu de perziken volop verkrijgbaar zijn, eten wij onze buikjes hier vol ermee. Ooit kreeg ik een tip van iemand. “Kijk eens welk fruit bij de blauwe supermarkt in de aanbieding is. Vaak is dit fruit van het seizoen. Pak je kans en eet dit zoveel mogelijk. Die appel of peer eet je in de herfst of winter wel weer.” De pruimen, kersen, abrikozen of perziken zijn hier dan ook niet aan te slepen. Het enige waar ik moeite heb, is dat ik slecht kan inschatten wanneer dit fruit allemaal rijp is. Met het gevolg dat ik ineens een grote hoeveelheid tegelijk opmaak.

gegrilde perzik met hangop

Voor dit dessert recept (tja, ik heb toch maar een keuze gemaakt voor dit eetmoment) heb je dan ook 4 rijpe perziken nodig. Hoe rijper (zonder geribbeld schilletje) hoe beter de smaak van de gegrilde perzik met hangop wordt. De perzik smeer je in met een honing kaneel, dat de smaak alleen nog maar ten goede komt.

De hangop maak je natuurlijk ook even zelf. Het is een fluitje van een cent. Je hebt alleen een klein beetje geduld nodig. Kijk maar bij de bereidingswijze hoe simpel hangop maken is.

gegrilde perzik met hangop

Gegrilde perzik met hangop

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 liter volle yoghurt = 400 ml hangop
  • 4 rijpe perziken
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel

Optioneel

  • vanille suiker voor de zoetekauwen en balsamico stroop

Extra nodig

  • schone theedoek / hydrofiele luier, zeef of vergiet en beslagkom

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Voor de hangop heb je een beetje geduld nodig. De yoghurt heeft minimaal een uur of 8 nodig om uit te lekken. Zet de hangop ‘s avonds alvast klaar, dan heb je er geen omkijken meer naar. Zet een vergiet of zeef op een beslagkom. Leg een natte theedoek erin. Giet het hele pak yoghurt erin. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Het vocht loopt eruit in de kom. De soort kwark die overblijft in het vergiet is de hangop. Dit is wat zurig, dus mocht je van zoet houden dan kun je een zakje vanille suiker toevoegen.
  • Snijd 4 rijpe perziken doormidden en verwijder de pit.
  • Meng de honing met de kaneel. Smeer de platte zijde van de perziken hiermee in.
  • Verhit een grillpan.
  • Gril de perziken in een droge pan een minuut of 3-5. Giet daarna direct warm water en een beetje afwasmiddel in de pan, zodat je de gekarameliseerde honing makkelijk schoonmaakt.
  • Serveer direct met de hangop. Mocht je nog iets over hebben van de honing kaneel saus, giet dit over de warme perziken.
  • Lekker met een beetje balsamico stroop.

Linda’s Tips

  • Tip: natuurlijk kun je ook kant en klare hangop kopen. Maar nu je gezien hebt, hoe makkelijk hangop maken is, hoop ik dat je het zelf maakt.

gegrilde perzik met hangop

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.