Nog geen beoordelingen

3 x limonade recepten voor kinderen

De schoolvakantie is voorbij. De kinderen zijn weer naar school. Deze week proberen we terug in het ritme te komen. Elke dag op tijd opstaan, broodtrommels en drinkbekers vullen en haasten om op tijd op school te zijn. Wat geef je jouw kids mee naar school? Ter inspiratie geef ik 3 x limonade recepten voor kinderen.

In de vakantie hebben de kids genoten van allerlei lekkers. Dit feest is inmiddels voorbij en is het in huize Linda back to normal. Nu verbied ik mijn kinderen weinig. Al let ik wel op wat zij eten en drinken. Zo vind ik het zonde om vloeibare suiker te geven in de vorm van een pakje sap voor op school. Naast onnodige suikers kunnen deze pakjes kleurstoffen, smaakstoffen en allerlei onnodige toevoegingen bevatten.

Een pakje drinken of frisdrank is voor ons een geniet momentje in het weekend. Bij mijn Plus supermarkt heb ik iets tofs ontdekt. Bij de afdeling frisdranken, vruchtensappen en siropen is een caloriemeter geplaatst. Het is eigenlijk een soort verkeerslicht. Staat de thermometer op oranje, dan bevat het drankje veel calorieën (meestal door suiker). Blauw is een prima keuze.

Limonade recepten

Met de caloriemeter weet je wat je drinkt. Op ooghoogte zijn kleinere formaten blikjes frisdrank geplaatst (van 330 ml naar 250 ml). Zo hebben wij de mini blikjes van 150 ml ontdekt, omdat een fles frisdrank bij ons niet snel genoeg op gaat.

Voor doordeweeks in de drinkbeker kun je in een handomdraai zelf limonade maken. Dan weet je precies wat je jouw kinderen geeft. De limo bevat water en fruit en verder niks. Natuurlijk bevat fruit ook suiker. Het voelt in ieder geval beter om zelfgemaakte limonade mee te geven.

Op de site kun je al een aantal fijne drank recepten vinden voor in de drinkbeker. Met een paar ingrediënten maak je jouw eigen drinkyoghurt. Een glas chocomel of fristi blijft immens populair. Met amandelmelk heb ik een gezondere chocolademelk versie gemaakt. Ik ben de keuken ingedoken om zelf fristi te maken. Na een paar test pogingen, kreeg ik een GO van de kids!

De smaak van de zelfgemaakte limonade is het lekkerst als de smaken even kunnen intrekken. Maak de limonade ‘s avonds, dat scheelt je ook stress in de ochtend. Voor het gemak heb ik diepvries fruit gebruikt. Dit is makkelijk op voorraad te houden.

Naast de fristi, geef ik je een recept voor ijsthee waar je nog smaakjes aan toe kunt toevoegen. Het derde limonade recept is fruit water. Water is en blijft het beste om te drinken. Gelukkig zijn mijn kinderen er gek op. In de kast staan een aantal toffe bekers en drink flessen, waardoor het aantrekkelijk is om één van de limonade recepten mee naar school te nemen.

Limonade recepten

De Fristi kun je maken met melk of plantaardige drink naar keuze.

Fristi

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
 • 250 gram diepvries aardbeien
 • 150 gram diepvries framboos
 • 1 liter ongezoete amandeldrink
 • 1 eetlepel honing

Optioneel

 • 3 – 4 eetlepels havermout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Maal het fruit, de amandelmelk en de honing in een blender tot een egale massa. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Roer of schud even voor gebruik.

Linda’s Tips

 • Tip: de havermout zorgt voor extra vezels en maakt de Fristi dikker. Maal dit graantje fijn met de rest van de ingrediënten.
Limonade recepten Fristi

Bij mijn kinderen is de ice tea peach favoriet. Door een stuk fruit fijn te malen in de blender of staafmixer geef je eenvoudig een extra smaak aan de ijsthee.

Ice tea

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
 • 1 liter gekookt water
 • 3 zakjes van je favoriete thee
 • 1 sinaasappel of citroen

Optioneel

 • perzik of diepvries mango

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Breng 1 liter water aan de kook. Laat iets afkoelen. Voeg vervolgens 3 theezakjes van je favoriete thee toe. Zet net niet te sterke thee. Hoe langer de thee trekt hoe sterker de smaak. Snijd een sinaasappel of citroen in partjes en voeg toe aan de ijsthee. Voeg eventueel gepureerd fruit toe. Laat de ice tea goed afkoelen in de koelkast.

Linda’s Tips

 • Tip: mocht de ijsthee niet zoet genoeg zijn voor je kinderen, voeg dan een klein beetje honing toe bij het trekken van de thee.
Limonade recepten IceTea

Fruit, groente en kruiden geven heerlijke smaken af aan het water. Bij ons blijft munt en citroen favoriet. Kijk voor meer inspiratie naar deze fruitwater recepten.

Fruitwater

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
 • 1 citroen
 • 1 liter water
 • handje bosbessen
 • 2 takjes munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Snijd een citroen in partjes. Voeg het fruit en munt toe aan een liter water.

Linda’s Tips

 • Tip: een paar diepvries frambozen geeft een mooie roze kleur aan het water. Nadat ze hun kleur hebben afgegeven ziet de framboos er niet meer zo mooi uit. Hang dit fruit in een thee ei, zodat je het makkelijk kunt verwijderen.
Limonade recepten fruitwater

De limonade recepten kun je 3 dagen bewaren in de koelkast.

Dit artikel betreft een samenwerking met Plus supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.