Nog geen beoordelingen
bereiding 20 minuten

Bami Goreng

Bami goreng is met recht een makkelijk recept voor het avondeten. Voor het gemak gebruiken we een zak voorgesneden bami groente. Zo zet je deze bami goreng zonder pakje binnen 20 minuten op tafel.

Wat is bami goreng?

De benaming bami goreng komt uit Indonesië en betekent gebakken noedels met vlees, garnalen, groenten, ei en andere smaakmakers. Dit vegetarische bami goreng recept is een basis dat je naar behoefte kunt aanvullen met zelfgemaakte saté of gebakken garnalen. Maak de bami compleet met kroepoek, atjar, gebakken uitjes en zoete zure komkommer.

Vegetarische bami goreng maken

Om de bami goreng op smaak te brengen duiken we de voorraad even in. Je hebt een aantal gedroogde kruiden nodig tezamen met verse smaakmakers. Kruiden zoals komijn en koriander gebruik ik wekelijks. Ui, knoflook en verse gember zijn inmiddels niet meer weg te denken uit mijn keuken. Net als ketjap en sojasaus die mijn kinderen zelf al uit de koelkast halen om een Aziatisch gerecht meer smaak te geven.

Persoonlijk ben ik dol op noedels omdat ze altijd snel klaar zijn. Kijk anders eens bij alle recepten met noedels. Ben je meer een liefhebber van rijst? Probeer dan eens deze nasi goreng zonder pakje en zakje.

Bami goreng recept met gebakken ei

Bami Goreng

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 330 gram mie
  • 2 uien, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 rode peper, in ringen en zaadlijsten verwijderd
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 450 gram bami groente
  • olie om in te bakken
  • 4 eieren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je bami goreng?

  • Kook de mie volgens de instructie van de verpakking. Spoel de bami na het afgieten direct af met koud water en zet apart.
  • Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper 5 minuten.
  • Voeg de komijn en koriander toe en bak een minuutje mee. Voeg de bami groente toe en bak aan.
  • Roer de gekookte bami door de groente. Breng op smaak met ketjap en sojasaus. Zet het vuur lager en laat een paar minuten zachtjes bakken.
  • Bak ondertussen in een verwarmde koekenpan met een scheutje olie 4 spiegeleieren. Serveer de bami goreng met de gebakken eieren.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.